Czy ktoś już coś takiego widział?
http://otomoto.pl/mini-inny-samochod-be ... 85239.html
mini - inny o mocy 6KM
Moderator: flapjck1
- LUPER
- Zarząd
- Posiadane auto: mini i MINI
mini - inny o mocy 6KM
Mini Cooper 1,3 93r - czerwony
Mini Cooper 1,3 90r - granatowy
Mini Clubman estate 1,3 81r - srebrny
MIni Clubman cooper 1,6D 10r - hot chocolate
Mini Cooper 1,3 90r - granatowy
Mini Clubman estate 1,3 81r - srebrny
MIni Clubman cooper 1,6D 10r - hot chocolate
Re: mini - inny o mocy 6KM
jak to możliwe że tym "czymś" można jeździć bez prawka i to jeszcze od 14lat? jeśli miał tutaj na myśli normalny ruch drogowy to ja sobie tego nie wyobrażam..
Spotkałem się z takimi wynalazkami w Belgii to jest traktowane jako pojazd coś pomiędzy motocyklem a samochodem i faktycznie ( przynajmniej u nich) daje takie możliwości jazdy małolatom . Oni tego dodatkowo nie rejestrują. Ale to co ja widziałem było takim kombo motocykla z Corsa B
Michał Pyyy
3x CLUBMAN
3x CLUBMAN
- domino1985
- Wiarus
- Posiadane auto: Mini SPi & Cooper R56N
- Kontakt:
Idealny do zakorkowanych miast
Spalanie 3,15l/100km i prędkość max 45km/h
Spalanie 3,15l/100km i prędkość max 45km/h
- Konrad K_2
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Ja podobne cudo widuję u mnie na wsi. Starszy pan sobie pooowoli bryka. Jak jedzie do miasta, to zupełnie bokiem, żeby nie tarasować drogi.
I pan i auto (?) wyglądają... dziwnie.
I pan i auto (?) wyglądają... dziwnie.
Trochę odkopuję, ale co tam ;]
Miałem takie coś, ale nie na bazie mini, a marki JDM Titane.
Samochodzik ma silniczek od skutera 50 ccm, 45 km/h, coś koło 7 KM i jeździ się nim na kartę motorowerową (teraz będzie kategoria AM) od 14 lat.
Wiem, że jest wielu sceptyków co do takich pomysłów, ale przecież już wysyła się pełnoprawnie takie osoby na skuterach w miasto, a z doświadczenia wiem, że łatwiej się podporządkować przepisom ruchu drogowego w takim "samochodzie" niż na skuterze (zresztą prędkości to nie rozwija żadnych ^^).
Link wygasł, ale powiem, że te samochody osiągają ceny ok. 15000 za rocznik np. 2001, sam się dziwię czemu, ale pewnie w większości to sprawa rzadkości.
P.S. Aa i nie pali 3,5/100, no niestety, ale taki mały silniczek nieźle się żyłuje przy takiej masie i spalanie jest w granicach 7-8/100, jak w naszych miniaczkach, różnica, że Mini ma 60 KM, a te pierdziątka góra 9KM
Miałem takie coś, ale nie na bazie mini, a marki JDM Titane.
Samochodzik ma silniczek od skutera 50 ccm, 45 km/h, coś koło 7 KM i jeździ się nim na kartę motorowerową (teraz będzie kategoria AM) od 14 lat.
Wiem, że jest wielu sceptyków co do takich pomysłów, ale przecież już wysyła się pełnoprawnie takie osoby na skuterach w miasto, a z doświadczenia wiem, że łatwiej się podporządkować przepisom ruchu drogowego w takim "samochodzie" niż na skuterze (zresztą prędkości to nie rozwija żadnych ^^).
Link wygasł, ale powiem, że te samochody osiągają ceny ok. 15000 za rocznik np. 2001, sam się dziwię czemu, ale pewnie w większości to sprawa rzadkości.
P.S. Aa i nie pali 3,5/100, no niestety, ale taki mały silniczek nieźle się żyłuje przy takiej masie i spalanie jest w granicach 7-8/100, jak w naszych miniaczkach, różnica, że Mini ma 60 KM, a te pierdziątka góra 9KM