Szukam forum Land Rovera !!

Zgodnie z nazwą, wszystko co tylko wpadnie Wam do głowy, niekoniecznie związane z MINI.

Moderator: flapjck1

Julian

Szukam forum Land Rovera !!

Post autor: Julian »

Witam ,
Jak w temacie szukam działającego w Polsce forum (klubu) Land Roverków.
Przymierzam się do kupna Disco TD5.
Myślę, że są wśród nas osoby, które mogą znać ten pojazd, albo należeć do Jakiegoś klubu LR :?: monsterk :razz: ??
Co o nim uważacie ?
Marci-n

Re: Szukam forum Land Rovera !!

Post autor: Marci-n »

http://landrover.auto.com.pl/forum/view ... 0fe0bd65e3

Kiedyś też chciałem kupić, ale ostatecznie wypadł miniak. Jak coś z LR kupię to raczej będzie to któryś defender. Bo świetnie mi się jeździ dziewięćdziesiątką- w rodzinie jeden już jest :D

i to: http://www.landy.pl/
Ostatnio zmieniony 08 lut 2010, 19:56 przez Marci-n, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

troche o lr glownie frelce jest na roverki.pl
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Julian

Marci-n pisze:http://landrover.auto.com.pl/forum/viewtopic.php?t=67691&sid=289e8936b0ad3255bea2060fe0bd65e3

Kiedyś też chciałem kupić, ale ostatecznie wypadł miniak. Jak coś z LR kupię to raczej będzie to któryś defender. Bo świetnie mi się jeździ dziewięćdziesiątką- w rodzinie jeden już jest :D

i to: http://www.landy.pl/

Nasze nowe forum o Land Roverach i samochodach 4x4 w języku polskim będzie dostępne wkrótce. :neutral:
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

poszukaj jakis ogolnych forow o offroadzie czesto sa pogrupowane w watki "markowe"
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Awatar użytkownika
monsterk
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: monsterk »

www.rajdy4x4.pl
wejdz na zakładkę forum i jak wejdziesz w markę LR to zobaczysz najwięcej kasztanów na świecie. No czesława jarząbka i ola nie zwracaj uwagi.
Musisz też ostrożnie zadawać pytanie po wcześniejszym użyciu opcji szukaj :mrgreen:
Ogólnie to mi już tych kasztanów tam nie chce mi się czytać
Marci-n

Post autor: Marci-n »

pytałeś o forum, klub...
Awatar użytkownika
minimaniak
Klubowicz
Klubowicz
Posiadane auto: Klasyki "Dziadek" 25LE, 35LE, 40LE, Cabriolet, Van,Kombi i parę innych
Kontakt:

Post autor: minimaniak »

Dzwoń - ja nie tylko Mini :wink:
Od czasu do czasu albo DEFEM albo Dyskoteką
Pozdrawiam Adam

TEL. 606-877-927
PIERWSZY W POLSCE SKLEP Z CZĘŚCIAMI DO MINI www.mini-land.pl
sbielak

Post autor: sbielak »

poszukaj raczej ostatnich modeli 300 tdi z rocznika 98 , td5 to niestety nieporozumienie - 4 swiece na pięć cylindrów , brak momentu przy niskich obrotach , utudniona diagnostyka przez komputer ( diagnostyka tylko przez dedykowany komp ) nie daj boże pneumatyka zawieszenia , olej z pod pokrywy zaworów zalewający komputer i masa innych przypadłości . Aczkolwiek pewnie znajdą sie osoby które jaies plusy w tym bałaganie znajdą :mrgreen:
Awatar użytkownika
minimaniak
Klubowicz
Klubowicz
Posiadane auto: Klasyki "Dziadek" 25LE, 35LE, 40LE, Cabriolet, Van,Kombi i parę innych
Kontakt:

Post autor: minimaniak »

sbielak pisze:poszukaj raczej ostatnich modeli 300 tdi z rocznika 98 , td5 to niestety nieporozumienie - 4 swiece na pięć cylindrów , brak momentu przy niskich obrotach , utudniona diagnostyka przez komputer ( diagnostyka tylko przez dedykowany komp ) nie daj boże pneumatyka zawieszenia , olej z pod pokrywy zaworów zalewający komputer i masa innych przypadłości . Aczkolwiek pewnie znajdą sie osoby które jaies plusy w tym bałaganie znajdą :mrgreen:

ale komp nie jest tak blisko pokrywy :???: faktem jest że 300 to było najlepsze wydanie, jednak TD5 nowsza większa i parę innych + się by znalazło :wink:
Pozdrawiam Adam

TEL. 606-877-927
PIERWSZY W POLSCE SKLEP Z CZĘŚCIAMI DO MINI www.mini-land.pl
Julian

Od lutego jestem szczęśliwym posiadaczem TD5 z 2003 roku. W tym czasie zdążyłem już namęczyć się z pneumatycznym zawieszeniem. (Wymiana przetartej poduszki) oraz ostatnio wyjątkowo mocno osłabł, nigdy nie wyrywał poniżej 2500, ale teraz okazało się, że przy przebiegu 160 000 padła turbina ... :neutral: Disco znakomicie sprawdza się w terenie, od lutego dzięki możliwości śmigania przez pole droga do szkoły zamiast 50 min trwała jedyne 35 min :twisted: Co do zalet mogę dodać wygodę, pneumatyk jest dużoooo wygodniejszy od sprężyn :!:
sbielak

Post autor: sbielak »

mówisz że daje rade w terenie - to dobrze
teren terenowi nie równy : http://www.marcin.pijemy.pl/galeria.htm
galeria "dzień topienia...." - mój dał radę w obydwie strony :mrgreen:
co do zaiwieszenia : poduchy to najmniejszy problem - gorzej z kompresorem
a co do komputera - od pokrywy zaworów do siedzenia pasażera jest faktycznie dosyc daleko, ale olej który tamtedy zapiernicza twierdzi inaczej...
obyś nie doswiadczył na własnej skórze legendarnej "niezajebliwosci" land rovera :mrgreen:
irek

Post autor: irek »

moze nie klub sensu stricte ale grupa luzi skupiona wokol zielonego jaja:
http://www.landklinika.pl/

pozdr
irek
ODPOWIEDZ