demontaż tyl;nego boczku.
demontaż tyl;nego boczku.
Przypadkowo stałem się posiadaczem głośników Pioneer TS-A6901.(podobno mają mocne basy) Chciałbym sprawdzić różnice dźwięku itp między moimi seryjnymi głośnikami a po zmianie na te Pioneera. Jeśli efekt byłby lepszy to rzecz jasna zamontował bym oba głośniki. Mają one rozmiar 6x9 a więc takie same jaki są zamontowane z tyłu w aucie.
I pytanie... jak zdemontować tylni boczek aby się dostać do głośnika? Nigdy nie dobierałem sie do tamtych głośników więc pytam by niczego nie połamać.
P.S Chodzi o demontaż boczka w MINI R50
I pytanie... jak zdemontować tylni boczek aby się dostać do głośnika? Nigdy nie dobierałem sie do tamtych głośników więc pytam by niczego nie połamać.
Re: demontaż tyl;nego boczku.
z tego co pamiętam to musisz kanapę tylną zdemontować najpierw a potem cały bok po kawałku odhaczać bo trzyma się na plastikowych zatrzaskach. i chyba to wszystko (dawno tego nie robiłem)
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MCS R56
speedfight pisze:Przypadkowo stałem się posiadaczem głośników Pioneer TS-A6901.(podobno mają mocne basy) Chciałbym sprawdzić różnice dźwięku itp między moimi seryjnymi głośnikami a po zmianie na te Pioneera. Jeśli efekt byłby lepszy to rzecz jasna zamontował bym oba głośniki. Mają one rozmiar 6x9 a więc takie same jaki są zamontowane z tyłu w aucie.
Wydaje się, że kratkę-osłonę głośnika zdejmuje się podważając ją, a poz. nr 15 są to wkręty mocujące głośnik,
może to Ci pomoże:
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=51&fg=50
BORLA Stainless Steel Cat-Back™System,M7 direct Flow Intercooler (DFIC2),M7 DFIC exit Scoop,M7 15% supercharger Pulley,ALTA intake System Cold Air,JCW front Strut brace,CUSCO rear Strut brace,EBC Brakes,ORCIARI bonnet vents scoops.
______
Saluti
______
Saluti
a wiec dostałem się do głośnika i było dokładnie tak jak pisałeś czyli cały boczek trzymał się na zatrzaskach i konieczne było wyjęcie przynajmniej tylnego siedziska.
I na potwierdzenie tego że fabryczne głośniki MINI Boosta grają super jest to że po podłączeniu głośnika Pioneera TS-A6901 który mocy znamionowej RMS ma 40W i sztuka kosztuje 250zł grają gorzej od oryginalnych głośników o mocy 20W RMS!
Na małej głośności jest w sumie podobnie tyle tylko ze oryginalny głośnik bije swoim basem ten z pioneera. Po za tym na konkretnym podgłoszeniu Pioneer zaczyna zniekształcać a oryginał gra nadal czysto jak grał.
I na potwierdzenie tego że fabryczne głośniki MINI Boosta grają super jest to że po podłączeniu głośnika Pioneera TS-A6901 który mocy znamionowej RMS ma 40W i sztuka kosztuje 250zł grają gorzej od oryginalnych głośników o mocy 20W RMS!
Na małej głośności jest w sumie podobnie tyle tylko ze oryginalny głośnik bije swoim basem ten z pioneera. Po za tym na konkretnym podgłoszeniu Pioneer zaczyna zniekształcać a oryginał gra nadal czysto jak grał.
a ja tak właśnie myślałem nad zmianą glośników na jakieś inne mocniejsze
- hello
- Wiarus
- Posiadane auto: '96 Sportspack
- Kontakt:
no to w HK idź a nie jakieś aftermarkety
eclipse pisze:no to w HK idź a nie jakieś aftermarkety
właśnie w innym temacie o tym czytałem o tych głośnikach ale właśnie jak widać oprócz HK inne nie za bardzo wchodzą w grę
- Saint
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Witek pisze:
Pierwszym krokiem do poprawy muzyki w aucie to zakup wzmacniacza.
W.
A nie wytłumienie?
Zawodowy Szyderca
po pierwsze 250zł za sztukę głośnika to nie jest mało bo i HK się spokojnie za tą cenę kupi... po drugie nie chodzi konkretnie żeby coś głośniej zagrało tylko lepiej w brzmieniu...czyściej głębszy pełniejszy bass...
nie chodzi o wrzucenie wzmacniacza za 500zł żeby asfalt się trząsł bo radio też ma swoją moc wyjściową i głośniki 40W powinny pociągać bez zająknięcia
Ja przynajmniej w ten sposób przekonałem się już w 1000% po teście HK z BMW e-46 z moim BOOSTEM że te głośniki to nie żadne szroty a naprawdę godny uznania sprzęt.
Na forach wiele osób zachwala te głośniki Pioneera za czystość brzmienia i "głęboki " bass....to ja zastanawiam się jak zareagowali by gdy posłuchali standardowego nagłośnienia MINI
nie chodzi o wrzucenie wzmacniacza za 500zł żeby asfalt się trząsł bo radio też ma swoją moc wyjściową i głośniki 40W powinny pociągać bez zająknięcia
Ja przynajmniej w ten sposób przekonałem się już w 1000% po teście HK z BMW e-46 z moim BOOSTEM że te głośniki to nie żadne szroty a naprawdę godny uznania sprzęt.
Na forach wiele osób zachwala te głośniki Pioneera za czystość brzmienia i "głęboki " bass....to ja zastanawiam się jak zareagowali by gdy posłuchali standardowego nagłośnienia MINI