Silnik Wycieraczek
Moderator: flapjck1
Silnik Wycieraczek
Czy prawidłowe jest że na "wolnym ciagłym " biegu sielnik chodzi w lewo a na "szybkim " w prawo???
Czasem na drodze spotykam prawdziwych szaleńców...
Pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi...
Czasem naprawdę ciężko ich wyprzedzić...
- markfive
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Re: Silnik Wycieraczek
Wódz pisze:Czy prawidłowe jest że na "wolnym ciagłym " biegu sielnik chodzi w lewo a na "szybkim " w prawo???
Ale jaja
Silnik elektryczny prądu stałego kręci sie w lewo lub w prawo jezeli zamienimy koncówki zasilania z plus minus na minus plus. Może coś jest pomylone w przyłączeniu przewodów w kostkach. Albo jest coś innego czego nie rozumiem
Eeeee tak myślałem... no to ładna wiksa bo tak się dzieje... i to od dwoch lat! Od kiedy mam Mini nie tykałem tego a teraz robiłem "porzadki" i przypadkiem to dostrzegłem... Ale wolę spytać , już mnie za dużo rzeczy w tym aucie zdzwiłio abym i w to nie uwierzył;)
Pzdr
Pzdr
Czasem na drodze spotykam prawdziwych szaleńców...
- Bochen
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Rover Mini 1.3i MPi 1999
przy okazji:
czy u was tez wycieraczki się "rozpędzają" ? u mnie, jak włącze je po dłuższym nieużywaniu to pierwszy ruch wygląda tak jakbym je dopiero co z łóżka zerwał i zagonił do roboty. po drugim i trzecim już zasuwają jak szalone, ale dziwi mnie ten pierwszy ruch
czy u was tez wycieraczki się "rozpędzają" ? u mnie, jak włącze je po dłuższym nieużywaniu to pierwszy ruch wygląda tak jakbym je dopiero co z łóżka zerwał i zagonił do roboty. po drugim i trzecim już zasuwają jak szalone, ale dziwi mnie ten pierwszy ruch
U mnie też tak jest.
Wydaje mi się, że największy wpływ ma na to zastanie się wieloklinu wycieraczek. Jak go wymontowałem, przesmarowałem i poleżał kilka dni, to przy pierwszej próbie poruszenia czuć było większy opór, a z każdym kolejnym obrotem szło coraz lżej.
Wydaje mi się, że największy wpływ ma na to zastanie się wieloklinu wycieraczek. Jak go wymontowałem, przesmarowałem i poleżał kilka dni, to przy pierwszej próbie poruszenia czuć było większy opór, a z każdym kolejnym obrotem szło coraz lżej.
- markfive
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Bochen i Chris11 - Wasze problemy to normalka. Trzeba cały układ z auta wymontować, rozebrać, oczyścić, nasmarować i ewentualnie wymienić zacierające się kompletne ośki napędu wycieraczek. To tak ma
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
w new mini? zdjac plastik na tylnej klapie
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- cjango
- Klubowicz
- Posiadane auto: 95' 1.3SPI PDM
Wódz pisze:Czy prawidłowe jest że na "wolnym ciagłym " biegu sielnik chodzi w lewo a na "szybkim " w prawo???
A mógłbyś wrzucić filmik? ciężko mi to sobie wyobrazić