CB radio

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

malysan

CB radio

Post autor: malysan »

Witam !
Czy używacie CB w waszych Mini ???? Jeśli tak to jak macie je zamontowane (chodzi mi o radio) lub raczej w którym miejscu ??

Pozdrawiam
matthew90

Re: CB radio

Post autor: matthew90 »

ja nawet jak bym miał chęć założyć i by mi się przydało to nie bardzo estetycznie to wygląda w MINI :razz: zaraz mi to przypomina "mobilnych" którzy pomykają golfami IV :lol:
Voyth

Post autor: Voyth »

Ja mam założone - antena przed anteną od radia, żeby nie zaburzało estetyki, kabel do bagażnika pod uszczelkę włożony, dalej pod kanapą tylną i do radia. Samo radio mam włożone pomiędzy tunel, a fotel pasażera. Czasem gdy trzeba jechać gdzieś w 3 osoby jest kłopot, bo trzeba radio wyjąć, ale ja głównie jeżdże sam lub we dwójkę, więc nie przeszkadza to zupełnie :wink:
speedfight

Post autor: speedfight »

Voyth pisze:Ja mam założone - antena przed anteną od radia, żeby nie zaburzało estetyki, kabel do bagażnika pod uszczelkę włożony, dalej pod kanapą tylną i do radia. Samo radio mam włożone pomiędzy tunel, a fotel pasażera. Czasem gdy trzeba jechać gdzieś w 3 osoby jest kłopot, bo trzeba radio wyjąć, ale ja głównie jeżdże sam lub we dwójkę, więc nie przeszkadza to zupełnie :wink:
Mam zrobione identycznie jak ty:)
Jeśli wiem ze przez jakiś czas nie będę go potrzebował to wyjmuje:)
barthezz

Post autor: barthezz »

ja używam czasami. Radyjko wkładam między siedzenie pasażera a tylną kanapę. Dobrze się trzyma i słychać. Antenka magnesowa, radzę kupić sobie podkładkę magnetyczną, żeby nie porysować dachu.
speedfight

Post autor: speedfight »

barthezz pisze:ja używam czasami. Radyjko wkładam między siedzenie pasażera a tylną kanapę. Dobrze się trzyma i słychać. Antenka magnesowa, radzę kupić sobie podkładkę magnetyczną, żeby nie porysować dachu.
A ja nie polecam podkładek magnetycznych przynajmniej do ciemnego koloru auta...
Swojego czasu miałem taką na czarnym aucie... a wiadomo mało kto chowa samą podkładkę.
Po zostawieniu auta na ostrym słońcu w lato po kilku godzinach zdrapywałem w kawałeczkach tą czarną podkładkę paznokciami która z ledwością schodziła!!

Także odradzam. Osobiście podkładam kawałek obojętnie jakiej folii.
Awatar użytkownika
LUPER
Zarząd
Zarząd
Posiadane auto: mini i MINI

Post autor: LUPER »

witam, ostatnio będąc w sklepie z cb radiami zobaczyłem bardzo ciekawe radio (CB RADIO ALBRECHT AE6890) a konkretnie chodzi mi o zastosowany patent - zdejmowany panel który jest na kablu i można go zamontować w wielu do tej pory niedostępnych miejscach w samochodzie a resztę radia tak by było słychać dźwięk z głośnika

http://www.allegro.pl/item966821341_cb_ ... ratis.html
Mini Cooper 1,3 93r - czerwony
Mini Cooper 1,3 90r - granatowy
Mini Clubman estate 1,3 81r - srebrny
MIni Clubman cooper 1,6D 10r - hot chocolate
Awatar użytkownika
Konrad K_2
Maniak
Maniak
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: Konrad K_2 »

alan midland 5001 polecam
Phantomas

Post autor: Phantomas »

Też siedzę na CB :cool:
W Częstochowie, widząc żółte MINI, wzywajcie "Piter'a" :twisted:

A montaż?! Na dachu narazie magnetyczna antenka. Ale za jakiś czas będę montował na stałe. Samo radio na półce. Kable poukrywane.

Pozdrawiam serdecznie
Piotrek
Załączniki
Obraz 010a.jpg
Obraz 010a.jpg (230.13 KiB) Przejrzano 1581 razy
Ostatnio zmieniony 18 kwie 2010, 16:45 przez Phantomas, łącznie zmieniany 1 raz.
Gripper

CB radyjko

Post autor: Gripper »

Witam

Korzystam z CB śmigając po Wrocku, pozwala zaoszczędzić masę cennego czasu.
Radyjko zamocowałem po swojej stronie nad półką, kabelki poukrywane i wypuszczone przez klapę na dach do anteny.
Antena na podstawce magnetycznej dobrze się trzyma i ma naprawdę świetny zasięg.
Wszystkim gorąco polecam, ułatwia poruszanie się z punktu A do punktu B.

Pozdrawiam wszystkich użytkowników
Gripper, Wroclove

gg: 4524756
wojtaszka

Post autor: wojtaszka »

Przymierzam się właśnie do zakupu radia CB. Macie może jakieś propozycje? Najlepiej coś z rodziny Presidenta. Pytanie moje dotyczy jeszcze sposobu wyjścia kabla od anteny na dach. Wyżej ktoś napisał pod uszczelką, ale kompletnie nie mam pomysłu jak to zrobić, może jakieś pomocne zdjęcia:)
anka
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Post autor: anka »

Kabel biegnie od anteny (bagaznik)pod kanapą i pod siedzeniem pasażera, tam tez chowam radio. Ustawiam je jakoś opierając o siedzenie pasażera. Na stałe nie montowałam nigdzie bo tak czy inaczej musiałabym je chować. Mam Presidenta II i jestem zadowolona, antena jest nieoryginalna ale daje rade.
anka
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Post autor: anka »

wojtaszka pisze:Przymierzam się właśnie do zakupu radia CB. Macie może jakieś propozycje? Najlepiej coś z rodziny Presidenta. Pytanie moje dotyczy jeszcze sposobu wyjścia kabla od anteny na dach. Wyżej ktoś napisał pod uszczelką, ale kompletnie nie mam pomysłu jak to zrobić, może jakieś pomocne zdjęcia:)
Ja np. zwyczajnie przeciagam kabel przez siłownik w klapie (na górze) stawiam antene i zamykam klape, przymykam go, miesci sie w przestrzeni.
ODPOWIEDZ