Najdłuższe Mini w Gdańsku!!!
Moderator: flapjck1
Najdłuższe Mini w Gdańsku!!!
Jak podaje 3-miejska prasa trzy tygodnie zajęło Duncanowi Modd'emu i Frankowi Farmanowi z Londynu zbudowanie najdłuższego na świecie Mini.Pojazd powstał na zamówienie telewizyjnej reklamy.Właściciele samochodu poszukują dziś chętnych do jego kupna. Efektem tego bedzie pokaz tego "Long Mini" dzisiaj między godz. 16.00 a 19.00 na parkingu przed supermarketem E.LECLERC.
- humin
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
Re: Najdłuższe Mini w Gdańsku!!!
Andrzeju porób fotki
mi niestety nie uda się dotrzeć a z chęcia je zobaczę
mi niestety nie uda się dotrzeć a z chęcia je zobaczę
- markfive
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Jak będzie możliwość zajrzyjcie do środka tego auta. Będzie to chyba utrudnione z powodu czarnych szyb. Zbudowane jest jak "makieta" do filmu. Ma wyglądać z zewnątrz a w środku jest tylko prymitywna "konstrukcja podtrzymujaca". Nie jestem pewiem ale nie ma chyba nawet w ogóle podłogi Poszło na ten projekt kupę kasy. Lub inaczej, kupa kasy została zagospodarowana
Gdybym się mylił i pisał tu o innym aucie dajcie znać.
Gdybym się mylił i pisał tu o innym aucie dajcie znać.
na silnik też nie starczyło i jest napęd mięśniowy?:P
Mam zdięcie prasowe ale nie mam skanera ani innej możliwości pokazania na forum. Nie jest to makieta ale jeżdzący pojazd. Ze zdięcia oceniam,że ma długość około 5-ciu miniaków.W opisie podano,że wykorzystano do jego budowy 2 miniaki oraz blachę stalową
a także włókno szklane.Kolor miniaka jasno-niebieski.Tylko boczne szyby są mocno przyciemnione.Ciekawe co się za nimi kryje?
P.S. Andrzeju myślałem,że wpadniesz i pomożesz umieścić zdięcia na forum a wczećniej zamieścić prasową kopię.
a także włókno szklane.Kolor miniaka jasno-niebieski.Tylko boczne szyby są mocno przyciemnione.Ciekawe co się za nimi kryje?
P.S. Andrzeju myślałem,że wpadniesz i pomożesz umieścić zdięcia na forum a wczećniej zamieścić prasową kopię.
będę, zrobię foty i wrzucę tutaj
@kamal1
Gdzie o tym piszą? mogę zrobić skany
@kamal1
Gdzie o tym piszą? mogę zrobić skany
- piekarz
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Ktoś może mi podać gdzie ten E.LECLERC jest? To może podjadę.
piekarz pisze:Ktoś może mi podać gdzie ten E.LECLERC jest? To może podjadę.
Na Przymorzu, naprzeciwko najdłuższego falowca. O tu: http://www.galeriaprzymorze.eu/?site=dojazd
- piekarz
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Ale jestem wolny
- markfive
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
kamal1 pisze:Nie jest to makieta ale jeżdzący pojazd. W opisie podano,że wykorzystano do jego budowy 2 miniaki oraz blachę stalową a także włókno szklane.Kolor miniaka jasno-niebieski.Tylko boczne szyby są mocno przyciemnione.Ciekawe co się za nimi kryje?
No to wszystko sie zgadza. Fakt, ze to jeździ. i są siedzenia z przodu bo takie było założenie projektu ale za siedzeniami auto sie kończy dalej jest dłuuuugi pusty tunel z tworzywa i na końcu tył miniakowski.
Najbardziej bulwersowała mnie kwota podana jako koszt budowy tego dzieła. Nie pamiętam juz dokładnie bo to było zbudowane już dość dawno ale było to prawdopodobnie kilkadziesiąt tysięcy funtów.
Myśle, że przy pomocy dostępu do brytyjskiego szrotu i polskiej pomysłowości można by to zbudować za 1500 max 2000 funtów a za resztę zrobić sobie wspaniałe i długie wakacje w tropikach
Oszukali nas Byliśmy z g00dmanem o 18 i przeszliśmy całą galerię razem z parkingami, albo go nie było w ogóle albo szybciej się zawinął.
Panie Andrzeju w jakiej gazecie o tym pisali?
Panie Andrzeju w jakiej gazecie o tym pisali?
Tych,którzy nie doczekali się prezentacji owego miniaka pragnę poinformować,że na ręce organizatora imprezy dodarło pismo w którym informuje się, że miniak został już kupiony przez Jasia Fasolę.Sam Jaś W tym piśmie życzy Wam Wesołych Swiąt i dużo uśmiechów
z okazji Prima Aprilisu. Ja też przyłanczam sią do życzeń Jsia i życzę wszystkim Przyjaciołom MINI zdrowych i wesołych świąt.
z okazji Prima Aprilisu. Ja też przyłanczam sią do życzeń Jsia i życzę wszystkim Przyjaciołom MINI zdrowych i wesołych świąt.
hahaha a tak bardzo chciałem tam pojechać tylko, że czasowo się nie wyrobiłem