monsterk, midland coś ci powinien odpalić za reklamę

Moderator: flapjck1
bardzo dziękuję za propozycję, ale już zamówiłem,dziesio pisze:TRIP - za 3 tyg bede w okolicach trojmiasta to moge Ci podrzucic baniaczek tegoz oleju jak nie mozesz dostac u siebie.
Pierwsza część odpowiedzi jest zgodna z prawdą. Każda kolejna litera alfabetu wyżej po S / C oznacza wyższą jakość oleju.monsterk pisze: castrol ma SE/CC a w midlandzie SL/CF. Te litery oznaczają jakość, im wyżej w alfabecie tym lepszy olej.Ten castrol nadeje się do żuka
Firma Castrol oferuje rozmaite oleje, nie jeden do wszystkiego. Należało by ustalić jaki olej został wlany do tej Hondy czy odpowiedni dla typu silnika. Poza tym również istotne gdzie ten olej został zakupiony. Zdarzają się przypadki oferowania innego byle jakiego oleju w opakowaniach firmowych pochodzących z oryginalnego oleju wymienianego na stacjach obsługi. Generalizowanie jednego przypadku nie jest właściwe.Mayon pisze: mój kolega w hondzie używał castrola i mówił ze tego badziewia nie będzie wiecej uzywał, olej mu się spienił jak ludwik do mycia naczyń
Bo możesz zalać cokolwiek ( mam na myśli olej silnikowy czysty, świeży, prosto z fabrycznego opakowania).Rymek pisze:Ja mam w swoim zalane CASTROL POWER 1 GPS 4T 15W50 i chyba wszystko jest ok, nie dymi nie pozera i czysto jakos sie zrobilo.