różne gadki o MINI i nie tylko

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

noj

Re: różne gadki o MINI i nie tylko

Post autor: noj »

Adrien pisze:Noj. U siebie na podwórku rozładowywałem już około 10 kontenerów. Nie wszystkie koszty się zgadzają. Owszem Dlaczego liczysz transport lokalny skoro mając rodzinę w Nowym Jorku (pisałem w poprzednim poście) i kupując samochód w Ny muszę płacić za transport? Transport do Gdyni statkiem wynosi 2000-2500USD zależy od kontenera. Ja w poprzednim poście napisałem że daje 1000 na połowe z wujkiem. Jakiej agencji liczysz koszty? Bo ja zapłaciłem za poprzedni transport do domu!!!! nie w Gdyni 2000zł. Prowizji importera nie ma. A koszty rejestracji są nmaprawde tak wysokie? To teraz mnie zaszokowałeś. Sprowadzałem pojazdy ale na sprzedaż i nie wiedziałem że tyle kosztuje rejestracja. Możesz wpaść i obejrzeć http://motorogoza.gratka.pl

Powiazalem Twoj post z pytaniem matthew90, który to był ciekaw kosztów importowych.

1. Oczywiscie o ile jestes tak sympatycznym gosciem :cool: , ze jezeli Cie ładnie poprosimy to Twoj wujek lub Ciocia przewiezie samochód z miejsca zakupu do Newark za 0USD to super :lol:
2. Koszt frachtu morskiego - jak juz wspomnialem - 1000 czy 1050 jeden pies.
3. Agencja - celna - ktoś Ci wypisuje SAD, pobiera oplaty portowe etc. Na kolanie tego nie zrobisz, co wiecej nie masz dostepu do "Celiny". Oczywiscie w w/w koszt wchodzi jak wspomnialem rozladunek.
4. Jezeli bierzesz caly kontener to w istocie mozesz go sobie zarzyczyc z dostawą nawet do Bangladeszu i rozformować przy pomocy traktora lub koparki. W przypadku matthew90 wysylalbym auto do Bremerhaven, clil na miejscu i stamtąd go zabrał lub kazał przywiezc do Poznania.
5. Rejestracja - no well - samochód to nie motocykl. O ile pamietam to sam wydział komunikacji z recyklingiem to 870 PLN. Do tego jak wspomnialem: przegląd i tłumaczenia dokumentów. Jezeli clenie w Niemczech to VAT 24 i kolejne 160 PLN w Urzedzie skarbowym. Ot co.
6. Wpadac nie bede - jestem zwolennikiem antykoncepcji.

pzdr
matthew90

Post autor: matthew90 »

czyli dodatkowe koszty do samochodu wartości ok 10tyś USD to ok ponad 10tyś PLN - sam nie wiem czy tutaj jest jakiś sens :roll:
noj

Dlatego z USA opłaca się sprowadzac samochody drogie - koszty transportu i innych administracyjnych pierduł /poza kwestią celną/ są constans niezaleznie czy to Audi A4 rocznik 1995 czy też RS4 2010.
Oczywiście pomijam temat demolek z Copart-u lub zabawy w wartość celną.
Adrien

Post autor: Adrien »

Nie mogę się z tobą nie zgodzić. Skąd masz te wszystkie wyceny? I nie ma się co denerwować;d
noj

Adrien pisze:Nie mogę się z tobą nie zgodzić. Skąd masz te wszystkie wyceny? I nie ma się co denerwować;d

Zajmuje sie tym zawodowo - co prawda teraz juz marginalnie.

PS. Jezeli o mnie chodzi to jestem spokojny i grzeczny - niemal jak dziewczynka z zapałkami.
Awatar użytkownika
dawid
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

Post autor: dawid »

poszukuję takiego przedłużenia spoilera - ktoś widział gdzie to można kupić ??
Załączniki
DSCF6514.jpg
DSCF6514.jpg (138.35 KiB) Przejrzano 801 razy
Awatar użytkownika
hello
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: '96 Sportspack
Kontakt:

Post autor: hello »

dawid pisze:poszukuję takiego przedłużenia spoilera - ktoś widział gdzie to można kupić ??

downforce'a brakuje? :lol:
Awatar użytkownika
dawid
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

dokładnie, odlatuje powoli !
Awatar użytkownika
pididi
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto: Clubman JCW LCI

Post autor: pididi »

Palo Uber CF Extension Wing - produkt od największego poj*ba oferującego części do MINI ever :lol: Kosztował 350$ i z tego co przed chwilą sprawdziłem, jedyne co możesz teraz kupić, to niesamowite obrazy od Palo Uber :lol:
Awatar użytkownika
dawid
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

Diddy, za custom jak widać się płaci o_O, znalazłem do kupienia takie, jak poniżej za 250$ + shipp... chyba rozkminie takie coś DIY
Załączniki
ddddddddd.jpg
ddddddddd.jpg (54.99 KiB) Przejrzano 741 razy
Awatar użytkownika
minigjj
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: minigjj »

Hej, mam dwa pytania.
1. Dziś zatankowałem 42L paliwa do mojego baku który ma mieć 40L. Pani w kasie uprzejmie wyjaśniła mi, że tak się dzieje gdy auto ma odpowietrzanie i że wtedy można wlać nawet 10L więc żebym się nie martwił :lol: Stąd moje pytanie: Czy to możliwe? Czy może nasze baki zachowują się podobnie jak nasze silniki (dają więcej mocy niż na papierze :grin: )?

2. Na wertepach coś mi stuka w bagażniku. Wyjąłem już wszystko z niego, ale nadal nie mogę dojść co to. Podejrzewam, że może to być tablica rejestracyjna. Ktoś miał podobny problem?
Pwr 106,6 KM @ 3974 rpm Tq 269,2 Nm @ 2047 rpm
Awatar użytkownika
dawid
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

ad.2 - Grzegorz, spróbuj nasmarować uszczelkę dookoła klapy, u mnie zadziałało.
Voyth

Post autor: Voyth »

minigjj pisze:2. Na wertepach coś mi stuka w bagażniku. Wyjąłem już wszystko z niego, ale nadal nie mogę dojść co to. Podejrzewam, że może to być tablica rejestracyjna. Ktoś miał podobny problem?

Wydaje mi się, że na 99% są to gumowe kulki, które są zakończeniem sznurków na których wisi półka po otwarciu klapy. Jak zamkniesz klapę, to kulki swobodnie wiszą i na każdej dziurze obijają się o plastiki na bokach bagażnika. Zdemontuj tylną półkę i sprawdź :wink:
Awatar użytkownika
minigjj
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: minigjj »

Nie wiem Dawid o co Ci chodzi z tą uszczelką? Spróbuje się zapakować do bagażnika i zobaczyć czy to te kulki. Dzięki za pomoc i dam znać jak coś dziś ustalę.
Pwr 106,6 KM @ 3974 rpm Tq 269,2 Nm @ 2047 rpm
Voyth

Post autor: Voyth »

Nie musisz sie pakować do bagażnika :lol: Wystarczy jak wyjmiesz tylną półkę, bo to w niej są te kulki ze sznurkami. Zostaw w domu półke i jedź gdzieś po dziurach - wtedy zobaczysz czy dalej słychać, czy przestało :cool:
Zablokowany