skrzypiący schowek.

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

speedfight

skrzypiący schowek.

Post autor: speedfight »

Czy występuje też u was objaw skrzypiącego schowka? chodzi mi tylko o jazdę po nie równej drodze wtedy to schowek dokuczliwie lubi sie odzywac:p Na dobrym asfalcie jest wszystko OK.

Moze ktoś z was miał ten problem i umiał temu jakoś zapobiec??
137jastr
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: MCS R56

Re: skrzypiący schowek.

Post autor: 137jastr »

speedfight pisze:Czy występuje też u was objaw skrzypiącego schowka? chodzi mi tylko o jazdę po nie równej drodze wtedy to schowek dokuczliwie lubi sie odzywac:p Na dobrym asfalcie jest wszystko OK.

Moze ktoś z was miał ten problem i umiał temu jakoś zapobiec??

...w schowku pasażera jest kilka jak pamiętam (4-5) śrub mocujących, lekko je poluzuj a następnie dokręć, sprawdż czy 'gumowe zderzaki' pokrywy schowka są w komplecie (4szt.)
BORLA Stainless Steel Cat-Back™System,M7 direct Flow Intercooler (DFIC2),M7 DFIC exit Scoop,M7 15% supercharger Pulley,ALTA intake System Cold Air,JCW front Strut brace,CUSCO rear Strut brace,EBC Brakes,ORCIARI bonnet vents scoops.
______
Saluti
speedfight

te gumki sa na pewno bo kiedyś sie przyglądałem temu felernemu schowkowi a gdzie konkretniej znaleźć można te śrubki?

w trakcie jazdy jak ręka docisnę do dołu zamknięty schowek to wtedy trzeszczenie się ucisza jak puszcze rękę znów słychac..:/
137jastr
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: MCS R56

Post autor: 137jastr »

speedfight pisze:te gumki sa na pewno bo kiedyś sie przyglądałem temu felernemu schowkowi a gdzie konkretniej znaleźć można te śrubki?

w trakcie jazdy jak ręka docisnę do dołu zamknięty schowek to wtedy trzeszczenie się ucisza jak puszcze rękę znów słychac..:/

TU:
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=51&fg=30

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=51&fg=30
BORLA Stainless Steel Cat-Back™System,M7 direct Flow Intercooler (DFIC2),M7 DFIC exit Scoop,M7 15% supercharger Pulley,ALTA intake System Cold Air,JCW front Strut brace,CUSCO rear Strut brace,EBC Brakes,ORCIARI bonnet vents scoops.
______
Saluti
speedfight

aha dzięki na link z foto:) niedługo pójdę i pobawię się trochę
Awatar użytkownika
hello
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: '96 Sportspack
Kontakt:

Post autor: hello »

a nie masz go na gwarancji czasem jeszcze?
Voyth

Post autor: Voyth »

Eclipse popatrz na avatar i podpis pod nim - MINI Cooper '03 :razz:
speedfight

ale to jest w drugim moim MINI z 2003r. W nowym nic sie nie dzieje:)
Awatar użytkownika
hello
Wiarus
Wiarus
Kontakt:

Voyth pisze:Eclipse popatrz na avatar i podpis pod nim - MINI Cooper '03 :razz:

no ale niedawno wrzucał fotki MCS'a MK2...
Voyth

Post autor: Voyth »

Wrzucał fotki MCS'a R56, a ciągle rozmawiamy o R53 :mrgreen:

Także w końcu kupiłeś tego R56 czy nie ? :roll:
Awatar użytkownika
hello
Wiarus
Wiarus
Kontakt:

nie sprecyzował w temacie ze chodzi o R53 (a chyba raczej R50 on ma) :razz:

a z tego co pamietam chwalil sie zdjeciami nabytkiem R56, a ja jakbym kupił R56 to raczej R50 obecne by poszlo w odstawke od razu :wink:
speedfight

gdybym miał odstawić r50 to wolałbym już go sprzedać. ale auto jest przydatne i używane nie tylko przeze mnie wiec szkoda sprzedawać. komu pieniądze potrzebne to niech sprzedaje i już...

Pewnie że więcej jeżdżę S-ką r56 chyba oczywiste... ale to nie znaczy ze w drugim MINI może się wszystko psuć i mam to olewać.- przeciwnie... dbam o jedno auto tak samo jak i o drugie.

Pierwsze to nie r53 jak ktoś napisał tylko r50

przepraszam ze nie sprecyzowałem o które auto chodzi. wiec chodzi o trzeszczący schowek w r50 2003r.

Do Voyth: Tak kupiłem r56 już jakiś czas temu. Autko teraz już 2letnie (albo dopiero):)
A szukałem je jakieś 6 miesięcy bo chciałem trafić na odpowiednie wyposażenie :)
Sprawuje się idealnie (tfu tfu żeby nie zapeszyć:D)
neykon

Post autor: neykon »

hej z serii durnych pytań, od kilku godzin szukam manuala/instrukcji jak zdjąć panel ozdobny deski rozdzielczej od strony pasażera

Obrazek

na zdjęciu przykład deski ze schowkiem na "rekawiczki"
Obrazek
dodam ze w moim R56 nie ma takiego schowka a muszę dostać się pod ten panel, czy ktos wie jak go sie zdejmuje ? oczywiście tak by go nie połamać :)

za wszelkie odpowiedzi będę wdzięczny
matthew90

Post autor: matthew90 »

ja mam wersję bez schowka ale wkurza mnie jak wszystko leci z niego przy zakrętach :roll: myślałem nad założeniem schowka jednak wiem że jest opcja klimatyzacji, wie ktoś może co potrzeba jeszcze oprócz schowka aby był klimatyzowany? :smile:
TomSky
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: TomSky »

w układzie klimatyzacji powinieneś mieć wyjście na dodatkowy wężyk podpięty do schowka, jeśli nie to możesz spróbować się wpiąc gdzieś w nadmuch - wtedy latem będziesz mieć klimatyzowany a zimą ogrzewany
ODPOWIEDZ