mini cooper SPI 1996 Blue Star

Część forum poświęcona naszym Miniakom. Zanim założysz nowy post, zapoznaj sie z panującymi tu zasadami.

Moderator: flapjck1

mordamoja

mini cooper SPI 1996 Blue Star

Post autor: mordamoja »

Wkleje kilka zdjec z procesu doprowadzania mojego mini do stanu w jakim znajduje sie dzisiaj.....
Załączniki
tak wygladalo mini kiedy je odnalazlem.Jak zwyle wyglada niezle do czasu kiedy zajrzy sie tu i tam....
tak wygladalo mini kiedy je odnalazlem.Jak zwyle wyglada niezle do czasu kiedy zajrzy sie tu i tam....
Mój mini z ogłoszenia.jpg (46 KiB) Przejrzano 2305 razy
mordamoja

piaskowanie

Mini zostalo przywiezione z Niemiec przez uwczesnego wlasciciela (Angola) ten model BLUE STAR produkowany byl na rynek niemiecki w 1996 roku. Niestety nie zostalo rozebrane do przyslowiowej ostatniej srubki, zadecydowaly o tym finanse...oczywiscie.
Załączniki
Na tym zdjeciu widac komore silnika po piaskowaniu.
Na tym zdjeciu widac komore silnika po piaskowaniu.
wszystkie zdjecia 173.jpg (93.78 KiB) Przejrzano 2236 razy
Ostatnio zmieniony 23 maja 2010, 19:12 przez mordamoja, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Re: mini cooper SPI 1996 Blue Star

Post autor: flapjck1 »

w kazdego posta mozesz wrzucic 3 zdjecia
kazde kolejne to tworzysz nowy post ( odpowiedz )
pamietaj o rozmiarze
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
mordamoja

kolejne zdjecie

Konieczna byla wymiana paneli A, pokrywy silnika, czesciowe wspawywanie blachy w bagazniku i listwy podtrzymujacej tylny zderzak. Drzwi od dolu nie wygladaly rowniez najlepiej i trzeba bylo dospawac czesciowo dolna listwe.
Załączniki
mini piaskowanie czesc kolejna
mini piaskowanie czesc kolejna
wszystkie zdjecia 192.jpg (86.2 KiB) Przejrzano 2232 razy
mordamoja

1996 Mini Blue Star

Nie bede wklejal wielu zdjec z prac blacharskich bo pewnie kazdy widzial podobne wiele razy. Przechodze wiec dalej
Załączniki
mini przygotowane do polozenia podkladu
mini przygotowane do polozenia podkladu
wszystkie zdjecia 225.jpg (90.78 KiB) Przejrzano 2229 razy
mordamoja

1996 mini cooper

Mini juz po polozeniu podkladu z jego zadowolonym wlascicielem. Prace posuwaja sie do przodu...
Załączniki
wszystkie zdjecia 248.jpg
wszystkie zdjecia 248.jpg (64.1 KiB) Przejrzano 2226 razy
mordamoja

1996 mini cooper

Nie wiem jak to sie stalo? Lakiernik nie potrafil tego wyjasnic, jednak po lakierowaniu farba na mini sie sciela, albo zsiadla. To zdjecie mialo przedstawiac pieknie slniacego mini w tahity blue! Kolejny raz mini musialo byc wiec szczyszczone papirem sciernym i przygotowane do lakierowania. Tym razem farbe kupilem w renomowanym punkcie!
Załączniki
wszystkie zdjecia 278.jpg
wszystkie zdjecia 278.jpg (77.87 KiB) Przejrzano 2223 razy
mordamoja

mini 1996 SPI

Tym razem sukces. Mini juz po malowaniu. Nic dziwnego lakiernikowi patrzylem tym razem na rece i pistolet po poprzedniej wpadce z lakierem. Pryskal mnie karcherem zebym mu nie przeszkadzal :grin:
Załączniki
Image0012.jpg
Image0012.jpg (58.67 KiB) Przejrzano 2219 razy
mordamoja

mini 1996 SPI

Dusza miniaka tez zostala odsiwezona tak bardzo jak tylo pozwalaly mi finanse, tym razem ja piaskowalem i malowalem. Wymienionych bylo kilka elementow, ale mini poza filtrem K & N jest zupelnie standardowy. Skrzynia biegow zostala rozlozona bo mialem klopoty z redukcja biegow; z 4 na 3. Przelozenia zostaly standardowe, a ha nowe sprzeglo
Załączniki
SNB10509.JPG
SNB10509.JPG (111.86 KiB) Przejrzano 2211 razy
mordamoja

mini 1996 spi

kolejne zdjecia pojawia sie wkrotce, jak tylko mini zostanie wypolerowane i popstrykane aparatem.
Pozdrawiam, Maciej
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

z niemiec do uk? kurde to jak drzewo do lasu :P
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
mordamoja

flapjck1 pisze:z niemiec do uk? kurde to jak drzewo do lasu :P

Tak, tak ktos musial to auto naprawde kochac. Przekladka byla obowiazkowa i wszystkie konieczne zmainy. Dopiero niedawno zmienilem swiatla z europejskich na angola....zastanawialem sie czego nadjerzdzajacy z naprzeciwka blyskaja mi swiatlami, troche ich oslepialo :razz:
ODPOWIEDZ