Pielęgnacja
Moderator: flapjck1
- minigjj
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Pielęgnacja
Ciekaw jestem jak dbacie o swoje miniaki?
Ja mam największy problem z tą gumową rynienką wokół dachu. Od woskowania dachu robi się biała i to strasznie wygląda. Czy ma ktoś na to jakiś patent?
Ja mam największy problem z tą gumową rynienką wokół dachu. Od woskowania dachu robi się biała i to strasznie wygląda. Czy ma ktoś na to jakiś patent?
Pwr 106,6 KM @ 3974 rpm Tq 269,2 Nm @ 2047 rpm
- Saint
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Re: Pielęgnacja
Preparat popularnie zwany Plak ? Czernidło do zderzaków, czernidło do opon, Jak jesteś hardkorem, to może być nawet czarna pasta do butów . Ale zazwyczaj kilka warstw plaku daje rade.
Zawodowy Szyderca
- minigjj
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Hmm ciekawe. Rozejrzę się za tym plakiem. W sumie mam jakiś tam arsenał różnych środków, ale nic nie daje takiego efektu jaki powinien być. Ta guma do tego wszystkiego jest jakaś taka chropowata, więc ogólnie to dramat. Ale sprawdzę tego plaka. thx
tych specyfików do polerowania jest mega dużo, i zawsze jak jestem np. w jakimś sklepie motoryzacyjnym to oglądam i oglądam te preparaty i na żaden nie umiem się zdecydować.. macie jakiś dobry sprawdzony?
- pididi
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Clubman JCW LCI
U mnie "na co dzień" wjeżdża szampon Gold Class Meguiar's (+pianownica) i potem wosk Dodo Juice (ostatnio Purple Haze) - oba produkty bardzo polecam.
Do odgruzowania po zimie dodatkowo używam glinki, też Meguiar's.
pididi pisze:U mnie "na co dzień" wjeżdża szampon Gold Class Meguiar's (+pianownica) i potem wosk Dodo Juice (ostatnio Purple Haze) - oba produkty bardzo polecam.
biorę Cię na słowo jutro szukam
- pididi
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Clubman JCW LCI
To rzucę Cię od razu linkiem: http://www.all4auto.pl/index.php
Na Mogileńskiej 50 jest oddział. Najpierw zadzwoń i wypytaj czy mają na miejscu to czego szukasz.
PS. szampon Dodo ("born to be mild" ) też jest ok i baaardzo wydajny.
Na Mogileńskiej 50 jest oddział. Najpierw zadzwoń i wypytaj czy mają na miejscu to czego szukasz.
PS. szampon Dodo ("born to be mild" ) też jest ok i baaardzo wydajny.
- minigjj
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Podobno najdłużej utrzymujący się jest wosk Collinite 476s. Też jest na all4auto.pl.
A glinka jest niesamowita. Wczoraj użyłem pierwszy raz i efekt był niesamowity, myślałem że dostałem nowy lakier
A glinka jest niesamowita. Wczoraj użyłem pierwszy raz i efekt był niesamowity, myślałem że dostałem nowy lakier
- dawid
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
na te produkty firmy Meguiar's znajomy z krakowa ktory je dystryuubuje do 4 czerwca daje 20% znizki wiec jak ktos chce moge dac namiar
ja dzis dla siebie bede bral co nieco wiec ziomki napiszcie co najlepszego brac od nich?
biore ten GOLD CLASS SHAMPOO, wezme tez GLINKE poki co nie wiem co to jest ale jak polecacie to wezme haha
co wziasc na czarne plastiki ? na zewnatrz i wewnatrz? jest wlasnie jakies czarnidlo? mialem kiedys sprawy TURTLE WAX BACK IN FLASH (notabene na opakowaniu bylo zdjecie MINI ) i wlasnie super spisywal sie do tych czarnych plastikow..
ja dzis dla siebie bede bral co nieco wiec ziomki napiszcie co najlepszego brac od nich?
biore ten GOLD CLASS SHAMPOO, wezme tez GLINKE poki co nie wiem co to jest ale jak polecacie to wezme haha
co wziasc na czarne plastiki ? na zewnatrz i wewnatrz? jest wlasnie jakies czarnidlo? mialem kiedys sprawy TURTLE WAX BACK IN FLASH (notabene na opakowaniu bylo zdjecie MINI ) i wlasnie super spisywal sie do tych czarnych plastikow..
- bob.dsk
- Wiarus
- Posiadane auto: A45 AMG
Jesli chodzi o wosk uzywam Smartwax i jest bardzo dobry, polecam
- minigjj
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Wosk smartwax w butelce to chyba najsłabszy produkt z całej serii Smartwaxów. Pięknie pachnie (owocowo:) łatwo się nakłada, ale w naszych warunkach trzyma się bardzo krótko. Poza tym to nie jest sam wosk, zawiera w sobie jakieś środki czyszczące i lekko ścierające. A ja mam uczulenie na wszystko co może ścierać mi lakier
Ze smartwaxów polecam wszystko poza smartwaxem i smartsealantem. Są dużo lepsze środki w tej cenie imho.
Jeśli chodzi o Megs'a to jeszcze nie widziałem go w akcji, ale słyszałem dużo właśnie o Gold Classie i jeszcze o Endurance High Gloss (podobno sprawdza się świetnie nie tylko na oponach:) Jak kupisz, to byś mi dał wypróbować na tą gumową rynnę Z wosków to wiem, że #16 jest bardzo wytrzymały i na tym się moja wiedza kończy
Ze smartwaxów polecam wszystko poza smartwaxem i smartsealantem. Są dużo lepsze środki w tej cenie imho.
Jeśli chodzi o Megs'a to jeszcze nie widziałem go w akcji, ale słyszałem dużo właśnie o Gold Classie i jeszcze o Endurance High Gloss (podobno sprawdza się świetnie nie tylko na oponach:) Jak kupisz, to byś mi dał wypróbować na tą gumową rynnę Z wosków to wiem, że #16 jest bardzo wytrzymały i na tym się moja wiedza kończy
- masta
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Saint pisze:Preparat popularnie zwany Plak ? Czernidło do zderzaków, czernidło do opon, Jak jesteś hardkorem, to może być nawet czarna pasta do butów . Ale zazwyczaj kilka warstw plaku daje rade.
może i daje rade ale to najgorsze co może być dla lakieru i blach. plak nawet jak dobrze umyjesz samochód to i tak zostaje jeszcze przez bardzo długo we wszystkich zakamarkach i jak bedziesz chciał malować auto to w tych mijscach gdzie słabo odtłuścisz nowy lakier bedzie sie luszczyl. kazdy lakiernik Ci o tym powie. osobiscie odradzam. proponuje uzywac specyfikow na bazie wody. jest ich sporo.
a wracajac do plaka to kurz sie szybko na nim osiada i wyglada to nieestetycznie. moim zdaniem słaba rada;)
- zimonK
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: R56 Cooper S 13'
Mam małe pytanie odnośnie pianownic. Dla osób, które nie wiedzą do końca jak to wygląda: http://www.youtube.com/watch?v=nq6t8w-v-kU . Czy to jest oddzielne urządzenie, czy zwykła przystawka do Karchera? Wiecie może, gdzie można taką kupić i jakie są przeciwskazania przy użyciu? Będę wdzięczny za odpowiedź
Szymon
-
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
Przystawka do Karchera... gdzieś o tym słyszałem/widziałem
na mniejszym ciśnieniu oczywiście ale u dziewczyny na działce jak myjemy autka to jest taki device (a la spryskiwacz do roślin) gdzie pompujesz ciśnienie w bańce 5L w której masz rozrobiony płyn pieniący+szampon+H20 i tym spsikujemy dokładnie cały samochód a potem Karcher grany od góry do dołu i pięknie czyste auto
chociaż osobiście wolę mięciutka rękawicę-myjkę i na to szampon samochodowy
na mniejszym ciśnieniu oczywiście ale u dziewczyny na działce jak myjemy autka to jest taki device (a la spryskiwacz do roślin) gdzie pompujesz ciśnienie w bańce 5L w której masz rozrobiony płyn pieniący+szampon+H20 i tym spsikujemy dokładnie cały samochód a potem Karcher grany od góry do dołu i pięknie czyste auto
chociaż osobiście wolę mięciutka rękawicę-myjkę i na to szampon samochodowy