Ardenik Cezarowy

Część forum poświęcona naszym Miniakom. Zanim założysz nowy post, zapoznaj sie z panującymi tu zasadami.

Moderator: flapjck1

goora

Re: Ardenik Cezarowy

Post autor: goora »

se7ven pisze:
goora pisze:Nie widze żadnej róznicy w udokumentowanej teorii która jest moim argumentem w tej dyskusjii a praktyką.

Ja widzę różnicę. Argumenty teoretyczne może i masz ale to trochę mało bez praktyki.
A w GB na forach to różne cuda można wyczytać i tym to się akurat nie podniecaj.
Najlepiej to zbuduj jakiś silnik, pojedź na hamownię i pochwal się wynikiem.

Wiem że na forach można wyczytać różne niekoniecznie potwierdzone w praktyce informacje. Pisałem do osób które taki silnik (głowica 8 portowa) mają w swoim Mini. Każdy ma prawo do swojego zdania, chciałem tylko zaznaczyć że auto ma potencjał który patrząc na wyniki z hamowni nie jest wykorzystany. Pisanie o zmieniejszaniu pojemności i poprawie osiągów jest dla mnie niedorzeczne. Tyle w temacie z mojej strony. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

a teraz wyobraz sobie ze wraz ze zmiana pojemnosci nastapila zmiana tlokow a wraz z nia zmiana CR - teraz zgadnij czy na wieksze czy tez mniejsze i jaki to moglo miec wplyw na zmiane osiagow

sluchaj, nie chce deprecjonowac twoich teorii, ale jestes mlodym czlowiekiem ktoremu sie wydaje ze w necie znajdzie recepte na wszystko, takze na to w jaki sposob zrobic za pomoca ardena 150 KM

to nie jest takie proste :)

a propos, dziekuje malym zdolnym chinskim raczkom ktore wyprodukowaly rozrzad przekoszony o 6*
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
czarek

Post autor: czarek »

Tak się składa że moje Mini ardenowe już miało wyplute 125 KM bo mam do dyspozycji chamownię kiedy chcę jak chcę tylko ta konfiguracja ma jedną wielką wadę kilka kółek pałowania i uszczelka zjedzona . miałem testowałem teraz padła decyzja zmieniamy parametry dołu podnosząc żywotność i jestem z tego powodu bardzo zadowolony.
Jeśli masz ochotę sprawdzić zapraszam a gwarantuję moc doznań:)
ODPOWIEDZ