BOV- gwizdek-zawór upustowy
BOV- gwizdek-zawór upustowy
Witam wszytkich serdecznie
Czy kiedykolwiek bawiliście się w poszukiwanie i montaż BOV- gwizdek-zawór upustowy do MIniaków najlepiej do Cooper S ?? jesli tak to gdzie najtaniej mozna je kupic i czy jest to uniwersalna czesc do wiekszosci modeli czy niestety trzeba dopierać do każdego modelu odpwiednia wersje.. ???
Czy kiedykolwiek bawiliście się w poszukiwanie i montaż BOV- gwizdek-zawór upustowy do MIniaków najlepiej do Cooper S ?? jesli tak to gdzie najtaniej mozna je kupic i czy jest to uniwersalna czesc do wiekszosci modeli czy niestety trzeba dopierać do każdego modelu odpwiednia wersje.. ???
Re: BOV- gwizdek-zawór upustowy
mogę się mylić, ale o ile się orientuję BOV można montować w samochodach z turbiną, czyli coopery s wersja z kompresorem raczej odpada...
a nie prawda bo można... dr red devil będzie wiedział.
zawór upustowy tzn "blow off" nadaje się to do kompresora? jest możliwość zamontowania ??
bo to ze do silnika z TURBO to ja wiem
Ciekawe jak by to działało skoro kompresor pompuje od poczatku w przeciwieństwie do turbo
bo to ze do silnika z TURBO to ja wiem
Ciekawe jak by to działało skoro kompresor pompuje od poczatku w przeciwieństwie do turbo
Co do zasady BOV w samochodach "niemodowanych" to bezsens, oszukuje przepływkę, powoduje przelewanie etc.. W wiekszosci przypadków samochód jezdzi gorzej. Oczywiscie +10koni respektu "na dzielni" robi swoje .
- bob.dsk
- Wiarus
- Posiadane auto: A45 AMG
Ponoc mozna to jakos zalozyc, Szukalem cos na ten temat ale ciezko.
noj pisze:Co do zasady BOV w samochodach "niemodowanych" to bezsens, oszukuje przepływkę, powoduje przelewanie etc.. W wiekszosci przypadków samochód jezdzi gorzej. Oczywiscie +10koni respektu "na dzielni" robi swoje .
Przelewa dlatego, że MAF sensor wariuje... ale przez przypadek znalazłem takie coś:
http://forgemotorsport.co.uk/content.as ... ct=FMDVMCS
jest to nakładka, która zakłada sie na DV miałem to w S3 ale w mini ciekawi mnie jak to trzeba założyć, odbiorę auto to zaglądne do silnika
http://www.hksusa.com/products/?id=3720&rsku=6685
Na stronie HKS do Mini 2008 można wybrać opcje Turbo i kompresor, nie znam jeszcze dobrze tematu ale chyba wszystkie S-ki mają kompresor (jesli się mylę to prosze poprawcie mnie)
Według mnie montaz BOV-a mija sie z celem w każdym aucie bo nie przynosi to żadnego efektu w STI spoko w Evo jest problem i to duży. Jeśli ktoś koniecznie chce mieć podobny dzwięk proponuje jakiś konkretny dolot
gr1zly pisze:Przelewa dlatego, że MAF sensor wariuje... ale przez przypadek znalazłem takie coś:
http://forgemotorsport.co.uk/content.as ... ct=FMDVMCS
jest to nakładka, która zakłada sie na DV miałem to w S3 ale w mini ciekawi mnie jak to trzeba założyć, odbiorę auto to zaglądne do silnika
http://www.hksusa.com/products/?id=3720&rsku=6685
Na stronie HKS do Mini 2008 można wybrać opcje Turbo i kompresor, nie znam jeszcze dobrze tematu ale chyba wszystkie S-ki mają kompresor (jesli się mylę to prosze poprawcie mnie)
Według mnie montaz BOV-a mija sie z celem w każdym aucie bo nie przynosi to żadnego efektu w STI spoko w Evo jest problem i to duży. Jeśli ktoś koniecznie chce mieć podobny dzwięk proponuje jakiś konkretny dolot
Napisalem wyzej, ze przepływka jest oszukiwana.
W STi tez jest do bani.
Nie kazdy Cooper S ma kompresor.
BTW - pzdr gr1zly - swiat jak widac jest maly - Xbike
jakoś mnie nie dziwi, że tu znajomych spotykam
również pozdrawiam
również pozdrawiam
Witek pisze:R56 jest z turbo... czyli od 2007.
W.
Nie ogarniam tego do końca, czyli Cooper S 2010 184Hp jest z turbo czy kompresorem? Bo już się pogubiłem...
Witek pisze:Z Turbo.
Raczej jest nierealne, aby Mini powróciło do kompresora... chyba, że zniosą te głupie normy emisji spalin
W.
hmm... a ja byłem święcie przekonany że sprzedawca mówił kompresor...
- pididi
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Clubman JCW LCI
Turbo turbo - silnik "Prince" tam siedzi
dobrze, że przynajmniej mam już jasność co i jak
czy dilerzy mini sprzedaja pakiety podnoszące moc JCW? zeby nie stracić gwarancji?
czy dilerzy mini sprzedaja pakiety podnoszące moc JCW? zeby nie stracić gwarancji?