Mini One - modyfikacja ECU na 120KM
Mini One - modyfikacja ECU na 120KM
Czytalem na tym forum (i innych zagranicznych), ze w dosc prosty sposob mozna podwyzszyc moc Mini One 1.6 benzyna z 90 na 120 KM modyfikujac oprogramowanie ECU. Czy ktos ma informacje ile to kosztuje oraz gdzie w Warszawie mozna takiej modyfikacji dokonac? Probowalem znalezc ta informacje na forum jednak bez wiekszych sukcesow.
Czy dokonywal ktos w swoim Mini One takiej modyfikacji?
Z gory dziekuje za odpowiedzi!
Czy dokonywal ktos w swoim Mini One takiej modyfikacji?
Z gory dziekuje za odpowiedzi!
Re: Mini One - modyfikacja ECU na 120KM
Watek z wyslanego przez ciebie linka dotyczy Krakowa i nie ma tam zbyt wiele informacji poza firma V-Tech. Jestem z Warszawy i podejrzewam, ze jest tu wiele firm, ktore zajmuja sie tym tematem. Warszawa tez bywa specyficzna jesli chodzi o ceny wiec informacja o cenie z Krakowa nie wiele mi daje.
Dzieki.
Dzieki.
- pididi
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Clubman JCW LCI
Słyszałem o jednym One robionym w Kreatorze, przedzwoń.
Albo ściągnij Bluefina i zrób to w domu - http://www.lohen.co.uk/shop/proddetail. ... mapMiniOne
Albo ściągnij Bluefina i zrób to w domu - http://www.lohen.co.uk/shop/proddetail. ... mapMiniOne
- jrock7
- Wiarus
- Posiadane auto: R55 Cooper D
Ja robilem swojego w V-techu - fachowa obsluga i wzorowe wykonanie - stad link polecajacy
Nie wiem czy za MINI się wezmą (musisz przedzwonić i się dowiedzieć) ale firmy spokojnie można polecić, w pierwszych dwóch firmach dłubałem swoje auta!
Masters tuning
Unitronic
VTG
Masters tuning
Unitronic
VTG
Dziekuje za odpowiedzi. Skontaktowalem sie juz z www.kreatormocy.pl i podkrecenie Mini One do ok.120KM to koszt 1200 PLN wraz z wykresami z hamowni. Mam do nich po drodze wiec zdecyduje sie na ta oferte. Juz sie nie moge doczekac tej nowej mocy. W Kreatorze powiedzieli, ze jedno One udalo im sie do 135KM podkrecic... Jak juz bede mial dodatkowa moc to podziele, sie wrazeniami na forum.
- dawid
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
w krakowie płaciłem 700zł (albo 600 już nie pamiętam) w 2006 roku, też z wykresami itd
Czesc. Chcialem sie dowiedziec czy podrasowales juz swojego Mini i ile koni udalo sie 'kreatorowi mocy' osiagnac?
Ja kupilem Bluefina od Lohen i z ich uslug wynika, ze maksymalna moc z przemapowania to 123 bhp. Wymiana filtra powietrza plus swiec na iridionowe, doda kolejne 3-5 bhp. Do dalszego zwiekszenia mocy potrzebne sa kolejne przerobki. Sprawdz na www.lohen.co.uk
Moj Mini ma ok 128 bhp. W miescie az tak sie tego nie czuje ale na autostradzie, przy predkosciach 140-160 widac znaczna roznice.
Ja kupilem Bluefina od Lohen i z ich uslug wynika, ze maksymalna moc z przemapowania to 123 bhp. Wymiana filtra powietrza plus swiec na iridionowe, doda kolejne 3-5 bhp. Do dalszego zwiekszenia mocy potrzebne sa kolejne przerobki. Sprawdz na www.lohen.co.uk
Moj Mini ma ok 128 bhp. W miescie az tak sie tego nie czuje ale na autostradzie, przy predkosciach 140-160 widac znaczna roznice.
W koncu po przeszlo 6 miesiacach wybralem sie do kreatora mocy i wrazenia z jazdy sa niesamowite - autko powyzej 4000 rpm zaczyna krecic sie jak szalone - na 2 biegu ciagnie do 100km/h a na 3 ok 150 km/h. Niewiele jeszcze mialem okazji je testowac ale jestem pod wrazeniem.
Poczatkowo moj miniak mial 92,6 KM i 143NM a teraz po modyfikacji jest to 118,6 KM oraz 154 NM. Sredni moment obrotowy skoczyl o przeszlo 20 NM
Mam pojechac na jeszcze jedno badanie bo podobno z uwagi na ogromne upaly (w zeszlym tygodniu podkrecalem) prawdopodobnie da sie wyciagnac z tego autka troche wiecej. Zalecono mi rowniez wlanie 98 - standardowo jezdze na 95.
Tak czy inaczej warto bylo sie w to bawic bo dostalem inny samochod
Poczatkowo moj miniak mial 92,6 KM i 143NM a teraz po modyfikacji jest to 118,6 KM oraz 154 NM. Sredni moment obrotowy skoczyl o przeszlo 20 NM
Mam pojechac na jeszcze jedno badanie bo podobno z uwagi na ogromne upaly (w zeszlym tygodniu podkrecalem) prawdopodobnie da sie wyciagnac z tego autka troche wiecej. Zalecono mi rowniez wlanie 98 - standardowo jezdze na 95.
Tak czy inaczej warto bylo sie w to bawic bo dostalem inny samochod
czerwony one
Witam serdecznie,
niedawno stałem się szczęśliwym właścicielem mini one, 1.6 z 2003 roku, przebieg wynosi 126000 km, zastanawiam się czy mógłbym spróbować podwyższyć moc ?
wydaje mi się, że silnik jest w porządku, tzn. chyba jest dobrze utrzymany.
Czy myślicie, że pomimo takiego dużego przebiegu mógłbym spróbować?
pozdrawiam
niedawno stałem się szczęśliwym właścicielem mini one, 1.6 z 2003 roku, przebieg wynosi 126000 km, zastanawiam się czy mógłbym spróbować podwyższyć moc ?
wydaje mi się, że silnik jest w porządku, tzn. chyba jest dobrze utrzymany.
Czy myślicie, że pomimo takiego dużego przebiegu mógłbym spróbować?
pozdrawiam
Witam,
Znacie może jakąś firme z Łodzi lub 3miasta w której moge podkręcić swoje mini??
Znacie może jakąś firme z Łodzi lub 3miasta w której moge podkręcić swoje mini??
120k km przebiegu nie powinno robić najmniejszego wrażenia na prawidłowo eksploatowanym silniku. O ile poprzedni właściciel nie urządzał sobie longlife i nie jeździł na mazucie, to nie powinno się nic dziać. Zalecane jest, żebyś obejrzał dokładnie silnik w poszukiwaniu wycieków zdroworozsądkowo podszedł do kwestii wymiany oleju (tzn. nie co 30 000 km). Pojeździł trochę autem, zobacz czy oleju nie ubywa, czy nie ma jakichś dziwnych objawów (klekot, biały nalot na korku wlewu, dziwne dźwięki na zimno etc) - jeśli nie, to nie ma się nad czym zastanawiać...