Cieszę się, że zanalazło się tutaj grono osób racjonalnie i realnie myślących.
Zmobilizowany ich głosem będę się "chwalił" kolejnymi etapami naprawy. Niestety czasu za wiele nie mam na zajmowanie się tym autem, ale za to jest miejsce na staranność

.
Tydzień temu został wyjęty silnik (w celu wymalowania komory silnika na biało). Po wyjęciu silnika okazało się że jest uszkodzona przekładnia kierownicza (naszczęście szybko znalazłem nową /praktycznie nową/).
Samochód co od początku wiedziałem, miał uszkodzoną półoś, po wyjeciu obu okazało się, że wystarczy założyć nowe gumy i 1 nowy krzyżak (części kupiłem nowe oryginalne - okazało się że krzyżak jest z Forda).
Kolejnym krokiem było wymalowanie komory silnika - biała baza, na nią bezbarwny z matem, żeby się komora nie świeciła.... przed malowaniem matowiłem i odtłuszczałem wszytsko, co było cholernie nudne, ale dało efekt.... potem oklejanie (chyba najgorszy etap) i kolega mógł pryskać komorę - na komorę i nadkola poszło prawie 0.5l lakieru

W trakcie zabawy z komorą silnika, dowiedziałem się, że już przyszły kluczyki do naszego auta - zmówione nowe 2 sztuki (jeden pełny z pilotem, drugi bez), oraz że jest już nowa poduszka silnika.
Aktualnie mam już skompletowany prawie cały przód tj, pas przedni z ramą górną (nowa oryginalna) i kompletem chłodnic oraz zderzak przedni.... brakuje mi lamp (chcemy zakładać xenony oryginalne, narazie czekam na jakąś gratkę cenową - najlepiej jakby sie udało kupić z czarnymi środkami

) no i kilka rurek klimy jeszcze by sie przydało.
Jak będzie czas silnik będziemy wkładać i odpalać (mam nadzieję, że się wszytsko uda) jak odniesiemy sukces obiecuje, że zrobie wszytsko żeby było najpiękniejszym mini jakie widziałem ;]
Aktualnie nie mogę wyjść z podziwu jak tanie są części do tego auta na rynku wtórnym jak i w salonie BMW. Od siebie dodam, że zanim zaczynam szukać części na allegro, dzwonię do serwisu. CO do allegro, dużó osób nie wie co ma i do czego to jest, dzięki temu można np. skompletować pas przedni za rozsądne pieniądze (pas przedni 250zł, rama góra 150zł, cooler 240zł + 5zł gumki, chłodnica wody 180zł, klimy 250zł, wentylator 150zł).
Poszukuję do mojego mini błotnika tylnego z słupkiem (samo poszycie oczywiście) i to jest dla mnie teraz priorytetem.
proszę o wyrozumiałość za błędy językowe

pozdrawiam,
Adam