Silnik wankla 1.3 - 231 KM
Moderator: flapjck1
- piekarz
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Re: Silnik wankla 1.3 - 231 KM
Koledze widać się nudzi. Miniak różne rzeczy pewnie widział ale chyba nie o to w tym wszystkim chodzi, 160-250KM, 1.8t, 1.3wankel itp... 1.0 lub 1.3 klasyczne i fajnie się jeździ
Widziałem zaczęty projekt na sprzedaż z silnikiem z rx-7, natomiast ładowanie takiego silnika do Mini nie ma większego sensu. Jak już koniecznie chcesz taką moc to przygotuj spory zapas gotówki kup gotowe elementy np. wózek allspeedu (mają ich sporo pod różne 16v) i wsadz silnik z któregoś z popularnych w Polsce aut np. opla lub k serie z rovera. Dorzuc do tego mase innych modyfikacjii np. elektryki, zawieszenia, czesto tez remont blacharski żeby sie to trzymało kupy i zastanow sie czy warto ładowac tyle kasy w cos nieseryjnego. Łatwiej chyba władowac do Mini rozwiercona A serie po porzadnym remoncie, efekt z pewnoscia bedzie super i da mase wrazen z jazdy, a bedzie cie to kosztowac 5 razy mniej. Pozdrawiam
- Konrad K_2
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Wiesz , wszystko sie da - tylko czy jest sens.
160 koni urbiego nie posiada czegoś takiego jak trakcja mimo 215 kól
ale gdyby to było z tyłu .....
160 koni urbiego nie posiada czegoś takiego jak trakcja mimo 215 kól
ale gdyby to było z tyłu .....
- Załączniki
-
- Monster_Mini_by_DeviantPunisher.jpg (263.56 KiB) Przejrzano 2148 razy
Nie wiem jak jeździ mini Urbiego Ale skoro postanowiłem wsadzic tam cos mocnego to koszty przy silniku 180 KM a 240 KM nie będą juz dużą różnicą. I tak i tak trzeba będzie wszystko przerabiać.
W niedzielę mini jedzie doblacharza w celu weryfikacji jego stanu, a stan ten jest chyba bardzo słaby.
Zaczynam szukać dawcy. Silnik Wankla odpuszczę bo strasznie tego mało na rynku. Pewnie skończy się na hondzie Type - R.
Zastanawiam sie jeszcze nad subaru impreza 4wd ale to chyba nie przejdzie.
Zobaczymy jak to będzie.
Jeżeli macie jakieś ciekawe pomysły sugestie miło mi bedzie
Pozdrawiam
Irek
W niedzielę mini jedzie doblacharza w celu weryfikacji jego stanu, a stan ten jest chyba bardzo słaby.
Zaczynam szukać dawcy. Silnik Wankla odpuszczę bo strasznie tego mało na rynku. Pewnie skończy się na hondzie Type - R.
Zastanawiam sie jeszcze nad subaru impreza 4wd ale to chyba nie przejdzie.
Zobaczymy jak to będzie.
Jeżeli macie jakieś ciekawe pomysły sugestie miło mi bedzie
Pozdrawiam
Irek
Jak chcesz poszaleć to jest gotowy kit pod 4x4 i vteca, tego jeszcze w naszym pięknym kraju nikt nie próbował
goora pisze:Jak chcesz poszaleć to jest gotowy kit pod 4x4 i vteca, tego jeszcze w naszym pięknym kraju nikt nie próbował
Hej.
A gdzie ten KIT pod 4X4 ??
chetnie obejrzę
Irek
- domino1985
- Wiarus
- Posiadane auto: Mini SPi & Cooper R56N
- Kontakt:
W pierwszym linku wyszukanym na Google, lub np. tu -> www.superfastminis.com
domino1985 pisze:W pierwszym linku wyszukanym na Google, lub np. tu -> www.superfastminis.com
Ale kolega Gora chyba sugerował że ktoś coś takiego ma do sprzedania.
Irek
- Saint
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Tak, na superfastMinis.com, http://www.superfastminis.com/AWD_CRV_KIT.htm, jedyna 4,695.00$ ... plus przesyłka. I silnik . i amortyzatory . I okablowanie . I chyba jeszcze chłodnica.
Zawodowy Szyderca