Gaśnie w trakcie jazdy!!!
Gaśnie w trakcie jazdy!!!
Witam Was po długiej przerwie.
Jak w temacie- miniak mi się buntuje i gaśnie w trakcie jazdy! Zupełnie tak, jakby zapomniał, że ma akumulator. To już drugi raz w trakcie jazdy- przepięknie mi poprostu stanął na środku drogi i ani awaryjnych, ani odpalić... Zero. Co lepsze- pomógł mi jakiś Szanowny Pan (mój wczorajszy bohater) sturlać go z drogi. I kiedy tak sobie już stałam na poboczu- odpalił bezproblemowo. Wszystkie życiowe akcje powróciły! Mina Szanownego- bezcenna
Innym razem zupełnie nie mogłam odpalić go na parkingu- gdy przekręcałam kluczyk migawką zapalały się lampki na desce i nie działo się nic- TRUP. Wystarczyło tylko podłączyć go do akumulatora innego auta, a nawet nei podłączyć- poprostu stuknąć przewodem podłączonym do innego auta i wszystko wróciło do normy- pięknie zapalały się wszystkie lampki, radio wesoło grało, silnik rześko rechotał. Póki co- na postoju nie było następnego razu.
Martwię się...
Pierwsza diagnoza- zaśniedziałe styki. Sprawdzone i podobno jest ok...
Jakoś w lutym był naprawiany rozrusznik, bo się dziad zaciął na amen...
Liczę na Waszą pomoc, diagnozy, rady.
Jak w temacie- miniak mi się buntuje i gaśnie w trakcie jazdy! Zupełnie tak, jakby zapomniał, że ma akumulator. To już drugi raz w trakcie jazdy- przepięknie mi poprostu stanął na środku drogi i ani awaryjnych, ani odpalić... Zero. Co lepsze- pomógł mi jakiś Szanowny Pan (mój wczorajszy bohater) sturlać go z drogi. I kiedy tak sobie już stałam na poboczu- odpalił bezproblemowo. Wszystkie życiowe akcje powróciły! Mina Szanownego- bezcenna
Innym razem zupełnie nie mogłam odpalić go na parkingu- gdy przekręcałam kluczyk migawką zapalały się lampki na desce i nie działo się nic- TRUP. Wystarczyło tylko podłączyć go do akumulatora innego auta, a nawet nei podłączyć- poprostu stuknąć przewodem podłączonym do innego auta i wszystko wróciło do normy- pięknie zapalały się wszystkie lampki, radio wesoło grało, silnik rześko rechotał. Póki co- na postoju nie było następnego razu.
Martwię się...
Pierwsza diagnoza- zaśniedziałe styki. Sprawdzone i podobno jest ok...
Jakoś w lutym był naprawiany rozrusznik, bo się dziad zaciął na amen...
Liczę na Waszą pomoc, diagnozy, rady.
- Sadam
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Re: Gaśnie w trakcie jazdy!!!
wygląda na to że odcina mu prąd kompletnie, może kabel masowy od aku? w którym miejscu sprawdzone styki? pewnie tylko przy aku, masowy jeszcze na drugim końcu może szwankować
ewentualnie luźne klemy, to może być totalna pierdoła
ewentualnie luźne klemy, to może być totalna pierdoła
www.minicentrum.pl - Sklep internetowy
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas
- markfive
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Miałem ostatnio podobny przypadek z Reno Clio. Nie pomogła wizyta własciciela w serwisie i 500 zł rachunek. Po mojej diagnozie stwierdziłem, ze przyczyną jest akumulator. Po zamianie na inny używany ale sprawny auto odpala i jeździ bez problemu. Akumulator pozornie sprawny miał wewnętrzne uszkodzenie i raz łączył a raz nie.
2-krotnie przytrafiło mi się,że między przewodem masowym a klemą wystąpił tzw. zimny lut.
Z wierzchu wyglądało to połączenie nawet dobrze ale jednak...
Z wierzchu wyglądało to połączenie nawet dobrze ale jednak...
Dziękuję Chłopaki za informacje.
Dodam jeszcze, że w dniu dzisiejszym miałam taką sytuację: przekręcająć kluczyk widać było zapalające się lampki na desce rozdzielczej, wiatrak zaczął pracować, po czym wszystko zgasło i po chwili znowu wszystko wróciło do normy- jak to mówię "zrestartowało się"- przejechane km się wyzerowały, godzina na zegarku elektronicznym również.
Martwię się o swojego majonezowego Miniaka...
Zobaczę co powie mi mechanik
Dodam jeszcze, że w dniu dzisiejszym miałam taką sytuację: przekręcająć kluczyk widać było zapalające się lampki na desce rozdzielczej, wiatrak zaczął pracować, po czym wszystko zgasło i po chwili znowu wszystko wróciło do normy- jak to mówię "zrestartowało się"- przejechane km się wyzerowały, godzina na zegarku elektronicznym również.
Martwię się o swojego majonezowego Miniaka...
Zobaczę co powie mi mechanik
- pididi
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Clubman JCW LCI
Miałem bardzo podobnie - po przekręceniu kluczyka słychać było "pstryk" i auto umierało. Czasem nie chciał odpalić, jakby zupełnie nie miał prądu - zresztą nie miał, bo tez kasował mi się wskaźnik przejechanych km, godzina i takie tam. U mnie przyczyną była właśnie luźna klema, która czasem łączyła, czasem nie.
- icemac
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
ja polece zakładąc temety w odpowiednich działach
pewnie ten MINIak to jeszcze diesel...
LUDZIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE czytajcie ze zrozumieniem
Się zmienia ... Clubman + MM = mają się dobrze
- humin
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
icemac pisze:ja polece zakładąc temety w odpowiednich działach
Maciek wpadnij nad morze "chill out" się przyda i choć przez weekend odpoczniesz od forum
- Sadam
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
icemac pisze:ja polece zakładąc temety w odpowiednich działach
że nie w tym dziale było?
podpis pod nickiem i tak mówi swoje, a rady są uniwersalne i mogą dotyczyć obu aut, także chill
przerzucone i już
www.minicentrum.pl - Sklep internetowy
-
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
Pozdrawiam gorąco właścicielkę majonezowego ONE, której owy Pan pomagał zepchnąć auto ze skrzyżowania u mnie pod firmą... a potem ja ją zaatakowałem
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
partyzant?
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
-
- Nowy
- Posiadane auto: Mini F56, Mini R60, Mini R53
Hej ! tez mialem takie przypadki, a winy byl modol z bezpiecznikami ten znajdujacy z boku w nogach kierowcy (koszt 400zl.) warto to sprawdzic bo ja jezdzilem po mechanikach wymienialem akumulator,alarm itd. i tylko wywalilem kase na marne.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 03 wrz 2010, 23:43 przez Richie, łącznie zmieniany 1 raz.
flapjck1 pisze:partyzant?
I to jaki
Wziął mnie znienacka zaskoczył. Już myślałam, że to jakiś zboczeniec niewybredny, a to tylko Pan z wizytówką
Moduł powiadasz? Robi się coraz ciekawiej. Wskażę to prawdopodobieństwo również mojemu mechanikowi. Bardzo dziękuję za wskazówkę.