MINI WRC?

Zgodnie z nazwą, wszystko co tylko wpadnie Wam do głowy, niekoniecznie związane z MINI.

Moderator: flapjck1

Awatar użytkownika
SebaD
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

MINI WRC?

Post autor: SebaD »

Polecam ostatni Top Gear, strona 90, jest wzmianka ze MINI buduje swoje auto WRC S2000, o ile oczywiście czegoś nie pokręciłem.
Voyth

Re: MINI WRC?

Post autor: Voyth »

"Zgodnie z wcześniejszymi informacjami jakie pojawiały się w sprawie Mini WRC, auto pojawi się na trasach Rajdowych Mistrzostw Świata w 2011 roku. Jednym z kierowców, którzy liczę na zdobycie pozycji kierowcy jest Mads Ostberg od lat związany z Prodrive.

Rozmawiałem z Prodrive i jesteśmy zainteresowani współpracą. Sądzę, ze zasługuję na miejsce w ich zespole. Trudno jednak stwierdzić czego możemy dokonać, ponieważ były pewne problemy z samochodami, a ja nie jeździłem pewnie. Myślę jednak, ze dobry zespół i sporo testów pozwoli na szybką i skuteczną jazdę - mówi Ostberg.

Przedstawiciele niemieckiej marki byli obecnie podczas Rajdu Szwedzkiego, gdzie spotkali się z Davidem Richardsem i dyrektorem technicznym Prodrive Davidem Lapworthem."

"Jak donosi Motorsport News, przedstawiciele BMW byli goścmi Davida Richardsa, szefa Prodrive, podczas Rajdu Szwedzkiego. Wiele wskazuje na to, iż plany wystawiania przez niemiecką firmę Mini WRC w RMŚ są już praktycznie przesądzone.

Prodrive od kilku miesięcy sugerował możliwość budowy rajdówki dla BMW , ale jednocześnie nie chce niczego potwierdzać. Przedstawiciele BMW spotkali się jednak w Szwecji także z władzami RMŚ. Motorsport News sugeruje, że prototyp Mini WRC może pojawić się już za miesiąc na salonie w Genewie, obok drogowej wersji Countryman, na której będzie oparte.

Mads Ostberg zdradził w wywiadzie dla serwisu maxrally.com, że rozmawia z Prodrivem i liczy na starty w Mini - Rozmawiam z Prodrive i obie strony są zainteresowane dalszą współpracą - mówi - Myślę, że na pewno jestem warty jazdy dla nich."

Takie informacje pojawiły się w połowie lutego, a o tym, że MINI ma brać udział w rajdach wiemy nie od dziś ;)
Awatar użytkownika
Konrad K_2
Maniak
Maniak
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: Konrad K_2 »

Voyth pisze:już za miesiąc na salonie w Genewie, obok drogowej wersji Countryman, na której będzie oparte.

na suvie ?
Voyth

Post autor: Voyth »

Nie wiem, może napęd 4x4 będzie oparty na technologii SUVa :roll:
Awatar użytkownika
Wojtello
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: Wojtello »

To auto, oprócz ogólnego zarysu nadwozia nie będzie miało wiele wspólnego z MINI. BMW opracowuje takie autko, z tym że jeszcze nie są pewni, czy wypuszczą na WRC MINI czy BMW :/
Awatar użytkownika
Konrad K_2
Maniak
Maniak
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: Konrad K_2 »

po klęsce w f1 chyba na razie nie chcą biało niebiesko-białego narazać na podobne "sukcesy"
Maly

Post autor: Maly »

Awatar użytkownika
macko
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: mini
Kontakt:

Post autor: macko »

maćko