Witam
Posiadam Mini coopera S R56 174hp, kupiłem pełen układ wydechowy MILLTEK oraz dolot firmy K&N TYCOON, montaż wydechu poszedł bez problemu, gdy nadszedł czas na montaż dolotu wystapił problem, MÓJ MINI NIE MA PRZEPŁYWOMIERZA !! wszystko chodzi bez problemu a przecież wiadomo jesli by był wymontowany specjalnie to by auto nie jeździło,
proszę o pomoc czy to może ktos wie czy tak ma być, czy może ten czujnik jest gdzie indziej ? fotke przesyłam w załączniku
PROSZE O POMOC PILNE
PROSZE O POMOC PILNE
- Załączniki
-
- SILNIK
- 800px-07_MINI_Cooper_S_001.jpg (99.71 KiB) Przejrzano 706 razy
- pididi
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Clubman JCW LCI
Re: PROSZE O POMOC PILNE
Tuż przed puszką filtra w US spec jest MAF - wystarczyło zajrzeć do instrukcji montażu.
Ostatnio zmieniony 20 wrz 2010, 16:41 przez pididi, łącznie zmieniany 1 raz.
MAF ? co to takiego ? bo tam nie ma żadnego gniazda do podłączenia itp ,
ok juz wiem wszystko co to MAF, ale o to chodzi że go nie ma co zresztą widać na zdjęciu nie ma przepływomierza jest tylko wysłużona obudowa filtra powietrza a w innych właśnie zamiast tego przedłużenia jest ten SENSOR MAF z przyłączem jak na następującym załączniku
- Załączniki
-
- mini-cooper-maf-removal1.jpg (41.23 KiB) Przejrzano 686 razy
- pididi
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Clubman JCW LCI
(Edytowałem swojego poprzedniego posta)
Ten wklejony obrazek to MCS na rynek amerykański - u Ciebie MAFa nie będzie.
Zerknąłem też na stronę K&N - http://www.knfilters.com/search/product ... 69-2004TTK - potwierdza, że Typhoon jest dla US-spec.
BTW, patrząc po zdjęciach, to w sumie można by przerobić ten zestaw żeby pasował...
Ten wklejony obrazek to MCS na rynek amerykański - u Ciebie MAFa nie będzie.
Zerknąłem też na stronę K&N - http://www.knfilters.com/search/product ... 69-2004TTK - potwierdza, że Typhoon jest dla US-spec.
BTW, patrząc po zdjęciach, to w sumie można by przerobić ten zestaw żeby pasował...
dzięki wielkie za odpowiedź
no właśnie chłopcy z intertuning powiedziali mi że dorobia ładną złączke zamiast MAFa i mi go zamontują, mam nadzieje że będzie wszystko grać
pozdrawiam MINI Maniaków
no właśnie chłopcy z intertuning powiedziali mi że dorobia ładną złączke zamiast MAFa i mi go zamontują, mam nadzieje że będzie wszystko grać
pozdrawiam MINI Maniaków