Woda w bagażniku
Woda w bagażniku
Już drugi raz (ostatnio chyba w okolicach czerwca) pojawiła mi się woda w bagażniku. Nie jest tego wiele - nie chlupie, ale jest solidnie wilgotno. Na tyle, że po ściśnięciu kapie z gąbki spod "podłogi" bagażnika. Chodzi o rejon na prawo od akumulatora - do jego komory nie ścieka. Wydaje mi się, że najbardziej mokro jest przy prawej oraz przedniej krawędzi. Woda ma w sobie sporo piachu i innych drobnych śmieci (maleńkie płatki kwiatów, resztki owadów[?]) - w bagażniku mam raczej czyściej.
Próbowałem zlokalizować przeciek, ale nic nie wypatrzyłem. Nie zauważyłem żadnych śladów po strużkach wody z okolic uszczelki klapy, więc stawiam, że źródło wilgoci jest w środku. Biegną gdzieś w okolicy jakiekolwiek odprowadzenia wody? Może od szyberdachu? W sumie przez dziurę w podwoziu/nadkolu też mogłoby mi chlapać, jak jadę przez kałuże...
Macie jakieś inne pomysły? Są jakieś sprytne sposoby na lokalizację przecieków w aucie?
Próbowałem zlokalizować przeciek, ale nic nie wypatrzyłem. Nie zauważyłem żadnych śladów po strużkach wody z okolic uszczelki klapy, więc stawiam, że źródło wilgoci jest w środku. Biegną gdzieś w okolicy jakiekolwiek odprowadzenia wody? Może od szyberdachu? W sumie przez dziurę w podwoziu/nadkolu też mogłoby mi chlapać, jak jadę przez kałuże...
Macie jakieś inne pomysły? Są jakieś sprytne sposoby na lokalizację przecieków w aucie?
Re: Woda w bagażniku
Masz antenę od CB radia na dachu ?
Ja ostatnio zauważyłem spore jeziorko w bagażniku - chyba, ale to tylko moje przypuszczenia: po kablu od CB spływała woda pod uszczelką i lewa część gąbki była tak mokra, że musiałem ją wyjąć i wycisnąć. było w niej dobre 0,7l wody. Sporo wody miałem także w zagłębieniu na zestaw naprawczy. Od 3 dni u mnie leje, a wody jakoś teraz nie ma - tzn. gąbka nie jest bardziej mokra niż była. Nic z tego nie rozumiem...
Co do brudnej wody - mam to samo. Ziarenka piasku, drobne kawałki liści, owady itp.
W zagłębieniu na zestaw naprawczy są 2 dziury, ale zaślepione gumkami - jak wyciągniesz gumkę to woda się wylewa pod spód samochodu. Skąd może się brać ta woda jeśli nie masz CB - nie mam pojęcia i zastanawiam się od dłuższego czasu
Ja ostatnio zauważyłem spore jeziorko w bagażniku - chyba, ale to tylko moje przypuszczenia: po kablu od CB spływała woda pod uszczelką i lewa część gąbki była tak mokra, że musiałem ją wyjąć i wycisnąć. było w niej dobre 0,7l wody. Sporo wody miałem także w zagłębieniu na zestaw naprawczy. Od 3 dni u mnie leje, a wody jakoś teraz nie ma - tzn. gąbka nie jest bardziej mokra niż była. Nic z tego nie rozumiem...
Co do brudnej wody - mam to samo. Ziarenka piasku, drobne kawałki liści, owady itp.
W zagłębieniu na zestaw naprawczy są 2 dziury, ale zaślepione gumkami - jak wyciągniesz gumkę to woda się wylewa pod spód samochodu. Skąd może się brać ta woda jeśli nie masz CB - nie mam pojęcia i zastanawiam się od dłuższego czasu
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
otworow wentylacyjnych w tylnej czesci budy nie ma?
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
prawie napewno smiecie tamtedy sie dostaja, czy woda nie wiem
popatrzcie czy spod wneki na korek paliwa sie nie dostaje, wezykiem do spryskiwacza, po wiazce klapy
popatrzcie czy spod wneki na korek paliwa sie nie dostaje, wezykiem do spryskiwacza, po wiazce klapy
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Te otwory to kratki z plastiku o otworach około 3 cm, a w tych kratkach jest gąbka, więc przez gąbkę raczej tak duże śmieci nie przejdą... No i najpierw powinno chyba to wszystko wylądować na podłodze bagażnika, a nie pod nią.
poszedłem specjalnie sprawdzi c to u siebie. I u mnie wszędzie jest suchutko nie ma nawet żadnej wilgoci sprawdzałem tez za bocznymi plastikami i tam tez jest w porządku.
Wiec może gdzieś macie jakąś dziurę? albo nieznajoma historia auta itp.... wiecie o co biega...
A teraz dla odmiany... Kolega ma MCS 05 może to jedna z wad polifta? bo tak większość sie uwzięła ze te przedlifty to szroty
Wiec może gdzieś macie jakąś dziurę? albo nieznajoma historia auta itp.... wiecie o co biega...
A teraz dla odmiany... Kolega ma MCS 05 może to jedna z wad polifta? bo tak większość sie uwzięła ze te przedlifty to szroty
- jrock7
- Wiarus
- Posiadane auto: R55 Cooper D
Ja mialem ten problem w Cooperze z 2002 roku, i chyba byla to jakas wada uszczelki..
Teraz w MCS2005 - sucho
Teraz w MCS2005 - sucho
Historia nie ma tu nic do rzeczy w moim przypadku akurat. Bardziej obstawiał bym tą uszczelkę, bo jak odklei się tą która przylega na łączeniu płaskiego elementu z tym łukiem na boku otworu bagażnika to tam widać wodę pod uszczelką.
Voyth pisze:Historia nie ma tu nic do rzeczy w moim przypadku akurat. Bardziej obstawiał bym tą uszczelkę, bo jak odklei się tą która przylega na łączeniu płaskiego elementu z tym łukiem na boku otworu bagażnika to tam widać wodę pod uszczelką.
Czyli już kiedyś mysiała byc ona po coś zdejmowana. Fabrycznie takie uszczelki są tak zamontowane ze nie ma prawa pojawić sie tam woda.