R56 Cooper S - remap
R56 Cooper S - remap
Właśnie założyłem cat-back Miltek'a i myślę gdzie zrobić remap (okolice Warszawy) oraz czy coś jeszcze warto/trzeba zmienić, np. dolot, IC...
Jakieś propozycje?
Jakieś propozycje?
-
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
Re: R56 Cooper S - remap
Jedz do promotoR'a bo wlasciciel ostatnio wlasnie robil swoje R56 wiec ma doswiadczenie.
Zrob FMCI, CAI... oprocz tego CIA i ABW
Zrob FMCI, CAI... oprocz tego CIA i ABW
- pididi
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Clubman JCW LCI
Cat-back jest, ale jeśli chodzi o moc to przydałby się DP ze sportowym, mniej restrykcyjnym katem
Dodam, że auto nie będzie mocno dłubane, bo głównie jeździ nim żona.
AleXander, czy wymiana IC i dolotu wg Ciebie jest konieczna? Czy przyniesie jakieś realne przyrosty?
pididi, wiem że DP z katalizatorem jest tutaj waskim gardłem, ale Miltek w ofercie nie sportowego cata do R56, poza tym obawiałem się zapalającego check.
A jakie zmiany ma JCW? Mapa i wydech? Coś jeszcze?
Co do remapu, to myslałem o Mastersie.
AleXander, czy wymiana IC i dolotu wg Ciebie jest konieczna? Czy przyniesie jakieś realne przyrosty?
pididi, wiem że DP z katalizatorem jest tutaj waskim gardłem, ale Miltek w ofercie nie sportowego cata do R56, poza tym obawiałem się zapalającego check.
A jakie zmiany ma JCW? Mapa i wydech? Coś jeszcze?
Co do remapu, to myslałem o Mastersie.
remap
Witam
sam jestem na etapie chipowania, również wymieniłem wydech na Millteka tyle ze dodałem jeszcze dolot TYPHON K&N, zobaczymy co pokaze na hamowni, powiem tak przydałby się jeszcze intercooler, polecam z firmy ALTA sam będe nad nim myślał po zimie ponieważ słyszałem ze seryjne maja problemy z temp.
podsumowując firma ALTA wymienia wydech, filtr powietrza, intercooler i remap wychodzi na 245+ wiadomo każdy silnik jest inny
mam prośbę jak będziesz na hamowni to napisz ile wyszłą moc po samym wydechu, zobaczymy czy ten mój filtr dał cos jeszcze
pozdrawiam
sam jestem na etapie chipowania, również wymieniłem wydech na Millteka tyle ze dodałem jeszcze dolot TYPHON K&N, zobaczymy co pokaze na hamowni, powiem tak przydałby się jeszcze intercooler, polecam z firmy ALTA sam będe nad nim myślał po zimie ponieważ słyszałem ze seryjne maja problemy z temp.
podsumowując firma ALTA wymienia wydech, filtr powietrza, intercooler i remap wychodzi na 245+ wiadomo każdy silnik jest inny
mam prośbę jak będziesz na hamowni to napisz ile wyszłą moc po samym wydechu, zobaczymy czy ten mój filtr dał cos jeszcze
pozdrawiam
- pididi
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Clubman JCW LCI
Mając do wyboru Alta vs. Forge na tę pierwszą bym nawet nie spojrzał
Jakiś tam potwierdzeniem skuteczności Forge może być to, że jeżdżą na nich w serii Challenge.
Marcin. - ostatecznie stanęło na Mastersie?
Jakiś tam potwierdzeniem skuteczności Forge może być to, że jeżdżą na nich w serii Challenge.
Marcin. - ostatecznie stanęło na Mastersie?
Prawdopodobnie na Mastersie, ale ostateczna decyzja jeszcze nie podjęta.
na pewno też jest dobry Forge
ale szczerze powiem że bardziej doświadczony wydaje mi się ALTA z tego powodu że zajmuje się tylko MINI a wiec pewnie ma go prześwietlonego ad A do Z
chociaż mogę się mylić bo to są tylko moje domysły
ale szczerze powiem że bardziej doświadczony wydaje mi się ALTA z tego powodu że zajmuje się tylko MINI a wiec pewnie ma go prześwietlonego ad A do Z
Ramirez111222 pisze:na pewno też jest dobry Forge
Z Altą co racja to racja. A wydech Alty brzmi genialnie. Miltek brzmieniowo to jedna wielka porażka