Trójmiasto - spotkania
Moderator: flapjck1
- bob.dsk
- Wiarus
- Posiadane auto: A45 AMG
Re: Trójmiasto - spotkania
Dzieki za super spędzony dzień! Mam nadzieje ze niedlugo to powtórzymy !!
- piekarz
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Nie ma to tamto, jak dobrze się spotkać w tak zacnym gronie Dzięki Wam wszystkim za cały dzień! Jak dla mnie to najlepsze było "polowanie" na miniaki i herbatka w Mandarynce!!!
- piekarz
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Zdjęcie z wczorajszego spontanicznego TRÓJspotu w pewnym zajebistym garażu gdzie kanapki są podawane bez końca
- Załączniki
-
- IMG_0366-800.jpg (47.11 KiB) Przejrzano 870 razy
- humin
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
było miło
trzeba wspomnieć że przy okazji została wymienione obie linki hamulca ręcznego w jagodowym bolidzie
trzeba wspomnieć że przy okazji została wymienione obie linki hamulca ręcznego w jagodowym bolidzie
różne dot. spotów+ZAPROSZENIE NA PARADĘ NIEPODLEGŁOŚCI
Robert, pamiętaj zawsze Cię znajdziemy ; ) Szykuj się na Paradę Niepodległości! : )zabikt pisze:Poruszony dzisiejszą pielgrzymką pod mój dom tak dużej grupy miniaków, nie pozostało mi nic innego jak ogarnąć się nieco i przeprosić za ponad 1,5 roczną nieobecność i nieaktywność wśród Trójmiejskich mini-fanów Uśmiech po waszej wizycie utrzymał mi się do końca dnia, tak więc szybko przypomnieliście mi, że warto. Pozdrawiam/witam raz jeszcze - Robert
a mi się podobało jak Błażej stał po kawę oraz Tomek a la Jacyków na Klifie ; )piekarz pisze:Nie ma to tamto, jak dobrze się spotkać w tak zacnym gronie Dzięki Wam wszystkim za cały dzień! Jak dla mnie to najlepsze było "polowanie" na miniaki i herbatka w Mandarynce!!!
X Duathlon+Kwadrans+Skwer+Polowanie na miniaki+Klif+Mandarynka Rulez! : )
Kanapki same się nie zrobiły ; p ale linki tez się same nie wymieniły : ) Dziękuję Zaangażowanym i Kibicującym : )piekarz pisze:Zdjęcie z wczorajszego spontanicznego TRÓJspotu w pewnym zajebistym garażu gdzie kanapki są podawane bez końca
Jutro "schodzimy do garażu" : ) duet piekarz + humin znowu w akcji! czyli pożyteczne ze śmiesznym ; ) bardzo smiesznym : Dhumin pisze:było miło
--------------------------------------------------------------------
ZAPROSZENIE NA PARADĘ NIEPODLEGŁOŚCI 2010
Drodzy Przyjaciele Parady Niepodległości w GdańskuTak jak w zeszłym roku chciałbym przypomnieć Wam i zaprosić do udziału w Paradzie Niepodległości w Gdańsku. Każdego roku jest nas coraz więcej, a rok temu nasza Parada zgromadziła rekordową liczbę uczestników, szacowaną na ok. 20 tys. osób. Oznacza to, że nasza wspólna Parada Niepodległości jest wciąż największą w Polsce manifestacją patriotyzmu.
W naszej ocenie, jej główną wartością jest fakt, że jest ona przygotowana całkowicie oddolnie: przez zwykłych ludzi i dla zwykłych ludzi. Jej radosny charakter stał się niezwykle zaraźliwy: obecnie w Polsce jest już kilkadziesiąt podobnych uroczystości.
W tym roku chcielibyśmy położyć szczególny akcent na barwy biało-czerwone. Mamy zapewnienie od władz miasta, że tak trasa Parady jaki i cały Gdańsk będą mocniej udekorowane niż zwykle. Zapowiadając Paradę w mediach, będziemy zachęcać mieszkańców do kupowania i wywieszania flag. Poniżej przesyłam garść informacji o tegorocznej, ósmej już Paradzie
Niepodległości, a w załączniku także bardziej szczegółowy scenariusz.
1. Trasa Parady jest taka jak w ubiegłym roku (idziemy od Podwala Staromiejskiego - od Technikum Łączności- okrężną drogą, przez Gnilną aż do Targu Drzewnego)
2. Wymarsz będzie o tej samej porze – o 10.40
(należy przybyć wcześniej!!! Grupy zmotoryzowane podjeżdżają od ul. Wałowej!!
3. W trakcie Parady odbędzie się konkurs na najlepsze przebranie za postać historyczną – np. Józefa Piłsudskiego. Do wygrania atrakcyjne nagrody.
4. Po Paradzie o godz. 12 odbędzie się Msza św. za Ojczyznę w Bazylice Mariackiej
5. Po Mszy św. na Długim Targu odbędzie się inscenizacja historyczna przygotowana przez służby Wojewody Pomorskiego. Szczegóły tego przedstawienia podam, jak tylko zostaną one ustalone.Mamy nadzieję że 11 listopada Was nie zabraknie.
Pozdrawiam i proszę o kontakt,
Lech Parell
Stowarzyszenie SUM
---
Scenariusz VIII Parady Niepodległości w Gdańsku 11 listopada 2010
Parada Niepodległości:
Tradycyjnie rozpocznie się na ul. Podwale Staromiejskie (na wysokości Targu Rybnego) i przejdzie okrężną drogą na Targ Drzewny;
Na Targu Drzewnym, pod pomnikiem Króla Jana III Sobieskiego, nastąpią przemówienia najważniejszych uczestników oraz zostaną złożone kwiaty. Przy akompaniamencie chóru uczestnicy odśpiewają pieśni patriotyczne a także Hymn Narodowy.
Następnie odbędzie się krótki pokaz wojskowy;
O 11.50 nastąpi przejście do Bazyliki Mariackiej na mszę św. za Ojczyznę;
Istotne elementy w trakcie przemarszu:
konkurs na najciekawsze przebranie za ważną dla niepodległości postać historyczną
pokaz sprzętu wojskowego
pokaz sprzętu ratowniczego
pokaz samochodów i inne przygotowane przez grupy obywatelskie
grupy zorganizowane zapraszamy do zgłaszania swojego udziału w recepcji Parady zlokalizowanej w pobliżu pomnika TYM CO ZA POLSKOŚĆ GDAŃSKA
Szczegóły organizacyjne
Start kolumny pieszej: Targ Rybny
Start kolumny pojazdów: ul. Grodzka (dojazd wyłącznie od Wałowej)
Przemarsz: Podwale Staromiejskie, Igielnicka, Stolarska, Gnilna, Rajska, Heweliusza, Korzenna, Kowalska, Pomnik Jana III Sobieskiego na Targu Drzewnym.
Kolejność przemarszu (szyk):
Motocykle - samochody duże - samochody małe -prowadzący - nagłośnienie - Orkiestra Straży Granicznej - piesi – piesi – konie – pozostała część pieszych
Scenariusz przemarszu:
09.30 – początek formowania się Parady Niepodległości. Grupy zmotoryzowane podjeżdżają od ul. Wałowej. Grupy piesze zbierają się na ul. Targ Rybny. Czoło Parady znajduje się na ul. Podwale Staromiejskie - na wys. Technikum Łączności.
10.45 – Wymarsz parady (motocykle-samochody-nagłośnienie-piesi-platforma-orkiestra-piesi).
11.20 - Przybycie pod pomnik Jana III Sobieskiego na Targu Drzewnym
Czoło Parady (prowadzone przez służby porządkowe) okrąża skwer z pomnikiem Jana III Sobieskiego, zgodnie z zasadami ruchu (przeciwnie do ruchu wskazówek zegara). Czoło Parady zostaje zatrzymane po dojściu do zjazdu w ul. Podwale Staromiejskie. Uczestnicy zajmują całą szerokość jezdni Targu Drzewnego.
Pojazdy nie zatrzymują się na Targu Drzewnym, ale powoli przejeżdżają na Targ Węglowy. Uczestnicy indywidualni zajmują pozycje na jezdni Targu Drzewnego oraz na chodnikach wokół pomnika.
Zdarzenia pod pomnikiem:
- Odśpiewanie pieśni patriotycznej
- Powitanie zgromadzonych przez organizatorów
- Przekazanie głosu min. Tomaszowi Arabskiemu. Odczytanie listu od Premiera Donalda Tuska
- Przekazanie głosu prezydentowi Gdańska Pawłowi Adamowiczowi
- Odśpiewanie Hymnu Narodowego
- Podziękowanie uczestnikom przez organizatorów
- Wypuszczenie gołębi
- Zaproszenie do Bazyliki Mariackiej na mszę oraz na Targ Węglowy do oglądania pojazdów, rycerzy i żołnierzy.
11.50 - Przejście w luźnym szyku do Bazyliki Mariackiej ulicami Szeroka i Grobla
12.00 - Msza św. za Ojczyznę
12.00 – Swobodne spotkanie z uczestnikami na Targu Węglowym, śpiew pieśni patriotycznych
Już jesteśmy jako miniakowcy wstępnie zgłoszeni a na formalne zgłoszenie mamy czas ok. 3 tygodni. Po raz pierwszy pojawi się tez BMW Mini Countryman i motocykle z firmy BMW Zdunek. Przy tej edycji potrzebna będzie też liczba uczestników a nie tylko miniaków, ponieważ organizatorzy szykują dla nas kulinarną niespodziankę.
Ostatnio zmieniony 15 paź 2010, 08:00 przez rona, łącznie zmieniany 1 raz.
* IMM TRÓJMIASTO *
-------------------------------
póki co... VII ZLOT MINI TRÓJMIASTO ! ! !
Bliżej morze być nie może ! ! !
obecny!
Re: różne dot. spotów+ZAPROSZENIE NA PARADĘ NIEPODLEGŁOŚCI
z zeszłego roku : )
* IMM TRÓJMIASTO *
- Gibki Staruszek
- Maniak
- Posiadane auto: mini 1000 ooooolala !!!
Mnie nie będzie ale od rana będę odśpiewywał pieśni patriotyczne
co ... lubię śpiewać ...
co ... lubię śpiewać ...
- bob.dsk
- Wiarus
- Posiadane auto: A45 AMG
Ja tez obecny Miniaczem:)
- piekarz
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Jeśli chodzi o paradę to oczywiście się melduję!!! Co do garażu Humina to wczoraj była kontynuacja jęków i stękania
- Załączniki
-
- IMG_0371-800.jpg (35.77 KiB) Przejrzano 741 razy
-
- IMG_0370-800.jpg (40.25 KiB) Przejrzano 741 razy
- drszajba
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
heheh trochę się nastałem, ale zdobyłem chyba sprawność kelnera, mam nadzieję ;]. Na paradzie pewnie będę, ale nie wiem dokładnie ile osób ze mną się zabierze, tym razem postaram się nie spóźnić
wenn ist das Nunstuck git und Slotermeyer ? Ja, Beierhund das Oder die Flieperwaldt gersput!
- skywalker
- Nowy
- Posiadane auto:
U mnie pojawiły się szanse na obecność na paradzie ale są jeszcze na tyle niewielkie, że nie ośmielam się meldować
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
- Kontakt:
ja znów w trasie, terminy Grand Prix nie do nagięcia ale podskocze w wolnej chwili...
nikt nie mówił że będzie łatwo