Witam,
Okazało się, że mam do wymiany linkę hamulcową, oraz zacisk. Zacisk oczywiście będę regenerować, bo nowy kosztuje 900 zł (Fota Gdynia). Powiedzcie proszę, czy w cooperze 1,6, 116 KM z 2002 roku zaciski są 1-tłoczkowe, czy 2? Aha, chodzi o zacisk tylni - prawy.
Ktoś może w 3-mieście regenerował te ustrojstwo i może polecić miejsce?
Pozdrawiam serdecznie
Zaciski do Coopera 2002 r
- Sadam
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Re: Zaciski do Coopera 2002 r
zacisk jest jedno tłoczkowy
zestaw naprawczy kosztuje koło 30zł nie więcej, nie wiadomo czy nie będzie też trzeba założyć nowego tłoczka
zaciski ATE widzę w okolicach 500-600zł tylko niestety niedostępne, choć kto wie czy gdzieś nie udałoby się wyciągnąć
zestaw naprawczy kosztuje koło 30zł nie więcej, nie wiadomo czy nie będzie też trzeba założyć nowego tłoczka
zaciski ATE widzę w okolicach 500-600zł tylko niestety niedostępne, choć kto wie czy gdzieś nie udałoby się wyciągnąć
www.minicentrum.pl - Sklep internetowy
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas
mam chyba podobny problem...
Jako nowa na forum, przede wszystkim witam Was
Swoim Mini Cooperem (2002r.) jeżdżę ponad 4 lata.
Podczas ostatniego przeglądu powiedziano mi, że linka od ręcznego z prawej strony słabiej trzyma i trzeba ją podciągnąć. Pojechałam do mojego speca, a on na to, że trzeba wymienić zacisk hamulca, który jest sprzężony z tą linką. Rzucił, że cena nowego to ponad 2 tys. a z używanymi jest kłopot. Chyba przesadził
Zaczęłam szukać na własną rękę. Przejrzałam allegro. Przyznam, że ani ja ani mój facet zupełnie się na tym nie znamy.
I co począć?
Swoim Mini Cooperem (2002r.) jeżdżę ponad 4 lata.
Podczas ostatniego przeglądu powiedziano mi, że linka od ręcznego z prawej strony słabiej trzyma i trzeba ją podciągnąć. Pojechałam do mojego speca, a on na to, że trzeba wymienić zacisk hamulca, który jest sprzężony z tą linką. Rzucił, że cena nowego to ponad 2 tys. a z używanymi jest kłopot. Chyba przesadził
Zaczęłam szukać na własną rękę. Przejrzałam allegro. Przyznam, że ani ja ani mój facet zupełnie się na tym nie znamy.
I co począć?
Re: Zaciski do Coopera 2002 r
200 zl u mnie odreki tak wiec nie ma klopotu