Podsufitka i osłony słupków przednich
Moderator: flapjck1
Podsufitka i osłony słupków przednich
Właśnie jestem w trakcie rozbiórki miniaka i przy okazji chcę wyprać podsufitkę, bo jest już lekko... "nieświeża". W związku z tym, moje pytanie do co bardziej doświadczonych w tym temacie...
Czy lepiej bawić się w to samemu, czy oddać do jakiegoś zakładu? Jeśli samemu, to jak się do tego zabrać i czym, a jeśli oddać, to komu i za ile?
Druga sprawa to osłony słupków przednich... Z racji wieku są po prostu "zwulkanizowane". Przy próbie ściągnięcia, materiał się rozdziera, a gąbka spod niego sypie, także, jak sądzę po ściągnięciu nic z tego nie zostanie. Zastanawiam się, co z tym zrobić... Pozostawienie słupków bez osłony, wydaje mi się, będzie dziwnie wyglądało, a do zrobienia czegoś nowego, potrzebne by były jakieś szablony i podobny materiał.
Jakieś pomysły? Może coś oryginalnego i niebanalnego? No chyba, że ktoś ma na sprzedaż osłony słupków przednich...
Czy lepiej bawić się w to samemu, czy oddać do jakiegoś zakładu? Jeśli samemu, to jak się do tego zabrać i czym, a jeśli oddać, to komu i za ile?
Druga sprawa to osłony słupków przednich... Z racji wieku są po prostu "zwulkanizowane". Przy próbie ściągnięcia, materiał się rozdziera, a gąbka spod niego sypie, także, jak sądzę po ściągnięciu nic z tego nie zostanie. Zastanawiam się, co z tym zrobić... Pozostawienie słupków bez osłony, wydaje mi się, będzie dziwnie wyglądało, a do zrobienia czegoś nowego, potrzebne by były jakieś szablony i podobny materiał.
Jakieś pomysły? Może coś oryginalnego i niebanalnego? No chyba, że ktoś ma na sprzedaż osłony słupków przednich...
- Konrad K_2
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Re: Podsufitka i osłony słupków przednich
podsyfitke to lepiej oddaj a osłony przednich słupków .... napewno ktoś bedzie miał - ja musiałbym poszukać
No to jakbyś je znalazł to może będę chętny.
Co do podsufitki, to właśnie mocno się zastanawiam, co z nią zrobić i przeszło mi przez myśl flokowanie jej.
Zetknął się już ktoś z tym?
A może obicie ekoskórą?
Kombinuję, bo osobiście wydaje mi się, że szary kolor tej podsufitki jest co najmniej smutny. I nie wiem, czy przez umycie uda mi się odzyskać jej pierwotny blask.
Co do podsufitki, to właśnie mocno się zastanawiam, co z nią zrobić i przeszło mi przez myśl flokowanie jej.
Zetknął się już ktoś z tym?
A może obicie ekoskórą?
Kombinuję, bo osobiście wydaje mi się, że szary kolor tej podsufitki jest co najmniej smutny. I nie wiem, czy przez umycie uda mi się odzyskać jej pierwotny blask.
- Konrad K_2
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
to jakaś derma jest nędzna
uszycie czegoś takiego zajmie godzine komus kto to potrafi robić
a szkoda flokować coś tak ...słabego
obijanie tez niema sensu
najlepsze rozwiązanie to umyć albo uszyć nowe od początku
uszycie czegoś takiego zajmie godzine komus kto to potrafi robić
a szkoda flokować coś tak ...słabego
obijanie tez niema sensu
najlepsze rozwiązanie to umyć albo uszyć nowe od początku
Ooo to na przednich słupkach powinna być jakaś osłona ? A to psikus :> Nie wiem, jak u ciebie, ale ja mam słupki czarne - jak z zewnątrz lakier, no i podsufitkę czarną i nawet nie zwraca się na to uwagi. Zresztą wolę, jak wystaje do wewnątrz trochę nieobitej i polakierowanej blachy, to ma swój klimat ^^
Dzwonek, a dałbyś radę zrobić jakieś zdjęcie, żebym mógł zobaczyć, jak to wygląda? Może się przekonam.
Dałbym ^^ ale to jakoś jutro, bo teraz już ciemno i nic nie będzie widać. Jeśli masz czarny lakier i czarną podsufitkę to jak najbardziej pasuje i nic się nie gryzie. Nie wypowiem się co do innych kolorów, bo nie wiem.
No właśnie ja nie planuję mieć czarnej podsufitki, ale i tak z chęcią zobaczę.