kichotek pisze:Posiadam spory garaż nawet dość dobrze wyposażony (kompresor,migomat,kanał i cały regał przeróżnych kluczy) dlatego chcę zrobić to sam (w sensie z waszą pomocą). Zima będzie długa więc popołudniami i weekendami mam nadzieję że dam rade.
Solidna odbudowa miniaka to około 500 godzin pracy. Kiedyś już dawno temu notowałem mniej więcej ile to czasu zajmuje odliczając oczywiście czas bezproduktywny czyli poszukiwanie i zdobywanie części i materiałów oraz "medytowanie" co, jak i z czego zrobić. Będziesz więc miał czas wypełniony i oby tylko go nie brakło.
Na początek dla ułatwienia proponuję podnieść tył i wymontować tylny wózek. Bez tej operacji nie będziesz miał dobrego dostępu do wszystkich miejsc wymagajacych naprawy blacharki tyłu. Będziesz miał również okazję zająć się jego regeneracją jako, że jest to jeden z najbardziej narażonych na korozję i na ogół mocno zdewastowany podzespół zawieszenia w miniaku. Później po zrobieniu blacharki tyłu będzie "jak znalazł" gotowy do zamontowania i zajęcia się kolejnymi sprawami.
Dla ilustracji załączam poglądowe foto ze swojego archiwum.