Alarm - jak to działa

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

maciejbrot

Alarm - jak to działa

Post autor: maciejbrot »

Pójdę za ciosem i poproszę o jeszcze jedną radę.
Jak działa alarm w mini? Do mojej S-ki z 2003 posiadam tylko jeden kluczyk i to ten bez pilota. Po odkluczeniu drzwi muszę w ciągu 10s umieścić kluczyk w stacyjce, w przeciwnym razie alarm zaczyna wyć. Zdarza się, że po odkluczeniu i otwarciu drzwi alarm włącza się natychmiast (jedyną prawidłowością jaką zauważyłem, to ta, że dzieje się to kiedy wcześnie rano chcę gdzieś cichaczem wyjechać :wink: )
speedfight

Re: Alarm - jak to działa

Post autor: speedfight »

Temat stary jak świat, trzeba trochę go odkurzyć:)

Czy zna ktoś działanie alarmu w MINI 1gen?
Dziś miałem z nim taka, trochę śmieszna sytuacje... a więc... podjechałem na stacje CPN... wyszyłem z auta i zamknąłem go... ale zostawiłem włączone radio na jakieś 25-35% głośności... gdy wróciłem... alarm wył w samochodzie.

Jak użytkuje to auto od ponad pół roku tak jeszcze nigdy nie miałem w ogóle przypadku żeby on się włączył....

I moje pytanie brzmi... czy auto dostało jakiegoś odbicia że uruchomił się alarm?? Czy powodem tego mogło być zostawienie włączonego radia gdzie w H/K taka głośność wystarcza już do tego żeby auto drżało..

Gdy auto jest zamknięte alarm pika sobie w przełączniku wycieraczek... U mnie jest koloru czerwonego... a spotkałem się jeszcze z MINI gdzie mają to w kolorze żółtym... Jest miedzy nimi jakaś różnica???

P.S Zna ktoś jakąś metodę uruchomienia alarmu? Prócz wybijania szyb itp :mrgreen: :lol:
ODPOWIEDZ