Zauważyłem dzisiaj w r56 że po jeździe ok.120km/h od tylnego lewego koła zajeżdża mi jakiś smród jak by topiąca się opona czy coś...Nie jest to bardzo intensywne ale po schyleniu się do koła czuć.
W sumie na wiosnę pamiętam że też zwróciłem na to uwagę, myślałem że może trze się gdzieś opona, zdjąłem koło ale na oponie nie było żadnych śladów.
Miał albo ma ktoś z Was podobny przypadek? Albo wie ktoś co to może być?
dziwny zapach z okolic koła w r56
Re: dziwny zapach z okolic koła w r56
Blokująca się prowadnica klocka hamulcowego i możesz mieć tak, że koło jest cały czas hamowane i klocek się tak nagrzewa, że się zapieka i śmierdzi. Polecam sprawdzić zacisk i klocki i szybko podziałać przy tym, bo mozesz mieć klocki i tarcze do wyrzucenia jak się przegrzeją 

OK. Dzięki jutro to każę sprawdzić.Voyth pisze:Blokująca się prowadnica klocka hamulcowego i możesz mieć tak, że koło jest cały czas hamowane i klocek się tak nagrzewa, że się zapieka i śmierdzi. Polecam sprawdzić zacisk i klocki i szybko podziałać przy tym, bo mozesz mieć klocki i tarcze do wyrzucenia jak się przegrzeją
U mnie po pojawieniu sie dziwnego zapachu z tylnego kola zaraz po tym zapalila sie kontrolka abs i asr. Palila sie tez czasowo kontrolka cisnienia w oponach. Nie wiem z czym to jest zwiazane a jak Ty rozwiazales swoj problem?