Babak pisze:Ja to nie wierze! faktycznie nie było oleju....
hmmm... ile by cie tu podliczyć za diagnostyke...

Babak pisze:Ja to nie wierze! faktycznie nie było oleju....
z tego co pamietam u mnie przy wymianie nie rozbierali połowy auta a chyba nie ma wielkiej roznicy między spodem silnika w r50 a r53. jezeli się myle to mnie wyprowadzcie z błędu.pididi pisze:W temacie około-olejowym:
Wymieniał ktoś uszczelkę miski olejowej?
Przy ostatniej zmianie oleju była nieco zapocona, teraz z kolei Miniak zaczął zostawiać plamy oleju po całonocnym postoju. Nie wiem skąd dokładnie cieknie, nie mam podnośnika ani kanału - postaram się podjechać do pobliskiego mechanika i zbadać sprawę![]()
Zadzwoniłem też do ASO, ale obawiam się ceny, bo pewnie "zgodnie z technologią" (ulubione słowo) trzeba rozebrać pół auta. W sumie, patrząc na konstrukcję i funkcje miski w MINI można się tego spodziewać. Na razie zamówiłem uszczelkę i filtr oleju, wycena robocizny na jutro...
Witam w klubie.bbbrk pisze:Po kilku dobrych godzinach w serwisie stwierdzono że w ramach gwarancji wymienią rozrząd, napinacz i cos tam jeszcze. Podobno po tym ma przestać "hałasować jak diesel".Więc czekam na części.
ja wymieniałem ostatnio...jakieś 4h to trwało...części kupuję w ASO, ale tam nie serwisuję od kiedy za wymianę tylnej blendy nad rejestracją zaśpiewano mi 470pln - ROBOCIZNY!!! 4 śrubki odkręć wykręć, konektor podłącz... w garażu zrobiłem to sam w 15 minut. Naprawdę nie wiem skąd się biorą te ceny...pididi pisze:W temacie około-olejowym:
Wymieniał ktoś uszczelkę miski olejowej?
Przy ostatniej zmianie oleju była nieco zapocona, teraz z kolei Miniak zaczął zostawiać plamy oleju po całonocnym postoju. Nie wiem skąd dokładnie cieknie, nie mam podnośnika ani kanału - postaram się podjechać do pobliskiego mechanika i zbadać sprawę![]()
Zadzwoniłem też do ASO, ale obawiam się ceny, bo pewnie "zgodnie z technologią" (ulubione słowo) trzeba rozebrać pół auta. W sumie, patrząc na konstrukcję i funkcje miski w MINI można się tego spodziewać. Na razie zamówiłem uszczelkę i filtr oleju, wycena robocizny na jutro...