Dajcie znać czy wymiana termostatu/obudowy pomogła (chociaż przyczyn pewnie może być wiele).
u mnie pomogła wymiana obudowy
Dajcie znać czy wymiana termostatu/obudowy pomogła (chociaż przyczyn pewnie może być wiele).
Gonzo pisze:Objawów padniętej uszczelki głowicy na szczęście nie zauważyłem.
Nie bo dzwiek przy temp. ktora spadla do 3 stopni to pokazuje sie na obrotomierzu jak i w nawigacji sie wyswietla komunikat. Zauwazylem, ze jak mialem caly czas poziom plynu w zbiorniczku tyle ile powinno byc to ani razu komunikat nie wystepowal teraz narazie jest ok zobaczymy jak bedzie pozniej.Richie pisze:A ten dźwięk to nie jest wtedy jak spada temp. poniżej 3 stopni C. bo ja tak mam.
ps. problem z płynem tez mam właśnie zobaczyłem ;/
Dam mu czasu albo go bede czesto odpowietrzal, narazie nie zrobilem nawet 1tys od wymiany termostatu a zlali troche plynu z niego wiec moga sie spora poducha gdzies tam w obiegu wytworzyc. Pojezdzimy zobaczymy.Funkykoval pisze:Daj jemu i sobie troche czasu.
Mialem wyciek w chlodnicy. Po usunieciu usterki jeszcze przez jakis czas (3-4tys km) dolewalem plynu (przypuszczam, ze powolutku sie odpowietrzal)
Teraz od dluzszego czasu jest ok
co do sygnalu: "tiru" to nie wiem - u mnie nic nie sygnalizowalo kiedy jezdzilem z za niskim stanem plynu...