Klocki Hamulcowe - wymiana

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

marecek

Re: Klocki Hamulcowe - wymiana

Post autor: marecek »

AleXander pisze:Tarcze ATE Power Disc + klocki EBC Green Stuff :)

polecam Żanee Qaleta

pogadamy za pół roku.

Pytanie do gholy-ego - gdzie FDSy dostałeś za taką cenę? Nie chcę Cię zasmucić, ale Ferrodo DS (chociaż zajebiste) kosztują przeważnie 3x tyle, co napisałeś... (!?)
AleXander
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

Post autor: AleXander »

marecek pisze:
AleXander pisze:Tarcze ATE Power Disc + klocki EBC Green Stuff :)

polecam Żanee Qaleta

pogadamy za pół roku.

Pół roku już minęło i w między czasie dwa upalania (Radom i Biłgoraj) i nie widzę dramatu/problemów/spadku sprawności... w czym rzecz? :)
Andrych

Post autor: Andrych »

Ja natomiast posiadam i chętnie sprzedam za połowę komplet używanych klocków i tarcz hamulcowych od R 53 wersja JCW GP .Podzespoły te miały od wymiany w ASO przejechane zaledwie 500 km.Tarcze pokryte są delikatną rdzą ponieważ od chwili wypadku zdemontowałem koła aluminiowe.Rdza taka znika po przejechaniu z użyciem hamulca kilkudziesięciu metrów.
Andrych

klocki i tarcze hamulcowe

Ja oddam za połowę ceny prawie nowe ( przejechały od zamontowania w ASO niecałe 500 km.) komplet tarcz i klocków hamulcowych od R53 wersja JCW GP.
Tarcze pokryte są delikatną rdzą,ponieważ zdemontowane są koła i opady deszczu tak właśnie wpływają na żeliwne tarcze.To jednak nie jest problem,ponieważ wystarczy się rozpędzić i kilka razy ostro przyhamować - by były lśniące .
Załączniki
tarcze klocki JCW GP.jpg
tarcze klocki JCW GP.jpg (62.05 KiB) Przejrzano 628 razy
gh0ly

Post autor: gh0ly »

Znajomy zrobil w Ferodo wielkieee zamowienie i mial dobra cene wiec mi sprzedal po kosztach :) mam bodajze w domu jeszcze jeden komplet dla siebie na przod DS'ow

i moge smialo kazdemu polecic Oro i DS'y , teraz na lato tylko stalowy oplot wejdzie i plyn motula 600 i bedzie git :)
Andrych

ładny alus na super tarczy hamulcowej

Wiadoma rzecz ! dobrej marki klocki wraz z tarczami poprawiają skuteczność hamowania i do tego przy ciekawym wzorze felgi podnoszą walory estetyczne.
Posiadam 18-sto calowe koła aluminiowe orginalne od wersji Grand Prix.Niestety tylko trzy sztuki .
Chętnie dokupie lub sprzedam na sztuki
ODPOWIEDZ