Odnowienie chromu
Moderator: flapjck1
- zimonK
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: R56 Cooper S 13'
Re: Odnowienie chromu
Czy taki preparat http://www.all4auto.pl/gliptone-bezkonk ... p-478.html rzeczywiście spowoduje, że zmatowiały chrom znowu będzie wyglądał jak nowy? Ktoś już miał z nim do czynienia?
Postaram się wrzucić jutro jakieś fotki, żebyście dokładniej wiedzieli o co chodzi;)
Postaram się wrzucić jutro jakieś fotki, żebyście dokładniej wiedzieli o co chodzi;)
- zimonK
- Swój Człowiek
No to tak jak mówiłem. Zmatowienia i inne niefajne rzeczy. Czy pasta polerska pomoże, czy trzeba takie ustrojstwo wymienić na nowe?
- Załączniki
-
- brzydki chromik :(
- DSC_0206.JPG (113.76 KiB) Przejrzano 7638 razy
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
a jak sie nie uda zawsze mozna ten ring oddac do metalizacji
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
a to zalezy, w naszym rejonie taka metalizacja to koszt pewnie z 50 pln
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- zimonK
- Swój Człowiek
To samo mam na drugim ringu i na tym panelu wokół grilla, więc chyba zainwestuję w pastę i zobaczymy co uda się z tym zrobić;) Dzięki za pomoc panowie
Oklej szkło i maskę wokół lampy taśmą malarską i spróbuj to odnowić za pomocą pasty
pasta i maszyna do polerki i powinno sie blyszczec jak psu klejnoty
- se7ven
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Mini, Triumph Dolomite Sprint, Triumph TR7
Szkoda roboty - zedrzesz to co jest matowe i zobaczysz plastik.zimonK pisze:To samo mam na drugim ringu i na tym panelu wokół grilla, więc chyba zainwestuję w pastę i zobaczymy co uda się z tym zrobić;) Dzięki za pomoc panowie
wolnossący 1,3 112KM/6700 , 138Nm/5197
- Bzyq
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MC R50
Zgadzam się z se7ven.se7ven pisze:Szkoda roboty - zedrzesz to co jest matowe i zobaczysz plastik.
Ja kupiłem taką pastę jak na foto - stosuję tylko do końcówki wydechu . Nie wolno stosować na chromowane elementy wykonane z tworzyw sztucznych. Już lepiej jakimś mleczkiem do ogólnego stosowania lub jak myjesz szyby płynem do mycia szyb to przy okazji możesz umyć lampy i oringi wokół nich - może zejdzie ten nalot; u mnie działa.
Bzyku
- Jasiek
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
spróbuj folią aluminiowa maczaną w Coca coli i poleruj . - rdze rdzawy nalot usuwa wiec może i w tym pomoże
next to sex i love my MINI best
Ja wiem......? Ja bym spróbował pastą Mag albo Surf city. Ale najbardziej to bym może rzeczywiście zaufał mleczku http://www.detailer.pl/sklep/369-collin ... 473ml.html
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini Jet Black
Mini Cooper 1.3 spi - Lokalizacja: Stojowice
Pasta Tempo jest dobra
- sezar
- Wiarus
- Posiadane auto: Mini'91 New Mini Cooper S '03
- Kontakt:
Boże tylko nie tempo!!! Agresywna jak papier ścierny. Dramat. Wiecej szkody niż efektu!!!
Pasta tempo jest tak delikatna,że stosuje się ją z powodzeniem do końcowego polerowania lakieru.Jedyny warunek to fakt,że musi to być pasta z dodatkowym napisem na tubie
"DORCHEMA" Zwykła "Tempo" też nadaje się do polerowania nie tylko lakieru ale i chromu.
"DORCHEMA" Zwykła "Tempo" też nadaje się do polerowania nie tylko lakieru ale i chromu.
Tempo jest dobra dla taksowkarzy i handlarzy, to kosmetyk klasy slynnego Plaka. Nie polecam.