wydech
- pididi
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Clubman JCW LCI
Re: wydech
Tylko custom. Są końcówki z GTT tuning i takie z ASO (które pasują do seryjnego wydechu) ale wyglądają oblesnie/dużo kosztują. Końcówki z JCW to tez nie jest takie hop, bo trzebaby ciąć i spawac...
- gisioo
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Odswierzam temat!
Mam pytanko czy po wymianie wydechu na MILTEK bede musial cos zmieniac,regulowac na kompie

Mam pytanko czy po wymianie wydechu na MILTEK bede musial cos zmieniac,regulowac na kompie

-
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
raczej nie... daj znać czy była jakaś odczuwalna różnica (poza decybelami) w jeździe bo za taką kasę powinna 

- pididi
- Super użytkownik
nie trzeba
różnicy nie poczujesz, raczej autosugestia
sam catback Millteka brzmi dużo lepiej, ale też nie jest znacznie głośniejszy od serii i to jest duży +
różnicy nie poczujesz, raczej autosugestia
sam catback Millteka brzmi dużo lepiej, ale też nie jest znacznie głośniejszy od serii i to jest duży +
-
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
się nad One-Ball modem zastanawiam... jedno jądro wycięte może zrobić różnice?
co sądzicie?
co sądzicie?
- gisioo
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Dzieki za wskazowki
Jak kupie i zaloze to dam znac jakie wrarzenia z jazdy

Jak kupie i zaloze to dam znac jakie wrarzenia z jazdy

- pididi
- Super użytkownik
Gdyby nie Milltek, to robiłbym one-balla, będzie nieco głośniej, dźwięk też się zmieni, a jeśli myślisz o mocy, to najpierw wymień kolektor a potem one-ball imo.AleXander pisze:się nad One-Ball modem zastanawiam... jedno jądro wycięte może zrobić różnice?
co sądzicie?
gisioo, tutaj masz mój stary filmik z dźwiękiem Millteka (przy czym to jest już z kolektorem i sportowym katem) - http://www.youtube.com/watch?v=U7sBEHm9 ... re=related
Mi Miltek nie podpasował zupełnie. Po wymianie praktycznie nie ma róznicy jeśli chodzi o głośność, co wadą może nie jest, natomiast brzmienie też się niewiele poprawiło. Po usunięciu rezonatora milteka, jest natomiast zbyt głośno, a brzmienie i tak do kitu.
Ja Milteka w każdym razie nie polecam do R56
Może do R53 jest fajniej zbudowany bo na załączonym filmiku brzmi nieźle.
Ja Milteka w każdym razie nie polecam do R56
Może do R53 jest fajniej zbudowany bo na załączonym filmiku brzmi nieźle.
- gisioo
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Pididi Wydeszek brzmi niezle !!! Juz sie nie moge doczekac jak zaloze do swojego 

Witam... . Sam miałem ostatnio problem z wymianą tłumika do mojego MiniCoopera 1,6 2002 - zmieniłem w 2010 roku na Walkera. Znalazłem solidnego śprzedawcę i tłumik dostarczył mi do domu kurierem. Sama wymiana to nie jest już problem dla żadnego mechanika....30PLN pamiętać tylko warto żeby z tłumikiem zaopatrzyć się również w elementy montażowe, które też korodują (w sumie dodatkowo ok 50 PLN).
do Mini Coopera hatchback z silnikiem o pojemnosci 1.6i przeznaczone sa elementy
ukladu wydechowego :
1. tlumik koncowy + rura srodkowa nr 290-159 Bosal - cena: 870,50 zl brutto
2. tlumik koncowy + rura srodkowa nr 2685 Walker - cena: 527,50 zl brutto
3. sportowy tlumik koncowy nr nr 133-101/07-2 Ulter - cena: 432,00 zl brutto
Oferowane elementy ukladow wydechowych sa kompletne tj. gotowe do montazu w danym modelu pojazdu.
polecam sprzedawcę :
Sklep -> TLUMIKISAMOCHODOWE.PL
e-mail: biuro@tlumikisamochodowe,
www.tlumikisamochodowe.pl
tel. +48 (62) 597 74 90,
kom. (0500) 224411 (0502) 226644,
fax. +48 (62) 597 74 91
pozdrawiam
do Mini Coopera hatchback z silnikiem o pojemnosci 1.6i przeznaczone sa elementy
ukladu wydechowego :
1. tlumik koncowy + rura srodkowa nr 290-159 Bosal - cena: 870,50 zl brutto
2. tlumik koncowy + rura srodkowa nr 2685 Walker - cena: 527,50 zl brutto
3. sportowy tlumik koncowy nr nr 133-101/07-2 Ulter - cena: 432,00 zl brutto
Oferowane elementy ukladow wydechowych sa kompletne tj. gotowe do montazu w danym modelu pojazdu.
polecam sprzedawcę :
Sklep -> TLUMIKISAMOCHODOWE.PL
e-mail: biuro@tlumikisamochodowe,
www.tlumikisamochodowe.pl
tel. +48 (62) 597 74 90,
kom. (0500) 224411 (0502) 226644,
fax. +48 (62) 597 74 91
pozdrawiam
- gisioo
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Witam!
Wydeszek juz zalozylem
Wrarzenia extra ale mechanik zamocowal srodkowa czesc na mocowaniu od orginalnego wydechu i na wolnych obrotach przenosi mi drgania na samochod.Moje pytanko jak to mam zamontowac zeby tak sie nie dzialo. Prosze o jakies foto lub info jak zamontowac te uchwyty ktore dostalem z wydeszkiem milteka.
Pozdrawiam.
Wydeszek juz zalozylem

Pozdrawiam.
- pididi
- Super użytkownik
Mogę jedynie podpowiedzieć, że te dwa dodatkowe uchwyty nie powinny być montowane.
W Miniakach przed i poliftowych wieszaki wydechu z tyłu były inaczej skierowane, stąd też do każdego Millteka są dodawane dodatkowo dwa, skierowane w przeciwną stronę uchwyty. Masz cztery, potrzebujesz dwóch, stąd dwa "extra"
W Miniakach przed i poliftowych wieszaki wydechu z tyłu były inaczej skierowane, stąd też do każdego Millteka są dodawane dodatkowo dwa, skierowane w przeciwną stronę uchwyty. Masz cztery, potrzebujesz dwóch, stąd dwa "extra"

- gisioo
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Ok dzieki za info.
Jutro podjade sprawdzic do innego mechanika czym to jest spowodowane.
Ciekawostka:Na trasie Polska-Francja 1600km. po wymianie wydechu zaobserwowalem spadek spalania o jakis litr.
Jutro podjade sprawdzic do innego mechanika czym to jest spowodowane.
Ciekawostka:Na trasie Polska-Francja 1600km. po wymianie wydechu zaobserwowalem spadek spalania o jakis litr.

Tłumik końcowy Ulter
Witam, podczepię się pod temat, czy używa ktoś tłumik końcowy Ulter w MINI? taki: http://allegro.pl/tlumik-tuning-wydech- ... 85522.html
Proszę o opinie. Pozdrawiam Joanna
Proszę o opinie. Pozdrawiam Joanna