Jak szybko/długo pada pompa wspomagania kierownicy?
Jak szybko/długo pada pompa wspomagania kierownicy?
...pytanie o tyle dziwne, że wydawało mi się, że padająca pompa będzie dawać jakieś znaki - przynajmniej jakieś niepokojące dźwięki wydawać?
Zadzwonili do mnie właśnie z salonu BMW, w którym dokonywana była naprawa zawieszenia z ubezpieczenia - samochód miał być gotowy do odbioru dziś wieczorem. Kilka minut po telefonie - kolejny, że samochodu nie będzie, bo pompa wspomagania jest do wymiany. Oczywiście nie odadzą samochodu, bo muszą zweryfikować. Ja wiem jaka będzie diagnoza - 10k proszę dopłacić to wydamy samochód... Pytanie co jest grane? Kurde... z dnia na dzień? Ja czy to możliwe?
Zadzwonili do mnie właśnie z salonu BMW, w którym dokonywana była naprawa zawieszenia z ubezpieczenia - samochód miał być gotowy do odbioru dziś wieczorem. Kilka minut po telefonie - kolejny, że samochodu nie będzie, bo pompa wspomagania jest do wymiany. Oczywiście nie odadzą samochodu, bo muszą zweryfikować. Ja wiem jaka będzie diagnoza - 10k proszę dopłacić to wydamy samochód... Pytanie co jest grane? Kurde... z dnia na dzień? Ja czy to możliwe?
Re: Jak szybko/długo pada pompa wspomagania kierownicy?
marecek pisze:Ja wiem jaka będzie diagnoza - 10k proszę dopłacić to wydamy samochód...
czekaj czekaj, chcesz powiedzieć że bez Twojej zgody, tak z automatu wymienią ją i będą żądać zapłaty?
Nie jest tak że nie mogą ruszać nic więcej bez Twojej zgody? Przecież Ty jesteś właścicielem poj. a nie oni.
Ostatnio zmieniony 24 lut 2011, 19:01 przez g00dMan, łącznie zmieniany 1 raz.
nie wymieniają, ja się nie zgodzę przecież na to (przy ich stawkach to będzie 20% wartości samochodu), tylko wyrażam swoją bezsilność i nie wiem jak się zachować w tej sytuacji. Wspomaganie działało jak oddawałem samochód... teraz dzwonią i mówią, że jutro potwierdzą dokładnie, ale dziś nie działa.
O CO KAMAN ?! Ja miałem podobna sytuacje w ASO Mercedesa odnośnie pompy SBC która jest wadliwa do roku 2006 ktora wymieniaja na gwarancji jak masz pełny serwis ale go nie miałem i chcieli zebym zapłacił im 6500 za wymiane, nie zgodziłem sie i odjechałem prawie bez hamulców.Nikt nie moze ci kazac płacic za cos jak niechcesz i nie masz kasy moze.
PS. SBC samo sie naprawiło na 2-gi dzień co jest w ich mniemaniu niemożliwe, z 2-gim miałem to samo.
PS. SBC samo sie naprawiło na 2-gi dzień co jest w ich mniemaniu niemożliwe, z 2-gim miałem to samo.
Z moja pompa bylo tak ze piszczala od zakupu auta,pozniej troche glosniej,az pewnego dnia przestala piszczec i padla,ale zanim padla calkiem dawala znac ze cos jest nie tak,podczas krecenia kolkiem raz wspomagala a raz nie i tak ze dwa dni. I padla...
w moim jest pompa wymieniona u Smorawińskiego. Mam f-vat na 2800zł(z wymiana) Więc jakieś tragedii nie ma.
Maly pisze:Z moja pompa bylo tak ze piszczala od zakupu auta,pozniej troche glosniej,az pewnego dnia przestala piszczec i padla,ale zanim padla calkiem dawala znac ze cos jest nie tak,podczas krecenia kolkiem raz wspomagala a raz nie i tak ze dwa dni. I padla...
a mi za to działała cały czas aż ją wymontowałem i założyłem nową/używaną i czasami mam wrażenie że ta stara cały czas mi w garażu chodzi
Naprawa zawieszenia z powodu ? dziury w drodze ?
wezwij rzeczoznawce bo widze to tak ze przy okazji wpadniecia w dziure uszkodzona zostala rowniez pompa niech ubezpieczalnia placi
wezwij rzeczoznawce bo widze to tak ze przy okazji wpadniecia w dziure uszkodzona zostala rowniez pompa niech ubezpieczalnia placi