Wyblakły kokpit
Moderator: flapjck1
Wyblakły kokpit
WItam forumowiczów, tym bardziej że to mój pierwszy post, więc do dzieła..
od niedawna mam przyjemność jazdy miniakiem, którego kupiłem w połowie lutego, nic kompletnie o aucie nie czytałem, nie informowałem się odnośnie rzeczy na które należy zwróćić uwagę przy zakupie ponieważ..... pojechałem po AUDI A4
Mini zauroczylo mnie już w pierwszej chwili i po kwadransie miałem brif w ręku
Auto pochodzi ze słonecznej Italii, i dostało mu się od słońca i nie tylko.. makaron palił chyba w nim dwie ramki dziennie.. i już wiem że potraktuję ten temat kawą.. genialny pomysł !
Auto już uprałem jednak kokpit i boczki nie mają właściwego nasycenia czerni, czy ktos z Was miał podobny problem z wypłowiałą deską i za pomocą chemii poradził sobie z przywróceniem prawidłowego odcienia?
Dodam, że nie używam plaków, choinek i innych zmyślnych hitów...
chodzi mi o preparat którego nie ma konieczności stosować regularnie co wekend...
Pozdrawiam, Jarecki
od niedawna mam przyjemność jazdy miniakiem, którego kupiłem w połowie lutego, nic kompletnie o aucie nie czytałem, nie informowałem się odnośnie rzeczy na które należy zwróćić uwagę przy zakupie ponieważ..... pojechałem po AUDI A4
Mini zauroczylo mnie już w pierwszej chwili i po kwadransie miałem brif w ręku
Auto pochodzi ze słonecznej Italii, i dostało mu się od słońca i nie tylko.. makaron palił chyba w nim dwie ramki dziennie.. i już wiem że potraktuję ten temat kawą.. genialny pomysł !
Auto już uprałem jednak kokpit i boczki nie mają właściwego nasycenia czerni, czy ktos z Was miał podobny problem z wypłowiałą deską i za pomocą chemii poradził sobie z przywróceniem prawidłowego odcienia?
Dodam, że nie używam plaków, choinek i innych zmyślnych hitów...
chodzi mi o preparat którego nie ma konieczności stosować regularnie co wekend...
Pozdrawiam, Jarecki
- minigjj
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Re: Wyblakły kokpit
http://detailer.pl/sklep/79-poorboys-wo ... sing-.html
Myślę, że to powinno zadziałać. I możesz też zużyć na plastiki i opony:)
Pwr 106,6 KM @ 3974 rpm Tq 269,2 Nm @ 2047 rpm
- minigjj
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Szyba przepuszcza UV dlatego wyblakła mu deska, tak samo jak plastiki na zewnątrz, więc jeśli mamy nie tylko odżywić, ale też chronić, to do tapicerki też musimy użyć środka z filtrem.
Ogólnie to każdy produkt z tz. detailingowych (żadne plak;) zrobi swoje, ale moim zdaniem lepiej kupić produkt który jest bardziej uniwersalny(ładnie pachnie, ma filtr uv). Taka butelka to na 3 lata chyba wystarcza. No i oczywiście tylko mat. Okropnie wygląda auto nasmarowane jakimś johnson baby oil.
A z tymi oponami to mi pojechałeś Witku. Co ja mam 12 lat?
Ogólnie to każdy produkt z tz. detailingowych (żadne plak;) zrobi swoje, ale moim zdaniem lepiej kupić produkt który jest bardziej uniwersalny(ładnie pachnie, ma filtr uv). Taka butelka to na 3 lata chyba wystarcza. No i oczywiście tylko mat. Okropnie wygląda auto nasmarowane jakimś johnson baby oil.
A z tymi oponami to mi pojechałeś Witku. Co ja mam 12 lat?
Pwr 106,6 KM @ 3974 rpm Tq 269,2 Nm @ 2047 rpm
- zimonK
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: R56 Cooper S 13'
Myśle, ze zymol jest godny polecenia. Nie nablyszcza i ładnie odsiwieża kolor plastikow.
A przede wszystkim, witamy na forum
A przede wszystkim, witamy na forum
Szymon
- dawid
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
Witek pisze:Wolę uprzedzić fakty Znam takich co chcieli mieć całe opony ładnie czarne... Jeden nawet w motocyklu
W.
ja znam takich co smarowali tarcze hamulcowe smarem, żeby klocki nie piszczały
Możesz potraktować zewnętrzne wyblakłe plastiki opalarką z daleka - efekt widoczny już podczas prac... Plastiki będą jak nowe i intensywnie czarne
- zimonK
- Swój Człowiek
Voyth pisze:Możesz potraktować zewnętrzne wyblakłe plastiki opalarką z daleka - efekt widoczny już podczas prac... Plastiki będą jak nowe i intensywnie czarne
A lakierowi nic nie grozi?
Szymon
Ale co ma grozić lakierowi, skoro plastiki są surowe, nielakierowane ? Chyba że Ci chodzi o plastiki sąsiadujące z lakierowanymi elementami... Jeżeli opalarkę masz skierowaną na element plastikowy, to nic z lakierem nie zrobisz. Wiadomo, trzeba to robić z głową i z pewnej odległości, żeby nie stopić plastiku, ale sposób przez wielu sprawdzony i prosty
- zimonK
- Swój Człowiek
Nie, chodzi mi o te zwykłe, matowe. Tylko chodzi o to, że one wszystkie znajdują się w sąsiedztwie lakieru No ale z drugiej strony, to jeszcze nic nie robiłem opalarką, więc nie wiem, jaką to to ma siłę rażenia
Szymon
Dzięki za pomysł, wypróbuję:
i dam znać jaki rezultat, jak dla mnie kozak migdałowy zapach...
Jeśli chodzi o palstiki które zbladły w moim miniaku, tylko / aż boczki w drzwiach, część górna przy szybie i kokpit poszybie... dresing mam nadzieję, załatwi sprawę i przy okazji wypróbuję jak działa na oponach mam BBS JCW 17 na lato
Dzięki za pomoc, Jarecki.
Bajo...
i dam znać jaki rezultat, jak dla mnie kozak migdałowy zapach...
Jeśli chodzi o palstiki które zbladły w moim miniaku, tylko / aż boczki w drzwiach, część górna przy szybie i kokpit poszybie... dresing mam nadzieję, załatwi sprawę i przy okazji wypróbuję jak działa na oponach mam BBS JCW 17 na lato
Dzięki za pomoc, Jarecki.
Bajo...
- Malina
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Do odświeżania elementów z tworzywa wewnątrz samochodu polecam najzwyklejszą glicerynę w postaci olejku, NIE maści z apteki za 2zł. Środek stosowany od lat przez pracownie renowacji pojazdów, sprawdzony i bardzo skuteczny tylko może nie ma kolorowego opakowania.
Ostatnio zmieniony 17 mar 2011, 11:49 przez Malina, łącznie zmieniany 1 raz.
NAWET PORZĄDNE ZAPALNICZKI SĄ NA BENZYNĘ
- Malina
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Oj Druhu, Czepiasz się szczegółu jak tu taki temat ważny , kliknęło mi się
NAWET PORZĄDNE ZAPALNICZKI SĄ NA BENZYNĘ
minigjj pisze:http://detailer.pl/sklep/79-poorboys-world-natural-look-dressing-.html
Dzięki!
zaskoczyła mnie konsystencja produktu, nie mialem wcześniej doczynienia z dresingami, kokpit nabrał głębi koloru, boczki również wyglądają o niebo lepiej.
Nie wiem jak długo utrzyma się ten efekt, ale butelka jest duża więc wystarczy na długo.