POMPA WSPOMAGANIA ELEKTRYCZNA MINI REGENERACJA

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

best

POMPA WSPOMAGANIA ELEKTRYCZNA MINI REGENERACJA

Post autor: best »

Witamy jesteśmy firmą która zajmuje się regeneracją pomp wspomagania elektrycznych,w swojej ofercie posiadamy pompy do bmw mini :lol: zregenerowana pompa z gwarancją kosztuje u nas 1400 złotych brutto przy zwrocie starej uszkodzonej.Dla klubowiczów na hasło TYGRYS :razz: 10% RABATU ZAPRASZAMY SERDECZNIE DO NASZEJ FIRMY.

TEL 22-868-38-42
TEL 601 223 526
Załączniki
pOMPKA PO REGENERACJI
pOMPKA PO REGENERACJI
MINI ONE.jpg (22.83 KiB) Przejrzano 5168 razy
marsden

Jak to się robi?

Post autor: marsden »

Jak już się pchacie z reklamą na forum to napiszcie jak przebiega proces regeneracji - co tam się psuje i co właściwie jest wymieniane w tych pompach. Poza tym 1400zł za regenerowaną i ze zwrotem starej pompy to żadna okazja, no chyba, że z montażem na poczekaniu i w cenie.
marsden
137jastr
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: MCS R56

Re: POMPA WSPOMAGANIA ELEKTRYCZNA MINI REGENERACJA

Post autor: 137jastr »

best pisze:[b]
Witamy jesteśmy firmą która zajmuje się regeneracją pomp wspomagania elektrycznych,w swojej ofercie posiadamy pompy do bmw mini :lol: zregenerowana pompa z gwarancją kosztuje u nas 1400 złotych brutto przy zwrocie starej uszkodzonej.Dla klubowiczów na hasło TYGRYS :razz: 10% RABATU ZAPRASZAMY SERDECZNIE DO NASZEJ FIRMY.

Dodam, że nowa pompa - w ASO to koszt lekko ponad 2000zł.
BORLA Stainless Steel Cat-Back™System,M7 direct Flow Intercooler (DFIC2),M7 DFIC exit Scoop,M7 15% supercharger Pulley,ALTA intake System Cold Air,JCW front Strut brace,CUSCO rear Strut brace,EBC Brakes,ORCIARI bonnet vents scoops.
______
Saluti
best

Starą trzeba oddać bo proces regeneracji to naprawa i odświerzenie starej pompy :smile:
koszt to 1400 brutto minus 10% dlu klubowiczów,a ze starej pompy zostaje praktycznie tylko obudowa i zbiorniczek :lol:
klient dostaje też pisemną gwarancje a koszt wymiany z olejem to 300 złotych brutto.
marsden

Firma nie chce to ja uchylę rąbka tajemnicy.
Elementem psującym się w pompie wspomagania jest elektronika.
Więc firmy regenerujące pompy tak naprawdę nie wymieniają niczego - naprawie podlega elektroniczny układ sterujący - reszta pompy wraca do klienta w stanie jakim była.
Układ ów ulega uszkodzeniu z dwóch powodów 1) nadmiernego narażenia pompy na ciepło - tutaj pomaga tylko wymiana uszkodzonych elementów 2) zanieczyszczenie płytki elektronicznej pyłem grafitowym ze szczotek, co powoduje zwarcie - czasami pomaga samo rozmontowanie pompy i porządne jej wyczyszczenie; jeśli zwarcie doprowadziło do uszkodzenia elektroniki potrzebna jest oczywiście jej wymiana/naprawa.
Każdy elektronik powinien sobie poradzić ze znalezieniem uszkodzonych elementów i ich naprawą. Koszt samych elementów elektronicznych potrzebnych do naprawy jest groszowy, gorzej znależć fachowca, który będzie chciał się za to zabrać. I na tym żerują firmy 'regenerujące' pompy, biorąc za wyczyszczenie i wymianę kilku elementów na płytce drukowanej kontrolera wielką kasę.
Co do montażu i demontażu pompy wspomagania jest on szczegółowo opisany tu na forum - można to z powodzeniem zrobić samemu.
A ASO jak to ASO nie bawi się w żadne naprawy tylko pompę wymienia na nową i stąd cena z kosmosu.

marsden
speedfight

Post autor: speedfight »

Ja mam f-vat na 2800PLN ASO Smorawiński :mrgreen:
best

Widze ze tematem zainteresował się ktoś kto tak naprawde niema pojęcia o podstawach regeneracji,tylko elektronika pada :lol: ciekawe ze kilku partaczy bierze się za naprawe jak kolega zauwarzył "prostej elektroniki" a potem klienci przyjeżdzają z płaczen bo "nieda nic się zrobić" jak powiedział "elektronik".Nieda się zrobić bo skąd "elektronik" weżmie szczotkotrzymacz i szczotki do pompy.wszyscy myslą że firmy regenerujące robią na tym kokosy,niestety szczotkotrzymacz do mini to koszt 900 złotych niemówiąc o innych kosztach,ale jak ktoś chce to moze sam sobie dłubać i tak w końcu trafi do nas :grin:

Pozdrawiam
marsden

Warto wiedzieć, że w Warszawie jest przedstwaicielstwo ZF, czyli producenta pomp wspomagania. Z informacji na ich stronie wynika, że zajmują się wymianą uszkodzonych pomp na regenerowane u nich w fabryce. Myślę, że w razie potrzeby warto się z nimi skontaktować:
ZF Trading GmbH Sp. z o.o.,
ul. Chmielna 132/134, 00-805 Warszawa,
tel. 022 656 22 05, fax 022 627 01 08, e-mail: w.kmieciak@zf.com.pl
ja_ja

Post autor: ja_ja »

best pisze:Widze ze tematem zainteresował się ktoś kto tak naprawde niema pojęcia o podstawach regeneracji,tylko elektronika pada :lol: ciekawe ze kilku partaczy bierze się za naprawe jak kolega zauwarzył "prostej elektroniki" a potem klienci przyjeżdzają z płaczen bo "nieda nic się zrobić" jak powiedział "elektronik".Nieda się zrobić bo skąd "elektronik" weżmie szczotkotrzymacz i szczotki do pompy.wszyscy myslą że firmy regenerujące robią na tym kokosy,niestety szczotkotrzymacz do mini to koszt 900 złotych niemówiąc o innych kosztach,ale jak ktoś chce to moze sam sobie dłubać i tak w końcu trafi do nas :grin:

Pozdrawiam

NIE LEJ "WODY" specjalisto...od trzymaczy szczotek za 900zł, 'bujać to My, ale nie Nas'
best

Jak masz tańsze "specjalisto" od czyszczenia :lol: to sprzedaj kupimy i 100 sztuk.Swoją drogą to może ci podrzucimy jedną to zrobisz za "grosze"jak to nazywasz tylko co jak będzie wirnik spalony "specjalisto" Nic,klapa i koniec bo kiedyś wyczyściłeś pompe i zaczeła działać więć teraz już wiesz wszytko.Zajmij się tym na czym się znasz a resztę zostaw fachowcą :wink:
best

A tak na marginesie to część o której mówimy to szczotkotrzymacz a nie "trzymacz szczotek" :razz:
snowkar

Post autor: snowkar »

best zabielski a macie nowe pompy?
szlassa

Post autor: szlassa »

snowkar pisze:best zabielski a macie nowe pompy?

Dzwoniłem tam, i:
Pompa nowa ZF kosztuje 1400 zl (12m gwarancji)
regenerowana, przy oddaniu starej 900 zł (6m gwarancji)

montaż 300 zl (z płynem).

Dodatkowo dają rabat 10% na hasło z początku wątku.
ODPOWIEDZ