Mini Cooper 1,3i 1993 Kraków
Moderator: flapjck1
Re: Mini Cooper 1,3i 1993 Kraków
Mialem okazje przejechac sie tą maszyną w zeszłym tygodniu, lata naprawde super Pozdrawiam
Co do rejestracji to nie podobała mi się na masce. Tak uważam, że jest dużo lepiej.
A co do gruch, to nie ma gruch! W moim autku zamontowany jest pewien "wynalazek" i nie chodzi tu o polską myśl techniczną, ale o jak najbardziej oryginalną rzecz, ale rzadko spotykaną. Tu przyszła myśl, że jestem jak yeti - prawie każdy słyszał, a nikt naprawdę nie widział. Tzn. żadnej opinii na ten temat nie spotkałam mimo moich głębokich dociekań. Mianowicie mam zamontowane sprężyny (kupione używane, więc wszystko co o nich wiem to to, że są niebieskie). Komfort jazdy porównywalny ze "zwyczajnym" samochodem, a na szczęście prowadzenie auta prawie bez zmian. Ale to ciągle faza testów.
A co do gruch, to nie ma gruch! W moim autku zamontowany jest pewien "wynalazek" i nie chodzi tu o polską myśl techniczną, ale o jak najbardziej oryginalną rzecz, ale rzadko spotykaną. Tu przyszła myśl, że jestem jak yeti - prawie każdy słyszał, a nikt naprawdę nie widział. Tzn. żadnej opinii na ten temat nie spotkałam mimo moich głębokich dociekań. Mianowicie mam zamontowane sprężyny (kupione używane, więc wszystko co o nich wiem to to, że są niebieskie). Komfort jazdy porównywalny ze "zwyczajnym" samochodem, a na szczęście prowadzenie auta prawie bez zmian. Ale to ciągle faza testów.
Mini Cooper 1,3i 1993
Jeep Cherokee 4,0 1990
Jeep Cherokee 4,0 1990
Z tego co widziałem, a raczej odczułem w czasie jazdy z Luperem to wcale nie jest tak miękko Fajny wynalazek. A autko swoją drogą naprawde super zrobione.
- monsterk
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
już teraz wiem dlaczego mówiłaś o nadkolach, moim zganiem te nadkola są do kitu, tylne za krótkie z tyłu a przednie za bardzo zwężają się ku przodowi
monsterk pisze:przednie za bardzo zwężają się ku przodowi
no i właśnie o tym mówiłam, ale chyba już trochę się przyzwyczaiłam...
A drugi minus to kolor, ładnie wygląda, ale po pierwszym myciu wiem, że to dramat
Mini Cooper 1,3i 1993
Jeep Cherokee 4,0 1990
Jeep Cherokee 4,0 1990
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
niebieskie sa i nic wiecej sie nie dowiesz poza tym ze najprawdopodobniej w minispares kupowane
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- LUPER
- Zarząd
- Posiadane auto: mini i MINI
Jako nadworny mechanik mini Marzenie mogę powiedzieć że komfort do jazdy na co dzień jest zajebisty, zauważa się od razu progresywność sprężyn delikatne dziury i nierówności są prawie niezauważalne natomiast na zakrętach nie przechyla się za bardzo.
Mają natomiast spory skok i między innymi dlatego stał tak wysoko, teraz trochę obniżyłem ale trzeba uważać bo czasem potrafi dobić przy 3 osobach, wniosek taki ze trzeba opracować odboje i to proszą się w 2 kierunkach z jednej strony by sprężyny nie wypadły a z drugiej by koła nie dobijały do nadkoli. No chyba że keaby gaz a just nie dają rady i tzreba je zastąpić innymi amorami o krótszym skoku:)
Marcin
Mają natomiast spory skok i między innymi dlatego stał tak wysoko, teraz trochę obniżyłem ale trzeba uważać bo czasem potrafi dobić przy 3 osobach, wniosek taki ze trzeba opracować odboje i to proszą się w 2 kierunkach z jednej strony by sprężyny nie wypadły a z drugiej by koła nie dobijały do nadkoli. No chyba że keaby gaz a just nie dają rady i tzreba je zastąpić innymi amorami o krótszym skoku:)
Marcin
Mini Cooper 1,3 93r - czerwony
Mini Cooper 1,3 90r - granatowy
Mini Clubman estate 1,3 81r - srebrny
MIni Clubman cooper 1,6D 10r - hot chocolate
takie te sprężyny??
- Załączniki
-
- wesel 016.jpg (93.71 KiB) Przejrzano 1890 razy
Tylko, że ja mam takie z przodu. Te z tyłu są trochę inne.
- Załączniki
-
- DSC01742 [800x600].jpg (119.23 KiB) Przejrzano 1830 razy
Mini Cooper 1,3i 1993
Jeep Cherokee 4,0 1990
Jeep Cherokee 4,0 1990
- LUPER
- Zarząd
- Posiadane auto: mini i MINI
marzenie pisze: Te z tyłu są trochę inne.
zwoi jest więcej i są cieńsze
Mini Cooper 1,3 93r - czerwony
Po tygodniu codziennej jazdy mam już pewne wrażenia odnośnie sprężyn.
Doczytałam się na Mini Spares, że to prawdopodobnie miękka wersja rajdowych sprężyn. Nie nadają się na dziury, bo mogą po prostu sobie wyskoczyć. Na razie na szczęście siedzą grzecznie.
Co do wrażeń, dają faktycznie większy komfort jazdy (co absolutnie nie znaczy miękkość) bez utraty prowadzenia w zakręcie. Natomiast na dużych dziurach niestety dobijam nadkolami do kół i to mi się bardzo nie podoba.
Doczytałam się na Mini Spares, że to prawdopodobnie miękka wersja rajdowych sprężyn. Nie nadają się na dziury, bo mogą po prostu sobie wyskoczyć. Na razie na szczęście siedzą grzecznie.
Co do wrażeń, dają faktycznie większy komfort jazdy (co absolutnie nie znaczy miękkość) bez utraty prowadzenia w zakręcie. Natomiast na dużych dziurach niestety dobijam nadkolami do kół i to mi się bardzo nie podoba.
Mini Cooper 1,3i 1993
Jeep Cherokee 4,0 1990
Jeep Cherokee 4,0 1990
Przygotowania do nowego sezonu pochłonęły trochę czasu i pracy, a od tego polerowania to aż mi lakier zlazł...
Ale w białym kolorze też prezetuje się pięknie, nieprawdaż?
Ale w białym kolorze też prezetuje się pięknie, nieprawdaż?
- Załączniki
-
- 3 [800x600].jpg (162.96 KiB) Przejrzano 1568 razy
Mini Cooper 1,3i 1993
Jeep Cherokee 4,0 1990
Jeep Cherokee 4,0 1990