BL MkIII 998 1975r.
Moderator: flapjck1
- Gibki Staruszek
- Maniak
- Posiadane auto: mini 1000 ooooolala !!!
Re: BL MkIII 998 1975r.
Jeśli będziesz chciał dam Ci namiary na dobre warsztaty w woj. zachodniopomorskim .Znam je osobiście i polecam.
np: http://www.puhratajczak.com.pl/
np: http://www.puhratajczak.com.pl/
- piekarz
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Dzięki Panowie! Póki co jednak pieniędzy brak Więc blacharka na później, kto wie może i pójdę za Waszą radą... Mam znajomego w Holandii i on tam ma zaprzyjaźnionego mechanika od miniaków i wiem że niewiele jak na tę klasę roboty wziął za naprawę całego boku. Fakt że malowanie może i droższe ale to wszystko jeszcze daleko przede mną. Na razie cieszę się że miniak (odpukać) nie sprawił żadnego problemu
trzymajcie mnie bo nie wytrzymam i rzuce adresem gdzie ''zalatwili mi miniaka''...profesjonalnie
alez niektorzy by sie zdziwili
piekarz; jesli bedziesz mial okazje i kase, to zrob miniaka tam gdzie dostaniesz gwarancje dobrej roboty.
alez niektorzy by sie zdziwili
piekarz; jesli bedziesz mial okazje i kase, to zrob miniaka tam gdzie dostaniesz gwarancje dobrej roboty.
- se7ven
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Mini, Triumph Dolomite Sprint, Triumph TR7
Dawaj śmiało, nie bój się
wszystko w swoim czasie Piotrze; przygotuję odpowiednio udokumentowaną prezentację, choć w taki sposób dam upust swej złości, choć jak podejrzewam nie spotka się to z dobrym przyjęciem.
a tak na marginesie, każdy kto w ostatnim czasie podjął pracę np. w Holandii i troszkę zdążył się rozejrzeć, nie mógł nie dostrzec jak bardzo ceny czy koszty robocizny nieprawdopodobnie sie zbliżyły.
te 'zainteresowanie' Holendrów restauracją czy odbudową miniaków w Polsce wynika z nieznajomości polskich realiów i proszę mi wierzyć, można je włożyć między bajki.
rozumiem dylematy Piekarza; zrobi jak będzie uważał, życzmy mu powodzenia.
a tak na marginesie, każdy kto w ostatnim czasie podjął pracę np. w Holandii i troszkę zdążył się rozejrzeć, nie mógł nie dostrzec jak bardzo ceny czy koszty robocizny nieprawdopodobnie sie zbliżyły.
te 'zainteresowanie' Holendrów restauracją czy odbudową miniaków w Polsce wynika z nieznajomości polskich realiów i proszę mi wierzyć, można je włożyć między bajki.
rozumiem dylematy Piekarza; zrobi jak będzie uważał, życzmy mu powodzenia.
- piekarz
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
W końcu poukładałem zdjęcia z całego procesu remontu miniaczka. Wszystko jest tu pod tym linkiem. Mam nadzieję, że w miarę wszystko zostało zrobione poprawnie. Jedyne co zostało to porządnie uszczelnić przednią szybę i drzwi bo cieknie troszkę. Dlatego nie ma jeszcze dywaników i jakiegokolwiek wygłuszenia. Brakuje tylko trochę czasu i części, ale na to czas po świętach. Teraz miniak odpoczywa w ciepłym miejscu Pozdrawiam.
P.S. A oto obiecany link:
http://picasaweb.google.pl/piekarski.t
P.S. A oto obiecany link:
http://picasaweb.google.pl/piekarski.t
- piekarz
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Uuuu dawno tu nic nie było....
Słuchajcie koledzy/koleżanki, czy ma ktoś z Was na zbyciu przełącznika kierunkowskazów do miniaka? Podkreślam, że chodzi o wersję MK3, gdzie jest tylko jedna "wajcha" (kierunkowskazy, długie i klakson). Niestety przez własną głupotę połamałem sobie "kierunki" w miejscach zaznaczonych na zdjęciu, tzn jedno złamanie jest pod tym kabelkiem, głębiej, generalnie teraz kierunki wiszą na kablu od klaksonu... Skleić jakoś tego też nie mogę. Poratujcie
Słuchajcie koledzy/koleżanki, czy ma ktoś z Was na zbyciu przełącznika kierunkowskazów do miniaka? Podkreślam, że chodzi o wersję MK3, gdzie jest tylko jedna "wajcha" (kierunkowskazy, długie i klakson). Niestety przez własną głupotę połamałem sobie "kierunki" w miejscach zaznaczonych na zdjęciu, tzn jedno złamanie jest pod tym kabelkiem, głębiej, generalnie teraz kierunki wiszą na kablu od klaksonu... Skleić jakoś tego też nie mogę. Poratujcie
- Załączniki
-
- indicator-800.jpg (41.37 KiB) Przejrzano 1797 razy
- piekarz
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
To nie jest istotne Jak możesz pomóc to będę wdzięczny Ale coś czuję że nie bardzo. Kurde ciężko coś takiego dostać a na minisparesach kosztuje 60 funciaków! Cóż, jak się szybko nie znajdzie to trzeba będzie kupić jeszcze przed IMMem, albo pojechać z lekko rozwalonym i może ktoś będzie miał do sprzedania tam na miejscu...
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
- Kontakt:
spróbuj na jebaju nikt się nie odezwał a i ja mam podobny problem... tylko mnie nie pili aż tak bardzo
nikt nie mówił że będzie łatwo
ej a nie próbowałeś jednak skleić? jak to oglądaliśmy to wyglądało jak by dało rade
Ano ja Ci nie pomogę niestety. Na Twoim miejscu spróbowałbym jakoś prowizorycznie to poskładać co by jako tako kierunki działały i później na IMMie poszukał, tam chyba będą największe szanse na znalezienie tegoż fanta.
Ktoś kiedyś mówił, że kierunki od starej Skody pasują jako zamiennik (to był chyba pan Andrzej z przymorza) tylko nie wiem czy nadadzą się w Twoim przypadku.
Ktoś kiedyś mówił, że kierunki od starej Skody pasują jako zamiennik (to był chyba pan Andrzej z przymorza) tylko nie wiem czy nadadzą się w Twoim przypadku.
- piekarz
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Chłopaki, uruchomiłem swoje źródło w Holandii i zaraz zabieram się za jebaja. Jeśli chodzi o klejenie to próbowałem kilkukrotnie ale raczej bez skutku. Ogólnie to da się jeździć. Minusy to brak długich i jeśli chcę wrzucić kierunkowskaz to muszę najpierw trafić wajchą w mocowanie i potem przełączyć Ogólnie da radę nawet z tym dojechać na IMM'a. Ale jak gadałem z Rogalem to on się zastanawia czy na IMM'a przyjadą sklepy i ludzie ze swoim "złomem", bo przecież Szwajcaria nie jest w Unii i mogą się obawiać cła... Ktoś wie jak będzie w tym temacie?