Problem z nagrzewnica i hamulcami

Wszystko o klasycznych Mini.

Moderator: flapjck1

Filip

Problem z nagrzewnica i hamulcami

Post autor: Filip »

Witam wszystkich na forum.Mam problem z ogrzewaniem.jeżdżę chwile autem woda już jest ciepła włączam nagrzewnice daje trochę ciepłem zaraz mniej potem zimnym potem trochę ciepłym i tak jakoś dziwnie grzeje co może być przyczyną?\
Druga sprawa Hamulce, piszczą mi z przodu klocki od niedawna co zrobić wymiana?i przy hamowaniu ściąga mi go na prawo cały czas nawet po ustawieniu zbieżności ,co może być przyczyną?
Rych

Re: Problem z nagrzewnica i hamulcami

Post autor: Rych »

Sprawdź ile masz płynu w chłodnicy, bo jak za mało, to grzać nie będzie. Albo będzie grzać "dziwnie". :roll:
A kiedy klocki wymieniałeś? Z powodu piszczących klocków i ściągania przy hamowaniu ustawiałeś zbieżność? :shock:
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

jak skoszony drazek reakcyjny to zbieznosc nie wystarczy
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Awatar użytkownika
rogal
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto: 6 x MINI
Kontakt:

Post autor: rogal »

ściąganie w prawo przy hamowaniu to wina niedziałającego dobrze lewego zacisku hamulcowego.
Co do ogrewania, to może być układ zapowietrzony, ew nagrzewnica zapchana .
pozdrawiam
Rogal

tel. 695 455 231
---------------------------
Wszystko dla Mini .
http://www.englishcars.pl
mipe

Post autor: mipe »

ja z nagrzewnicą miałem tak, że przez parę sekund leciało ciepłe powietrze i za chwilę już tylko letnie. Po zgaszeniu silnika i ponownym uruchomieniu sytuacja się powtarzała. Nic nie dało odpowietrzanie, a to z prostej przyczyny (wykrytej przez Monsterka), bo okazało się, że mam źle założony termostat. Tak więc do sprawdzenia może być i to.
ODPOWIEDZ