Cześć, proszę o poradę - co może być do sprawdzenia/wymiany?
MINI One 1.6i MK1: na wolnych obrotach widać na obrotomierzu i słychać spod maski delikatne falowanie obrotów. Miniak zbiera się dobrze, ale też czasem da się odczuć lekko nierówne przyspieszenie. Auto było niedawno na przeglądzie, nie zgłasza żadnych błędów z komputera, w ogóle stan bardzo dobry po niezbędnych wymianach.
Jakieś pomysły/sugestie?
Nie ma żadnego dyskomfortu, po prostu nawykłem do idealnie równego brzmienia silnika i stabilnej wskazówki obrotomierza, i zastanawiam się, czy nie jest to być wstęp do jakiejś poważniejszej usterki.
Z góry dzięki za pomoc.
Falujace obroty MINI One 1.6.
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Re: Falujace obroty MINI One 1.6.
możliwe że masz zabrudzony przepływomierz. nie zawsze wyskakuje przy tym błąd a takie objawy na to wskazują.
pozdrawiam
pozdrawiam
- bob.dsk
- Wiarus
- Posiadane auto: A45 AMG
Możesz sprawdzić regulator ciśnienia paliwa.
Mam to samo.
Udalo sie rozwiazac sprawe ?
Zastanawiam sie nad podmiana kabli wysokiego napiecia.
Wczoraj w nocy zraszalem na nie wode ale nic nie iskrzy. Jak grzebalem pod maska kilka dni temu to mnie kopnal prad...
Udalo sie rozwiazac sprawe ?
Zastanawiam sie nad podmiana kabli wysokiego napiecia.
Wczoraj w nocy zraszalem na nie wode ale nic nie iskrzy. Jak grzebalem pod maska kilka dni temu to mnie kopnal prad...
Po zmianie kabli wszystko jest ok. Jak zdjalem to wyszlo ze jeden z nich jest pokryty rdza. Dokladnie przez ten sam gar gdzie byl wadliwy kabel wysokiego napiecia remontowany byl silnik (wypalilo sie gniazdo zaworowe). Warto je zmieniac od czasu do czasu.