noj pisze:Alexander inna sprawa /cofając się do Twojego pierwszego postu/, ze napewno nie założyłbym EBC + CL. Dotyczy to obydwu z tych elementów razem jak i kazdego z osobna /w przypadku CL nie założyłbym na ulice, EBC nigdy/.
Myślę, że na ulice spoko jest: Brembo lub ATE /tarcze/ + Ferodo DS2500 /klocki/. U mnie
siedzi aktualnie OEM czyli ATE i hamulca brakuje /przy zaciskach z "S"/. Prawdopodobnie w Works'ie nie czułbym tego dyskomfortu i taki set /z DS2500/ bym obstawiał.
W Subaru jezdze nawet na Ferodo Premier i "steet'owo" działa bez stresu a i krótką upalankę można zaliczyć. Fakt, ze tarcza ma 350x34mm a waga auta podobna do "S' ki.
ATE PowerDisc mi się pogięły po Poznaniu i biją teraz "irytująco" do tego mam klocki Green Stuff i tak jak kiedyś napisałeś miałeś racje, że będę narzekał na ten zestaw... nie wydala...
Teraz pójdę w to co zamontował Gh0ly czyli Brembo Oro i DS2500 (albo Yellow Stuff ewentualnie).... Noj poleciłbyś coś takiego?
Adam, chill, komentarze nadal uważam, że były na miejscu. Po co płacić 8.000PLN nawet jak się tyle ma... nie lepiej mniej za coś lepszego zapłacić? czy się myle i skoro ma się JCW to trzeba za wszystko płacić worek pieniędzy? Wracamy teraz do kwestii gwarancji która bardzo zawęża pole wyboru a czego nie braliśmy pod uwagę od początku...