wydech
Re: wydech
nie kupuj ultera...to chłam, wiem co mówię...dźwięk niefajny, nie mówiąc już o jakimkolwiek wpływie na moc...ulter nie przeprowadza testów na hamowni, więc sam nie wie czy moc spada, czy się podnosi (wiadomo, że z końcowego tłumika, to i tak prawie zerowy przyrost, ale jednak) - dobra rada, zainwestuj w coś porządnego, supersprinta chociażby 

tłumik Końcowy
Witam ponownie, właśnie wróciłam od ,,magika" od tłumików, tłumik został wymieniony na nowy, przystosowany nowy z hondy plus większa końcówka firmy Montii, puszka pomalowana na czarno. Niedługo wrzucę zdjęcia, pozdrawiam Joanna
- gisioo
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Hej
Znalazlem przyczyne drgan mojego mini. Mianowicie srodkowa blacha z poduszkami podczymujaca wydech dotykala rury wydechowej i przenosila drgania,wystarczylo podgiac i wszystko gra

Znalazlem przyczyne drgan mojego mini. Mianowicie srodkowa blacha z poduszkami podczymujaca wydech dotykala rury wydechowej i przenosila drgania,wystarczylo podgiac i wszystko gra

- zimonK
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: R56 Cooper S 13'
U mnie był ten sam problem i rzeczywiście po odgięciu blachy, wszystko wróciło do normy 

Szymon
- gisioo
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
A jaki masz wydech
Bo ja wymienilem na miltek i zaczely sie drgania
Jak mialem orginal wszystko bylo ok. Teraz juz sie unormowalo i wrarzenia z jazdy niezapomniane 

- Sadam
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
walker i bosal są porównywalnej jakości także bym nie przepłacał, chyba że jest różnica w konstrukcji (np. jedno to sam tłumik drugie z rurą idącą do przodu), ale wątpie
MTS nie znam
MTS nie znam
www.minicentrum.pl - Sklep internetowy
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas

poszukałem trochę o MTS:
Na swojej stronie chwalą się, że są lepsi od konkurencji. Ale to zapewne marketingowy bulszit.
Na innych forach (fiata
) znalazłem opinie, że ponoć MTS robi tłumiki z lepszej stali, choć trudno powiedzieć co to oznacza (btw: dla fiatów MTS to wyższa półka cenowa).
Chyba zaryzykuje i kupię MTS, tym bardziej, że sprzedawca daje niezły rabat. Najwyżej się rozleci i będzie nauka dla potomnych :]
Na swojej stronie chwalą się, że są lepsi od konkurencji. Ale to zapewne marketingowy bulszit.
Na innych forach (fiata

Chyba zaryzykuje i kupię MTS, tym bardziej, że sprzedawca daje niezły rabat. Najwyżej się rozleci i będzie nauka dla potomnych :]
Mam zamontowanego MTSa już kilka miechów i nie widzę większej różnicy między nim, a starym skorodowanym oryginałem 
Może tylko gdy wyłączam silnik, to jakoś tak dziwnie przez momencik 'pocharczy'
Generalnie działa

Może tylko gdy wyłączam silnik, to jakoś tak dziwnie przez momencik 'pocharczy'

Generalnie działa

Kupiłem ten MTS i jest ok.
Jedyny feler taki, że przy montażu pod obejmą została naklejka producenta i teraz trochę śmierdzi.
Gdyby ktoś potrzebował to namiary na sprzedawcę:
allegro: recco invenstment
mail: recco.investment@gmail.com
Razem z dostawą zapłaciłem 415 pln, więc wręcz śmiesznie tanio.
Przy zakupie poza allegro jest 10% rabatu (na życzenie dają fakturę pro forma, więc nie ma obaw).
btw: dzień po wymianie tłumika zaczęło padać wspomaganie, pompa do wymiany. i po co mi to było?
Jedyny feler taki, że przy montażu pod obejmą została naklejka producenta i teraz trochę śmierdzi.
Przy zakupie poza allegro jest 10% rabatu (na życzenie dają fakturę pro forma, więc nie ma obaw).
btw: dzień po wymianie tłumika zaczęło padać wspomaganie, pompa do wymiany. i po co mi to było?
Trapi mnie ciągle problem z kolektorem wydechowym albo jego złączką elastyczną.
Przy dodawaniu gazu czy to na postoju czy podczas jazdy słychać tak jak by ta złączka elastyczna była do kitu. Słychać cykanie z tamtych okolic i koniec.
Wymieniłem więc pierw tą złączkę elastyczna na nową... jednak ku mojemu zdziwieniu nic to nie dało
Pomyślałem że może być coś nie tak z kolektorem... kupiłem używkę na allegro razem z tą złączką (jeszcze w oryginale) założyłem to właśnie przed kilkunastoma minutami no i nadal to samo! Cholera mnie już bierze.
Czy ktoś ma pomysł co w końcu może być grane? Albo ktoś już spotkał się z tym problemem i wie jak to usunąć?
P.S Katalizatory są w bardzo dobrym stanie.
Przy dodawaniu gazu czy to na postoju czy podczas jazdy słychać tak jak by ta złączka elastyczna była do kitu. Słychać cykanie z tamtych okolic i koniec.
Wymieniłem więc pierw tą złączkę elastyczna na nową... jednak ku mojemu zdziwieniu nic to nie dało

Pomyślałem że może być coś nie tak z kolektorem... kupiłem używkę na allegro razem z tą złączką (jeszcze w oryginale) założyłem to właśnie przed kilkunastoma minutami no i nadal to samo! Cholera mnie już bierze.
Czy ktoś ma pomysł co w końcu może być grane? Albo ktoś już spotkał się z tym problemem i wie jak to usunąć?
P.S Katalizatory są w bardzo dobrym stanie.
- zimonK
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: R56 Cooper S 13'
No ale to tłumik ma coś do pompy wspomagania?szlassa pisze:Kupiłem ten MTS i jest ok.
Szymon
Czy wydech Worksa jest dużo lepszy od seryjnego z S-ki? czy zmiana dotyczy jedynie dźwięku?
-
- Wiarus
- Posiadane auto:
odgrzewamy temacik
szukam tlumika w poznaniu
dzwonilem do Kalińskiego i tam mi powiedzieli ze maja na stanie 1puszkowego waltera za bodajze 680zl i w razie gdybym chcial to mi zamowia dwupuszkowego
a genrealnie zeby przyjechac to zobaczymy na miejscu czy trzeba calosc wymienic czy tylko czesc (bo ponoc walter teraz do mini tez robi dwuczesciowe)
(wymiana 30zl na miejscu)
i teraz pytania:
1. czy walter to dobry wybor?
2. czy ta cena nie jest wysoka? (gdzies w tym watku widzialem cene waltera na poziomie 530 zl
3. czy roznica miedzy 1 pucha a 2 jest duza (i czy tylko w glosnosci)? jesli juz ma byc glosniej to niech to bedzie chociaz sensowny dzwiek
ew. w razie gdyby odpowiedz na 1 pytanie brzmiala NIE, a na drugie TAK, czy mozecie polecic jakis punkt w poznaniu i okolicach zajmujacy sie rzetelnie tematem
szukam tlumika w poznaniu
dzwonilem do Kalińskiego i tam mi powiedzieli ze maja na stanie 1puszkowego waltera za bodajze 680zl i w razie gdybym chcial to mi zamowia dwupuszkowego
a genrealnie zeby przyjechac to zobaczymy na miejscu czy trzeba calosc wymienic czy tylko czesc (bo ponoc walter teraz do mini tez robi dwuczesciowe)
(wymiana 30zl na miejscu)
i teraz pytania:
1. czy walter to dobry wybor?
2. czy ta cena nie jest wysoka? (gdzies w tym watku widzialem cene waltera na poziomie 530 zl
3. czy roznica miedzy 1 pucha a 2 jest duza (i czy tylko w glosnosci)? jesli juz ma byc glosniej to niech to bedzie chociaz sensowny dzwiek
ew. w razie gdyby odpowiedz na 1 pytanie brzmiala NIE, a na drugie TAK, czy mozecie polecic jakis punkt w poznaniu i okolicach zajmujacy sie rzetelnie tematem
There's two muffins sitting side by side in a muffin tin in the oven. One muffin says to the other, "Boy, it's hot in here!", and the other one says, "Holy Crap! A talking muffin!".