czy warto?
Moderator: flapjck1
czy warto?
Witam
mam możliwość kupienia mini 1000 (1990rok) za 2-3tys zł. samochód jest ładny czany skoa w srodku ale jest do zrobienia blacha (chyba cała do remontu) no i wiadfomo obsługa silnika. Pytanie czy warto za te pieniądze kupować? Ile może wynieść koszt robienia wyprawek (oczywiście poł auta w rdzy) chodz z daleka wylada super. I jeszcze pytanie jak jest z dostępnościa częsci do tego aita i ich cenami? i czy wogole części pasują od jakichś innych aut?
Pozdrawiam
mam możliwość kupienia mini 1000 (1990rok) za 2-3tys zł. samochód jest ładny czany skoa w srodku ale jest do zrobienia blacha (chyba cała do remontu) no i wiadfomo obsługa silnika. Pytanie czy warto za te pieniądze kupować? Ile może wynieść koszt robienia wyprawek (oczywiście poł auta w rdzy) chodz z daleka wylada super. I jeszcze pytanie jak jest z dostępnościa częsci do tego aita i ich cenami? i czy wogole części pasują od jakichś innych aut?
Pozdrawiam
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Re: czy warto?
czesci są łatwo dostepne i to od wielu dostawców i jakości do wyboru w zależności od zasobności portfela (oryginały, zamienniki)...
a remont z kupy rdzy do sprawnego auta to z kilkanaście tysi...pod warunkiem ze znajdziesz blacharza który bedzie chciał sie w to bawić... od razu odradzam zakłady blacharskie z dużymi szyldami - te nie bedą zainteresowane albo rzucą cene zaporową
a remont z kupy rdzy do sprawnego auta to z kilkanaście tysi...pod warunkiem ze znajdziesz blacharza który bedzie chciał sie w to bawić... od razu odradzam zakłady blacharskie z dużymi szyldami - te nie bedą zainteresowane albo rzucą cene zaporową
a "real mini" is definitely not big, plastic and german
no kilkanaście troce mnie odstrasza.... nie mam aż tyle... aczkolwwiek pokusa posiadania takiego mini jest nieodparta.... nie wiem co robic....
- Sadam
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
odpuścić sobie
za 2-3k warto kupić auto do remontu jeśli jest kompletne, ale skoro kwota remontu Cię odstrasza to sobie podaruj, bo można to zrobić taniej na chwilę, ale na chwilę to żadna robota, a solidnie to niestety kosztuje
masz gdzieś zdjęcia auta?
za 2-3k warto kupić auto do remontu jeśli jest kompletne, ale skoro kwota remontu Cię odstrasza to sobie podaruj, bo można to zrobić taniej na chwilę, ale na chwilę to żadna robota, a solidnie to niestety kosztuje
masz gdzieś zdjęcia auta?
www.minicentrum.pl - Sklep internetowy
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas
jutro albo po jutrze zrobie zdjecia i wrzuce zebyś mogl zobaczyc
- Konrad K_2
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
blachy na gruby remont to z 4 tys do tego cena robocizny i innych materiałów , lepiej obejzec giełde i chyba widziałem jakiegos za 13
jesli chcesz mogę z Tobą podjechać zerknąć, zobaczyć co i jak i opowiedziec co i ile kosztuje
Czasem na drodze spotykam prawdziwych szaleńców...
Pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi...
Czasem naprawdę ciężko ich wyprzedzić...
Pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi...
Czasem naprawdę ciężko ich wyprzedzić...
- Gibki Staruszek
- Maniak
- Posiadane auto: mini 1000 ooooolala !!!
zawsze warto ! nie przeliczajcie wszystkiego na kasę ! a to,że remont będzie trwał kilka lat ... co tam ...
ps. mini kupujemy sercem bo rozum karze kupić vw /kombi / w dieslu
- Sadam
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Gibki Staruszek pisze:zawsze warto ! nie przeliczajcie wszystkiego na kasę ! a to,że remont będzie trwał kilka lat ... co tam ...
ja osobiście wolę, żeby potencjalny kupujący miał świadomość co robi, bo z tym, żeby auto kupić wstawić do pierwszego lepszego warsztatu i odebrać zrobione/zje...ne to nie ma problemu
problem jest potem, jak kasę się wyda, auto przez chwilę wygląda zaraz się znowu sypie a jeszcze potem ktoś to musi poprawiać, pół biedy jak poprawiający ma pojęcie, ale jeśli nie to takie auto ląduje zapomniane, albo sprzedane i zaś ktoś inny się martwi, a wiesz mi artystów nam nie brakuje w tym kraju (zresztą za granicą też nie)
w ciągu roku widuje kilka auta po remontach mniejszych i większych, droższych i tańszych i czasem się włos na głowie jeży, nie mówiąc o tym jakie pięniądze ktoś za takie auto zapłacił
- Gibki Staruszek
- Maniak
- Posiadane auto: mini 1000 ooooolala !!!
Wyobrażam sobie te kwiatki u Ciebie Adam ...
ja uważam ,że mini jest dla osób umiejących coś naprawiać lub mających sporo kasy...
inaczej posiadanie go boli ...
ja uważam ,że mini jest dla osób umiejących coś naprawiać lub mających sporo kasy...
inaczej posiadanie go boli ...
- Sadam
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
nie wyobrażasz, bo ja staję w osłupieniu od czasu do czasu
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
mnie ostatnio zaskoczylo ze w mini da sie regulowac geometrie przednich kol bez zestawu do regulacji
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- profesorr
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
flapjck1 pisze:mnie ostatnio zaskoczylo ze w mini da sie regulowac geometrie przednich kol bez zestawu do regulacji
możesz to rozwinąć.?
660675798 /004915210893190
KBR
KRAINA BARDZO RADOSNA
KBR
KRAINA BARDZO RADOSNA
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
musialbym zrobic zdjecia - brak slow
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- Konrad K_2
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt: