Trzęsienie się kierownicy przy hamowaniu

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

RatinaZ

Re: Trzęsienie się kierownicy przy hamowaniu

Post autor: RatinaZ »

Posłuchaj chłopaków...Kup na allegro albo w tym
http://www.sklepmoto.pl/k...63&kat_rodzaj=2

dobre tarcze i klocki ( 22mm i koniecznie wentylowane szczególnie jak masz eSkę, CHYBA,ŻE PANOWIE DORADZAJĄ 28MM)...pojedź do warsztatu na samą wymiankę i zobaczysz ze napewno źle na tym nie wyjdziesz...Na dole jest moj temat o klockach i terczach do Mini Coopera bo u mnie przyszedł czas na wymianę...Kilka firm tam jest wymienionych przez chłopakow...
Ciekawa jestem jak podasz konkretny zestaw tarcz np ATE i klocków jakis sensownych to ile Ci ten Konstancin zawoła
alicjag3
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Post autor: alicjag3 »

Ja miałam na myśli serwis P. Zarzyckiego
Awatar użytkownika
pididi
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto: Clubman JCW LCI

Post autor: pididi »

RatinaZ pisze:Posłuchaj chłopaków...Kup na allegro albo w tym

dobre tarcze i klocki ( 22mm i koniecznie wentylowane szczególnie jak masz eSkę, CHYBA,ŻE PANOWIE DORADZAJĄ 28MM)...pojedź do warsztatu na samą wymiankę i zobaczysz ze napewno źle na tym nie wyjdziesz...Na dole jest moj temat o klockach i terczach do Mini Coopera bo u mnie przyszedł czas na wymianę...Kilka firm tam jest wymienionych przez chłopakow...
Ciekawa jestem jak podasz konkretny zestaw tarcz np ATE i klocków jakis sensownych to ile Ci ten Konstancin zawoła

Tylko dodam, że to nie jest kwestia wyboru 22 vs 28mm czy wentylowana/niewentylowana - to wszystko uzależnione jest od wersji/modelu (np wspomniana przez Ciebie tarcza 319x28 pasuje tylko do R56 JCW z hamulcami Brembo).

Nie wiem dlaczego nikt nie zapytał z którego roku jest MCS autorki (albo ja nie widzę nigdzie tej informacji...) - jest to ważna kwestia, bo jeśli to nowy model 2007+ to ma większe tarcze 294mm i inne klocki...

Jeśli to 1 gen, do roku 2006, to do MCSa autorki pasuje taki sam zestaw jak ten, który wkleiłem w Twoim wątku:
Klocki przód - FDB1499 188 zł/kpl
Klocki tył - FDB1676 113 zł/kpl
Tarcze przód - 24.0122-0204.1 167 zł x2
Tarcze tył - 24.0110-0271.1 126zł x2
static
RatinaZ

pididi pisze:
RatinaZ pisze:Posłuchaj chłopaków...Kup na allegro albo w tym

Tylko dodam, że to nie jest kwestia wyboru 22 vs 28mm czy wentylowana/niewentylowana - to wszystko uzależnione jest od wersji/modelu (np wspomniana przez Ciebie tarcza 319x28 pasuje tylko do R56 JCW z hamulcami Brembo).

Nie wiem dlaczego nikt nie zapytał z którego roku jest MCS autorki (albo ja nie widzę nigdzie tej informacji...) - jest to ważna kwestia, bo jeśli to nowy model 2007+ to ma większe tarcze 294mm i inne klocki...

Jeśli to 1 gen, do roku 2006, to do MCSa autorki pasuje taki sam zestaw jak ten, który wkleiłem w Twoim wątku:
Klocki przód - FDB1499 188 zł/kpl
Klocki tył - FDB1676 113 zł/kpl
Tarcze przód - 24.0122-0204.1 167 zł x2
Tarcze tył - 24.0110-0271.1 126zł x2

Tarcze przód:

http://motoallegro.pl/ate-tarcze-przod- ... 29713.html
(troszke taniej)

tarcze tył:
http://motoallegro.pl/tarcze-tyl-ate-mi ... 11086.html
(też troszke taniej)

Klocki Ferodo na allegro są droższe:
http://motoallegro.pl/listing.php/searc ... gory=18837
szlassa

Post autor: szlassa »

flapjck1 pisze:ale ktory serwis? bo sa dwa miejsca

piotrek zarzycki i mila serwis

A co to mila serwis?

Jest jeszcze BMW Pawłowski w Łomiankach.
Z wymianę przednich tarcz (bosch), klocków i czujnik zapłaciłem 900 zeta.
Serwis spoko, choć z tego co tu czytam to wychodzi, ze przepłaciłem ;)
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

szlassa pisze:A co to mila serwis?

;)

servicemile na ulicy borowej dokladnie
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
gh0ly

Post autor: gh0ly »

Tomson motorsport - ja tam serwisuje swojego miniaczka :)

ludzie jak was stac na MCS'a a nie stac was na hamulce to wspolczuje... to nie jest czesty wydatek i zainwestujcie raz kilka zl wiecej a napewno wam to sie oplaci.. w koncu tu chodzi o bezpieczenstwo...
Awatar użytkownika
pididi
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto: Clubman JCW LCI

Post autor: pididi »

Mógłbyś współczuć, gdyby ktoś chciał kupić tarcze/klocki JC-Auto, ale rozmowa toczy się o zestawie ATE/Ferodo, nieco droższym niż Brembo, więc nie wiem o co Ci chodzi?
static
RatinaZ

gh0ly pisze:Tomson motorsport - ja tam serwisuje swojego miniaczka :)

ludzie jak was stac na MCS'a a nie stac was na hamulce to wspolczuje... to nie jest czesty wydatek i zainwestujcie raz kilka zl wiecej a napewno wam to sie oplaci.. w koncu tu chodzi o bezpieczenstwo...

To co wkleiłeś to drogi warsztat....Bezpieczeństwo nie zawsze idzie w parze z wydanymi pieniędzmi bo jak pojedziesz do partacza to Ci rozbebeszy auto niezależnie od tego ile załaciłeś.(mojej kumpeli w ASO porysowali auto kluczem-niby przez przypadek i chcieli jej lakierować 2 miesięczny samochód :lol: )
A wolę z 200zł oszczedzić na częśicach jak mogę (szukając poprostu i porównując ceny w różnych sklepach) bo te 200zł to kolejna pierdółka jaką można Miniaczowi kupić (np kolorowe nakładki na lusterka i sobie na lato zmienić :mrgreen: )
Ale jak lubisz wywalać kase w błoto to Twoja sprawa...w końcu mamy kapitalizm...
zoy
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: zoy »

RatinaZ pisze:A wolę z 200zł oszczedzić na częśicach jak mogę (szukając poprostu i porównując ceny w różnych sklepach) bo te 200zł to kolejna pierdółka jaką można Miniaczowi kupić (np kolorowe nakładki na lusterka i sobie na lato zmienić :mrgreen: )
Ale jak lubisz wywalać kase w błoto to Twoja sprawa...w końcu mamy kapitalizm...

Chyba demokrację i wolność wyboru facepalm, jeśli sugerujesz się cena to wybierz to co najtańsze ale nowe.
Ps. A czy przypadkiem felgi nie są krzywe ? Bo Oem tarcze trodno pogiac, chyba ze po torze zaparkowalas w kałuży .
FLUSHSTYLE PL- FORM OVER FUNCTION
HELLAFAIL, HELLAFLUSH, PADDIFLUSH, SLAMMED, STANCE
RatinaZ

Wiesz co Zoy chyba się nie rozumiemy...Ja mówię o tym,że te same części kupione w różnych miejscach mogą mieć różne ceny...W tym konkretnym przypadku wybrałam np tarcze ATE za którę płacę:
Przód: Tarcze 22mm wentylowane. (cena 280zł - komplet)
Tył :10mm wentylowane.(cena 204 zł- komplet)

Jak pytałam np w Intercarsie to bez żadnych zniżek sam przód wychodzi ok 400zł.
Logicznym jest,ze człowiek woli płacić za to samo mniej...
I o tym miedzy innymi toczyła się rozmowa....
ODPOWIEDZ