zablokowana szyba
zablokowana szyba
Witam zablokowala mi sie szyba w samochodzie. Tzn nie da sie jej opuscic i nawet jak sie drzwi otwieraja to sie nie opuszcza. Czy ktos mial podobny problem??Mini cooper 2002r.
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
Re: zablokowana szyba
sprawdz bezpieczniki
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MCS R56
OPCJA FORUM: Szukaj...temat był już kilkakrotnie poruszany...krzysiek160311 pisze:Witam zablokowala mi sie szyba w samochodzie. Tzn nie da sie jej opuscic i nawet jak sie drzwi otwieraja to sie nie opuszcza. Czy ktos mial podobny problem??Mini cooper 2002r.
BORLA Stainless Steel Cat-Back™System,M7 direct Flow Intercooler (DFIC2),M7 DFIC exit Scoop,M7 15% supercharger Pulley,ALTA intake System Cold Air,JCW front Strut brace,CUSCO rear Strut brace,EBC Brakes,ORCIARI bonnet vents scoops.
______
Saluti
______
Saluti
wogole nic.nie wiem czy sie cos naprawilo bo jestem na delegacji i nie mam jak zobaczyc
...może na kolacji w delegacji?krzysiek160311 pisze:wogole nic.nie wiem czy sie cos naprawilo bo jestem na delegacji i nie mam jak zobaczyc
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MCS R56
...w moim mini od 27.07 do 03.08.2011 szyba od strony kierowcy nie opuszczała się [lało codziennie obficie do przedwczoraj]...od dziś działa...n i e n a p r a w i a n a - 'sama' się naprawiła - bestia!DZAKO pisze:nic nie rób samo sie naprawia( u mnie taj zawsze jest!)
BORLA Stainless Steel Cat-Back™System,M7 direct Flow Intercooler (DFIC2),M7 DFIC exit Scoop,M7 15% supercharger Pulley,ALTA intake System Cold Air,JCW front Strut brace,CUSCO rear Strut brace,EBC Brakes,ORCIARI bonnet vents scoops.
______
Saluti
______
Saluti
- bob.dsk
- Wiarus
- Posiadane auto: A45 AMG
Tez miałem identyczną akcje. Wsiadam do samochodu a tu szyba nic... Wstaje kolejnego dnia i działa pare dni pozniej ta sama akcja od strony pasazera ! Jak pisał 137jastr BESTIA JEDNA!
ja mam pytanko z tej samej beczki mianowicie kto wie który bezpiecznik odpowiada właśnie za uchylanie szyby przy otwieraniu drzwi i za co on jeszcze odpowiada??? Szukałem jakiegoś schematu bezpieczników czy coś takiego ale nie mogę nic znaleźć.
Już wiem który pierwsza pozycja w drugim rzędzie, bezpiecznik już wyciągnięty i szybki przyciemnione
Już wiem który pierwsza pozycja w drugim rzędzie, bezpiecznik już wyciągnięty i szybki przyciemnione
Witam. Dołącze się do tematu bo tez od 2 tygodni mam problem w Mini z 2005r - szyba z lewej strony nie reaguje ani przy próbie opuszczenia przełącznikiem ani przy zamykaniu/otwieraniu drzwi. Bezpieczniki sprawdziłem - śą OK. Rozebrałem drzwi i po wypięciu kostki jest prąd na niej, prowadnice i linki wydają się OK. Zatem silnik padł. Mam pytanie, może ktoś naprawiał ten silniczek i może doradzi czy się wogóle da się to naprawić. Inaczej pozostaje kupić cały mechanizm z silnikiem (w Aso mówia, że samego silnika się nie da dokupić).
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto: audi 80 , mini r50
Od strony pasażera szyba przestała reagować nagle,słychać tylko tykniecie w przekaźniku jak chce opuścić szybę.
Bezpieczniki ok ,jakiś czas temu z tej samej strony był chwilowy problem z domykaniem szyby,ale szyba opuszczała się i zamykała,teraz nastała cisza
Będe wdzięczny za podpowiedzi bo z Mini nie miałem nigdy styczności ,auto mam od niedawna
Bezpieczniki ok ,jakiś czas temu z tej samej strony był chwilowy problem z domykaniem szyby,ale szyba opuszczała się i zamykała,teraz nastała cisza
Będe wdzięczny za podpowiedzi bo z Mini nie miałem nigdy styczności ,auto mam od niedawna
- satyr88
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MCS R53
- Kontakt:
miałem ten sam problem, szyba przestała reagować, sprawdziłem bezpieczniki, wyczyściłem styki wszystko było ok a szyba nadal nie działała... jest na to śmieszny ale skuteczny patent.. trzeba uderzyć w drzwi z pięści pomiędzy głośnikiem a klamką drzwi. To działa! szyba się odblokowała i do dziś mi działa bez zarzutu. na youtubie są filmiki, na którym pokazują w którym miejscu trzeba uderzyć
- kali
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto: Mini Cooper I
U mnie metoda pięścią czasami zadziałała, czasami nie. W każdym razie tłuczenie swojego samochodu na parkingu zaczęło mi się wydawać idiotyczne :p
Kilkukrotnie udało mi się uruchomić szybę poprzez dłuższe przytrzymanie przełącznika w górę, a następnie energicznie w dół. Czasami ruszyło przy pierwszej próbie (nie licząc prób zwykłego otwarcia szyby, którego nie dawały rezultatu), czasami dopiero przy piątej. W każdym razie nawet jak nie pomagała pięść, tak jak dziś, po czterech próbach zabawy włącznikiem w końcu szyba ruszyła w dół.
Kilkukrotnie udało mi się uruchomić szybę poprzez dłuższe przytrzymanie przełącznika w górę, a następnie energicznie w dół. Czasami ruszyło przy pierwszej próbie (nie licząc prób zwykłego otwarcia szyby, którego nie dawały rezultatu), czasami dopiero przy piątej. W każdym razie nawet jak nie pomagała pięść, tak jak dziś, po czterech próbach zabawy włącznikiem w końcu szyba ruszyła w dół.