szum/świst powietrza
szum/świst powietrza
Szanowne koleżanki i koledzy
W moim mini s (2005r) po naprawie maski i zderzaka w serwisie autoryzowanym w Katowicach pojawił się upierdliwy świst powietrza od 80 km/h wzwyż;
jeżdżę z tym już ok roku i trudno mi teraz reklamować jakość naprawy;
w związku z powyższym mam pytanie czy miniak nie ma jakiegoś newralgicznego miejsca gdzie taki świst może się pojawiać; tak na oko (a może ucho) wydaje się że w okolicach przedniej szyby lub lewych drzwi; jeśli ktoś coś takiego u siebie miał i zwalczył - help
thank you from the mountain
W moim mini s (2005r) po naprawie maski i zderzaka w serwisie autoryzowanym w Katowicach pojawił się upierdliwy świst powietrza od 80 km/h wzwyż;
jeżdżę z tym już ok roku i trudno mi teraz reklamować jakość naprawy;
w związku z powyższym mam pytanie czy miniak nie ma jakiegoś newralgicznego miejsca gdzie taki świst może się pojawiać; tak na oko (a może ucho) wydaje się że w okolicach przedniej szyby lub lewych drzwi; jeśli ktoś coś takiego u siebie miał i zwalczył - help
thank you from the mountain
- bob.dsk
- Wiarus
- Posiadane auto: A45 AMG
Re: szum/świst powietrza
Zobacz czy np listwa przy szybie nie odstaje ?
sprawdzałem to w pierwszej kolejności i wydaje się być ok; pewnie takich miejsc może być mnóstwo
- hello
- Wiarus
- Posiadane auto: '96 Sportspack
- Kontakt:
wymieniałeś szybę? nawet jeśli nie to ją sprawdziłbym w pierwszej kolejności, choćby z tego powodu że jeśli świst jest w okolicy zderzaka to przy szybie bez wad po prostu nie powinieneś go słyszeć
szyba pozostała nietknięta, ale może ją demontowali ?? sprawdzę to dokładnie tylko nie mam pomysłu jak; na oko wszystko jest jak fabrycznie
- jrock7
- Wiarus
- Posiadane auto: R55 Cooper D
mialem podobny problem - gwizdalo powyzej 90 km/h - okazalo sie, ze szyba byla zle wklejona, mimo, ze wszystko wygladalo na profi...
no to pewnie dali ciała; teraz muszę to poprawić, tylko jak najlepiej i gdzie; drugi raz w serwisie w Katowicach moja noga nie postanie
Jedź tam i nie daj się naciągnąć. Nie dość, że ktoś źle wykonał naprawę, to jeszcze Ty będziesz płacił za czyjeś błędy ?