Terminy APMC 2011

Amatorski Puchar Mini Classic oraz inne imprezy sportowe z udziałem Mini i MINI

Moderator: flapjck1

Awatar użytkownika
humin
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

Re: Terminy APMC 2011

Post autor: humin »

Ostatni weekend sierpnia odpada jazda bo jest wspaniały zlot nad morzem na który serdecznie zapraszam wszystkich niespinających się na polskich torach :D
Pozwoli to Wam na porządny oddech i naładowanie akumulatorów na kempingu przy zatoce gdańskiej przed kolejnymi niespiętymi imprezami :lol:

Aloha !
SAMMMPŻ Rado
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: SAMMMPŻ Rado »

to ja się zepnę i pojadę na ten kemping :mrgreen:
jesli chodzi o frekwencję to może i racja że Radom i Biłgoraj będą w szerszym gronie, ja napisałem nieprezyzyjnie że w Poznaniu będzie najwięcej (jak do tej pory w tym roku Miniaków). Ale fakt faktem że mniej niż last year.
I jeszcze jedna kwestia, jak sprzedam samochód nici z upalania :razz:
wtedy na przyszły sezon lecę do klasy retro...( MK I niedłubane może już wystąpi)
Leyland Mini Clubman
Awatar użytkownika
czestermo
Zarząd
Zarząd
Posiadane auto:

Post autor: czestermo »

ja tam na liście startowej widze 7 osób
coś słabo
sądu nie ma... ale wyrok wydany na wieczność, z ogólnego też mnie wyrzucą;-)
SAMMMPŻ Rado
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

coś wiadomo jak Biłgoraj? będzie eliminacja czy małe szanse?
Leyland Mini Clubman
sidi
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: sidi »

Tu doczytałem że "została odwołana"
nikt nie mówił że będzie łatwo
Awatar użytkownika
markfive
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: markfive »

To jest oficjalna informacja od jednego z organizatorów "naszych" imprez Tomka Bednarczyka. Biłgoraj odwołujemy z powodu zbyt małej ilości chętnych do udziału w stosunku do kosztów wynajmu toru i zabezpieczenia imprezy.

W/g ustalonego wcześniej kalendarza miały być w tym sezonie cztery eliminacje APMC. Kolejna odbędzie się mamy nadzieję przy bardzo wysokiej frekwencji w ramach Mini Racing Weekend'u w Radomiu w ustalonym terminie wrześniowym (17.09)
Jest również możliwość zaliczenia III eliminacji YTP na torze w Poznaniu 24 - 25 września (tydzień po Radomiu) jako ostatniej IV finałowej eliminacji APMC. Jest wielu kierowców Teamu Mini Classic, którzy biorą w tym sezonie od początku udział w YTP i z pewnością pojawią się na tej imprezie. Gdyby dołączyło kilku nowych uczestników "idąc za ciosem" MRW, było by to efektowne podsumowanie i zakończenie tegorocznej rywalizacji. Wielu spodziewa się w Poznaniu zaszczytnych tytułów i nagród za cały puchar YTP. Była by to również okazja do wręczenia naszych za sezon 2011.

Zobacz sytuacja punktowa w APMC po dwu eliminacjach
SAMMMPŻ Rado
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

dzięki za info, szkoda że mało ludzi kręci ściganie. Biłgoraj jakby nie patrzeć super miejscówka. Czy są pomysły jak zachęcić więcej osób? Czy APMC powoli zdycha?
Leyland Mini Clubman
Awatar użytkownika
humin
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

Rado nic nie "zdycha" daj spokój z taki ostrymi stwierdzeniami.

Niestety słaba frekwencja naturalnie odwołała tą eliminację.
Należy mieć tylko nadzieję, że w przyszłym roku będzie większa na każdej z imprez.

Jak Marek słusznie zauważył wiele osób brało udział w poprzednich eliminacjach YTP i również moim zdaniem można by było IV eliminację APMC podciągnąć pod ostatnią edycję YTP.
Ale to kwestia do przegłosowania, ponieważ będą to imprezy tydzień po tygodniu więc tym bardziej frekwencja może być niższa...
Prośba o opinię reszty startujących by można było stosunkowo wcześnie podjąć decyzję
SAMMMPŻ Rado
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Może faktycznie YTP zalogujcie jako standardowo APMC corocznie (to już są 3 sztuki!) i do tego Radom dla przykładu, można się targnąć na eliminację na CSP Legionowo (płyta poślizgowa i tor a'la Biłgoraj). Można spróbować na przyszły rok podpiąć się pod AK Królewski i w ramach jednej z 3 upalanek u nich na tym torze w Legionowie zobić fajny Miniakowy Event. I kolejny raz podpowiadam decydentom APMC - zróbcie klasę PRO i Amateur ( i niech się ludzie sami zapisują gdzie chcą walczyć). Bo 2012 będzie klonem tegorocznej nawałnicy facepalm Miniaków na Imprezach APMC.
Leyland Mini Clubman
Awatar użytkownika
markfive
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: markfive »

SAMMMPŻ Rado pisze:...kolejny raz podpowiadam decydentom APMC - zróbcie klasę PRO i Amateur ( i niech się ludzie sami zapisują gdzie chcą walczyć). Bo 2012 będzie klonem tegorocznej nawałnicy facepalm Miniaków na Imprezach APMC.

Klasy nie są problemem w APMC . Jest grupa ORG nazwana tu przez Ciebie "Amateur" i grupa PRO dla aut zmodyfikowanych.
Na innych imprezach "obcych" w tym sezonie były i są rozmaite podziały nie do końca zgodne z naszymi oczekiwaniami , przeliczniki zależne od roku produkcji itp i jakoś nikomu to nie przeszkadza by jeździć.
Też nie bardzo rozumiem stwierdzenie "niech się ludzie sami zapisują gdzie chcą walczyć". Takiego systemu dowolnego przydziału do klas niezależnie od stanu zaawansowania modyfikacji czy chociażby pojemności silnika nie ma nigdzie.

Jak obserwuję inne imprezy np. CA cup biorą w nich udział również amatorzy / nowicjusze / miłośnicy klasycznych aut, nie nastawieni na wynik co widać chociażby po szybkości przejazdów i defensywnym sposobie jazdy po torze i nie tworzy się specjalnie dla nich oddzielnych klas. Nie przeszkadza im również konfrontacja ze "ścigantami" w mocno przerobionych autach.
SAMMMPŻ Rado
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

nazewnictwo tak jak piszesz bez znaczenia, rywalizacja CA - również zgoda. Zapisywanie się do klas musi być deklaracyjne ponieważ nie ma nigduy na naszych imprezach BK. Kto , gdzie lata - jest ustalane na podstawie wiedzy z forum, deklaracji samych kierowców czy wyczucia komisji. Więc nie róbmy sobie nadziei że zaczną "niedłubane' Miniaki przyjeżdżać.
Tylko wtedy przyjadą jak będzie: cena atrakcyjna, klasa czy grupa Amateur i miejsce dogodne. Polecam Polskę Centralną ( pogodzimy wszystkich :)
Leyland Mini Clubman
Awatar użytkownika
humin
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

SAMMMPŻ Rado pisze:...Kto , gdzie lata - jest ustalane na podstawie wiedzy z forum, deklaracji samych kierowców czy wyczucia komisji. Więc nie róbmy sobie nadziei że zaczną "niedłubane' Miniaki przyjeżdżać.
Tylko wtedy przyjadą jak będzie: cena atrakcyjna, klasa czy grupa Amateur i miejsce dogodne. Polecam Polskę Centralną ( pogodzimy wszystkich :)

Rado, nie masz racji i już Ci to tłumaczyłem
Klasy już są tylko nie ma chętnych do JAKIEJKOLWIEK rywalizacji czy to z powodów finansowych/dojazdowych/braku chęci itp itd
I nic tego nie zmieni jeśli ludzie nie będą chcieli przyjeżdżać niezależnie od tworzonych podziałów
Awatar użytkownika
monsterk
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: monsterk »

No dobra, zacznijmy od początku na temat Biłgoraja,

gdzie jest temat i informacja co do tego że jest impreza, przybliżone koszty uczestnictwa i ilu zawodników ma się zebrać aby się odbyła?

na razie to są lużne rozmowy
czy już oficjalnie Beny podjął taką decyzję?
Wydaje mi sie ze powstała sytuacja dziwna, możliwe że jest jeszcze kilka osób które by się wybrało ale brakuje ważnych konkretrów.

Ci co nie śledzą tematu nie wiedzą że coś się dzieje, ja żeby odnalężść info co do daty to musiałem troche poszukać, z takim podejściem nie zdziałamy niczego dobrego.

Beny podjął się organizacji ale o podstawowych rzeczach chyba zapomniał'
Jak na razie to tyle
SAMMMPŻ Rado
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

argumenty Marka i Andrzeja dla mnie są jasne, prawdziwe i poparte doświadczeniem.
Ja będę jeżdził i tak niezależnie od grupy/klasy do której się zakwalifikuję. Grupa Amateur będąca moją propozycją jest dla niejako NOWYCH chętnych którzy wpadną po puchary -bo wiadomo że dla nich każdydrze do przodu :grin:
A grupa sportowa się już wytworzyła. Ja cały czas powtarzam że GRUPA PRO to pierwsze powiedzmy 10-12 miejsc z zeszłego roku (determinacja,kasa i budowa samochodu), a resztę róbmy w Amateur czy Novice (jak tam uznacie).
Ale wy wciąż pesymistycznie że nas już tylko SIEDMIU WSPANIAŁYCH zostało :)
Leyland Mini Clubman
Awatar użytkownika
humin
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

Radek coś ty się uwziął na te nowe opisy Amateur czy inne
przecież Marek Ci napisał że jest grupa ORG i właśnie w takim celu została stworzona by nakłonić tych którzy nie modyfikują aut a chcą sobie pojeździć
Zobacz ile osób w niej startuje.. na palcach połowy ręki jesteś w stanie ich policzyć
Tu nie o to chodzi o nazewnictwo tylko o to że takich chętnych po prostu nie ma
ODPOWIEDZ