Witam,
Zbierałem się z tym już jakiś czas no i wreszcie postanowiłem założyć osobny temat.
We wrześniu 2010 kupiłem autko na południu i przejechało bez zająknięcia całą Polskę.
Zgodnie z papierami jestem którymś już właścicielem w naszym kraju, a trafiło do niego od naszych twardojęzycznych zwolenników Octoberfest.
Wydaje się, że poprzedni właściciel traktował je z należytym szacunkiem ale w momencie sprzedaży nie było idealne (i jeszcze daleko mu do stanu zadowalającego).
Może ktoś z gangu południe zna więcej szczegółów dotyczących historii samochodu - mi nie udało się uzyskać zbyt wielu informacji.
Generalnie na lakierze pojawiło się sporo parchów i znalazło się pare miejsc, które nie wygladały estetycznie i sezon zimowy miniatura spędza u blacharza i tutaj zaczyna się początek historii remontu, którego końca jeszcze nie widzę
Od czasu do czasu wrzucę tu fotki z postępu prac nad moją Złotą Miniaturą i mam nadzieję, że trafią się jakieś konstruktywne uwagi do wykonanej roboty.
Na razie kilka wspomnień tego jak auto jeszcze jakiś czas temu wyglądało...
Jak widać - wojsko czasami potrzebowało kogoś, kto weźmie na hol
Mini "Kultwagon"
Moderator: flapjck1
- skywalker
- Nowy
- Posiadane auto:
Mini "Kultwagon"
- Załączniki
-
- DSC_0198.jpg (103.62 KiB) Przejrzano 2543 razy
-
- DSC_0558.jpg (142.73 KiB) Przejrzano 2543 razy
Ostatnio zmieniony 20 kwie 2011, 18:03 przez skywalker, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Mini "Kultwagon"
na zdjęciach wygląda bardzo ładnie ale na żywo wygląda jeszcze lepiej ;P
Ma swój styl ;] Po remoncie będzie wyglądać podobnie czy planujesz jakieś większe zmiany?
- skywalker
- Nowy
- Posiadane auto:
Za silnik w tym roku sie pewnie nie zabiorę więc serce zostaje po staremu.
Tak jak podkreśliłeś autko ma swój styl i tego będę się trzymał.
Kolor dachu i linie maski mają kolor jakiś taki nijaki więc ida do zmiany ale baza (czyli złoto) pozostaje.
No i pozostaje jeszcze wnętrze ale to już plany tylko na horyzoncie
Tak jak podkreśliłeś autko ma swój styl i tego będę się trzymał.
Kolor dachu i linie maski mają kolor jakiś taki nijaki więc ida do zmiany ale baza (czyli złoto) pozostaje.
No i pozostaje jeszcze wnętrze ale to już plany tylko na horyzoncie
a jaki planujesz zrobić dach ? bo złotą resztę też bym zostawił no i jaki kolorek kół ?
- skywalker
- Nowy
- Posiadane auto:
Po baardzo długim czasie udało mi się wydostać Mini od blacharza.
Jeden sezon z głowy ale ile przede mną
Autko stało dosyć długo w bezruchu i obawiam się trochę o mechanikę - macie jakiś warsztat, który polecacie w 3mieście?
W drodze do domu (jakieś 60km) popłynął mi jakiś płyn na chodniczek pasażera (prawdopodobnie hamulcowy), są też spore luzy na kierownicy ale co tam...wreście wrócił i mozna się zabrać za resztę...
Jeden sezon z głowy ale ile przede mną
Autko stało dosyć długo w bezruchu i obawiam się trochę o mechanikę - macie jakiś warsztat, który polecacie w 3mieście?
W drodze do domu (jakieś 60km) popłynął mi jakiś płyn na chodniczek pasażera (prawdopodobnie hamulcowy), są też spore luzy na kierownicy ale co tam...wreście wrócił i mozna się zabrać za resztę...
- Załączniki
-
- IMG-20110415-00060.jpg (69.75 KiB) Przejrzano 2102 razy
- skywalker
- Nowy
- Posiadane auto:
he - dzisiaj już "prawie" przeszedł przegląd techniczny ale łożysko na przedniej osi odmówiło posłuszeństwa. W stacji powiedzieli, że może być ciężko z dojazdem do warsztatu... i się nie pomylili. Skończyło się na holowaniu przez żonę
Mam nadzieję, że na zlot wyrobię
Mam nadzieję, że na zlot wyrobię
- Konrad K_2
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
bywałeś swoim miniakiem w olsztynie ? bo mam jedo zsjęcie tam zrobione