[R56] Redukcja mocy

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

Adrian-1973

[R56] Redukcja mocy

Post autor: Adrian-1973 »

Witam, posiadam Mini One z silnikiem 1,4 lecz w wyposażeniu mam opcję S843A Engin Layout czyli "redukcja mocy" i moc jest zredukowana z 70 do 55 kW :cry: . W ASO powiedzieli mi, że bez ryzyka kaganiec mozna zrzucić za 850 pln. Napiszcie czy miał ktoś z Was doczynienia z taką usługą i z czym to się "je". PZDR
alan
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto:
Kontakt:

Re: [R56] Redukcja mocy

Post autor: alan »

Aso cie naciaga bez problemu mozna wgrac soft bez redukcji mocy,mialem taka sytuacje w jednym aucie klienta,nowy soft wgrywasz testerem bez zadnej filozofi
Adrian-1973

Trochę ogólnikowa ta Twoja odpowiedź. Z czym mnie naciąga, tzn. za dużo chcą za tą usługę? To ile to kosztuje poza ASO i gdzie? Jakim testerem i co za soft, czy chodzi Ci o przemapowanie silnika? PZDR
Awatar użytkownika
Killer1629
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: Killer1629 »

w Aso wgrają do MINI ONE soft z Coopera?
Killer1629
Adrian-1973

Soft z coopera??? Po prostu zlikwidują ograniczenie i silnik będzie miał swoje optymalne parametry na jakie został zaprojektowany. Robią to oficjalnie i dają gwarancję, że silnik nie ulegnie uszkodzeniu za 850 zł.
alan
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: alan »

Za duzo chca za ta usluge,powina sie miescic w cenie podlaczenia testera,testerem standardowym dis sss inpa i jak to tam sie jeszcze nazywa.Mozesz tez poszukac czlowieka ogarnietego mocno w bmw poradzi sobie bez problemu.Redukcja mocy to specjalny soft na francje luksemburg kraje w ktorych placisz podatek od mocy.
Adrian-1973

alan pisze:Za duzo chca za ta usluge...testerem standardowym dis sss inpa ...Redukcja mocy to specjalny soft na francje luksemburg kraje w ktorych placisz podatek od mocy.

Wreszcie rozumiem o co Ci chodzi. W sierpniu nie będę miał czasu ale we wrześniu po upływie gwarancji się tym zajmę i dam Wam znać jak rezultaty. PZDR
Luczar

Post autor: Luczar »

Znajdź kogoś, kto Ci wywali z VO samochodu to wyposażenie (ograniczenie) i przekoduje auto. Albo kup interfejs i sam to sobie zrób. Moge w tym pomóc jak co na odległość on-line.
Adrian-1973

Niebardzo to widzę ale co do detali napisałem na PW. PZDR
Luczar

Post autor: Luczar »

Adrian-1973 pisze:Niebardzo to widzę ale co do detali napisałem na PW. PZDR

Może napisze szerzej na forum.

Aby grzebać coś przy kodowaniu/diagnostyce BMW MINI potrzebny jest specjalny interfejs:

dla R56 i nowszych musi pracować z CAN - koszt około 400 PLN (ale obsługuje też starsze)
dla starszych np. R50 wystarczy OBDII - koszt około 70 PLN.

Linków nie będę póki co podawał - nie wiem czy u was można na forum takowe podawać.
ODPOWIEDZ