halogeny lucas -mocowanie

Wszystko o klasycznych Mini.

Moderator: flapjck1

PETER90

halogeny lucas -mocowanie

Post autor: PETER90 »

Mam pytanie mam zamiar kupić halogeny(dalekosiężne i przeciw mgielne) do mojego miniaka są to halogeny LUCAS SLR 576 i SFT 576 i nie wiem co z mocowaniem tych halogenów bo na pewno w zderzaku dziur nie będę wiercił .Czy ktoś wie jakie mocowanie jest tam potrzebne żeby to miało ręce i nogi .
Awatar użytkownika
domino1985
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: Mini SPi & Cooper R56N
Kontakt:

Re: halogeny lucas -mocowanie

Post autor: domino1985 »

Rozwiązanie które pokazał Konrad na pierwszej fotce będzie najstabilniejsze, ja osobiście mam coś a'la fotka trzecia, profil zamknięty/poprzeczka mocowana z dołu razem ze śrubami zderzaka z dodatkowym mocowaniem do pasa przedniego przez atrapę dla stabilizacji. Na samym zderzaku nie ma sensu mocować halogenow bo będą się strasznie bujać, a w końcu pewnie odpadną razem z nim ;)
PETER90

Post autor: PETER90 »

właśnie chodzi mi o 3 zdjęcie (mocowanie ) bo mam do wymiany cały zderzak + halogeny (halogeny stare a zderzak ma ponadrywane blaszki mocujące bo ktoś zrobił dziury w zderzaku i się pourywały podczas jazdy po dziurach itp ) a co do 3 mocowania to jest jakieś dokupienia czy własnoręcznie wystrugać we własnym zakresie i np poniklować . :grin:
Awatar użytkownika
Konrad K_2
Maniak
Maniak
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: Konrad K_2 »

odwiedź castorame czy innego praktikera idz na dział z okuciami stolarskimi.
Awatar użytkownika
sezar
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: Mini'91 New Mini Cooper S '03
Kontakt:

Post autor: sezar »

czytałem czytałem i czytałem ale w końcu które reflektory z http://wesem.pl/ pasują najlepiej do mini ? Szukam dalekosiężnych i przeciwmgłowych.
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

jak chcesz duzo swiatla to:

z takie j serii :)
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
ODPOWIEDZ