Pasy Bezpieczeństwa
Moderator: flapjck1
Pasy Bezpieczeństwa
Witajcie!
Potrzebuję Waszej pomocy w związku z odbudową Miniaczka.Problem jest nastepujący,kiedy kupiłem moje maleństwo nie miło ono tylnych pasów bezpieczeństwa teraz chciałbym je zamatować ale pojawił sie problem:
1.Jakie pasy zamontować na tylną kanapę?
2.Gdzie je przykręcić?Jest mocowanie na tylnym słupku i drugie pod oparciem tylnej kanapy ale nie wiem gdzie przykręcić bęben zwijający,nigdzie nie ma mocowania.
Proszę o pomoc.
Potrzebuję Waszej pomocy w związku z odbudową Miniaczka.Problem jest nastepujący,kiedy kupiłem moje maleństwo nie miło ono tylnych pasów bezpieczeństwa teraz chciałbym je zamatować ale pojawił sie problem:
1.Jakie pasy zamontować na tylną kanapę?
2.Gdzie je przykręcić?Jest mocowanie na tylnym słupku i drugie pod oparciem tylnej kanapy ale nie wiem gdzie przykręcić bęben zwijający,nigdzie nie ma mocowania.
Proszę o pomoc.
- Konrad K_2
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Re: Pasy Bezpieczeństwa
bo z tyłu niema pasów bezwładnościowych więc niema bębna
Mnie się wydaje ze w tych nowszych bliżej końca produkcji były już takie z bębnami z tyłu, ale głowy sobie uciąć nie dam.
- humin
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
konrad nie masz racji
u mnie są bębny zwijające z tyłu na nadkolach (oryginał spi '96)
wcześniejsze całkiem możliwe że nie były takie
a mocowanie jest na tylnych słupkach i na dole pod siedziskiem - plus mocowania zapieć na oba obok siebie środku
u mnie są bębny zwijające z tyłu na nadkolach (oryginał spi '96)
wcześniejsze całkiem możliwe że nie były takie
a mocowanie jest na tylnych słupkach i na dole pod siedziskiem - plus mocowania zapieć na oba obok siebie środku
- Konrad K_2
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Witam wszystkich. Jestem nowy odswieze troche temat, bo jakos nie moge znalesc odpowiedzi na pytanie czy da sie zamontowac pasy w starszych modelach ? Mam mini z 72 roku i przydalyby mi sie pasy na tylniej kanapie. Czy ktos to kiedys robil? Z gory dzieki za pomoc.
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
zdejmij kanape i popatrz czy sa punkty mocujące pasow, jak sa to możesz swobodnie, jak nie ma to musisz rzezbic
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Dzieki za szybka odpowiedz. Wiesz moze czy istnieja jakies zestawy do montazu? Patrzylem na necie ale znalazlem jakies pojedyncze sztuki do nowszych rocznikow:/ rozumiem, ze mocuje sie jakos od dolu, bo boczne mocowania odpadaja( ich nie ma, a spawanie nie wchodzi w gre)
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
jeżeli nie masz punktów mocujących na slupkach to pozostają ci tylko pasy biodrowe ( 2 punktowe ), pewnie być mogl dobrac od jakiegoś auta
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
No w slupku nic nie ma,na bank. Rozmyslam zamocowanie ich w bagazniku i pociagniecie ich gora nad oparciem, ale kurcze nie wiem czy to bedzie dobrze dzialac?! Kombinuje, bo mysle jak tu zamontowac fotelik dla dziecka ale jak nie bedzie super bezpieczne to odpuszcze temat
Jak coś to mam
a) pasy biodrowe na tył z mini
b) normalne pasy (nie zwijane) z mini wraz z wzmocnieniami słupków c rozwierconymi w zgrzewach
jak jutro wejdę na kompa wstawię jeszcze foto jakie rozwiązanie jest w mini cabrio
a) pasy biodrowe na tył z mini
b) normalne pasy (nie zwijane) z mini wraz z wzmocnieniami słupków c rozwierconymi w zgrzewach
jak jutro wejdę na kompa wstawię jeszcze foto jakie rozwiązanie jest w mini cabrio
Bardzo rozsądne podejście.Simba pisze: ale jak nie bedzie super bezpieczne to odpuszcze temat
Jako przestroga przed jakimkolwiek rzeźbieniem:
http://forum.mini.org.pl/viewtopic.php?t=10769
Dzieki za link, ciarki przeszly mi po plecach, szkoda chlopaka:( , ale faktycznie pasy mieli dziwnie zamontowane:/ ja bardziej planowalem zamontowac je w bagazniku i poprowadzic nad oparciem, ale zobaczymy. Trip jak bys mial komplet oryginalnych pasow to moge rozwazyc kupno. Jak nie wypali z moim pomyslem to chociaz biodrowe zamontuje, bo dobrze miec jakies z tylu...
tak to wyglądało w wersjach bez dachu
- Załączniki
-
- mini cabriolet.JPG (23.46 KiB) Przejrzano 1197 razy
- Sadam
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Tylko w Cabrio tylna póka ma 10 razy silniejszą konstrukcję niż normalnie. Nie polecałbym takiego rozwiązania w normalnym nadwoziu...
www.minicentrum.pl - Sklep internetowy
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas